امروز: چهارشنبه, ۲ خرداد ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 15 ذو القعدة 1445 | 2024-05-22
کد خبر: 241927 |
تاریخ انتشار : 04 مهر 1397 - 14:14 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر به گزارش صلح خبر، علی‌اصغر محمدخانی معاون فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب، از دستاوردهای فرهنگی سفر چندروزه‌ به قونیه و آنکارا و دیدار با مدیران بخش‌های فرهنگی ترکیه و نویسندگان و ناشران گفت. محمدخانی که از تاریخ چهارشنبه ۲۸ شهریور تا یکشنبه اول مهر در شهرهای قونیه و آنکارا […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

به گزارش صلح خبر، علی‌اصغر محمدخانی معاون فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب، از دستاوردهای فرهنگی سفر چندروزه‌ به قونیه و آنکارا و دیدار با مدیران بخش‌های فرهنگی ترکیه و نویسندگان و ناشران گفت.

محمدخانی که از تاریخ چهارشنبه ۲۸ شهریور تا یکشنبه اول مهر در شهرهای قونیه و آنکارا حضور داشت، در قونیه با دکتر ناجی باکرجی، مدیر موزه و بارگاه مولانا و محمدعلی اوراک، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری قونیه دیدار و گفت‌وگو کرده است که درباره این دیدارها گفت: محور بحث‌ها و گفت‌وگوها در قونیه در باب مولانا و معرفی دقیق‌تر و بهتر او به جهانیان بود و تاکید بر این‌که ادبیات است که دوستی‌ها را بارور می‌کند و آن‌چه موجب دوستی میان فرهنگ‌های مختلف می‌شود، نه روابط سیاسی و اقتصادی است و نه دوستی‌ها و دشمنی‌ها و منافع مشترک بین‌شان؛ بلکه صرفا ادبیات ناب ایفاگر این نقش است و می‌تواند پل‌های اختلاف و سوء نیت‌های میان ملت‌ها را درهم شکند.

وی افزود: در دیدار با دکتر ناجی باکرجی، گزارشی از فعالیت‌های مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب درباره‌ مولانا در سال‌های اخیر ارائه شد. همچنین به تشریح مجموعه‌ درس‌گفتارها و سمینارهای داخل و خارج کشور پرداخته شد. فایل‌های تصویری برنامه‌های مولوی‌پژوهی به موزه‌ی مولانا اهدا و تاکید شد که شهرکتاب آمادگی تنظیم برنامه‌ مشترک برای علاقه‌مندان و دیدارکنندگان از موزه است تا آن‌ها بتوانند با کتاب‌ها و مقالات و پایان‌نامه‌ها و فیلم‌هایی که در ایران درباره‌ زندگی و آثار و افکار مولوی منتشر شده، آشنایی بیشتری پیدا کنند. دوستداران راستین مولانا کسانی هستند که در پی ادراک اندیشه‌های بلند او می‌روند، خواه ایرانی باشند و خواه اهل سرزمین‌های دیگر.

محمدخانی ادامه داد: در دیدار با مدیران بخش فرهنگی شهرداری قونیه که فعالیت‌های گسترده‌ای درباره‌ مولانا دارند به این نکته اشاره شد که مولانا از جمله شاعران و متفکرانی است که به همه‌ زمان‌ها و مکان‌ها تعلق دارند و در دل اعصار و قرون جاودانه می‌مانند و مردمان همه‌ سرزمین‌ها از ترکستان و فرغانه و بلخ و نیشابور و ری و بغداد و قونیه آرزو می‌کنند که چنان مردانی را فقط به خودشان متعلق بداند. مولوی با آثار بلند و درخشانش مانند مثنوی معنوی و دیوان شمس که به فارسی سروده است به تمامی بشریت تعلق دارد. مردانی چون فردوسی و مولانا و حافظ و سعدی بر تمامی فرهنگ جهان نور می‌افشانند و مثنوی ما را به گفت‌وگو با خود و دیگری دعوت می‌کند و نهادهای فرهنگی در ایران و ترکیه باید بیشتر بر مشترکات فرهنگی و ادبی و دینی تاکید کنند و مثنوی باید دکان وحدت میان دو ملت و دیگر مردمان جهان باشد.

معاون فرهنگی شهر کتاب گفت:‌ قرار شد آثاری که در ایران درباره‌ مولوی منتشر می‌شود به شهرداری قونیه و موزه‌ مولانا معرفی شود تا به ترکی ترجمه و مخاطبان ترکیه با این آثار آشنا شوند. شرح مثنوی کریم زمانی و چند اثر تک‌نگاری درباره‌ مولانا و شمس از محققانی چون دکتر محمدعلی موحد، دکتر تقی پورنامداریان، دکتر محمدرضا شفیعی‌کدکنی، دکتر ایرج شهبازی، دکتر غلامرضا خاکی و اعظم نادری برای ترجمه معرفی شد.

محمدخانی در پایان گفت: در جلسه‌ای که با جمعی از نویسندگان و ناشران ترکیه در محل انتشارات هجه برگزار شد، مقرر شد که سمینار زنان در ادبیات معاصر ترکیه در آخر آبان ماه، دو روز در دانشگاه الزهرا و مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شود و ۶ نویسنده و محقق از ترکیه در این سمینار شرکت و در باب نویسندگان زن ترکیه سخن بگویند. همچنین تفاهم‌نامه‌ای در باب ترجمه‌ آثار دو کشور در ۵ سال آینده تصویب شد.

کد خبر 4413332
صادق وفایی

منبع : Mehrnews

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید