امروز: جمعه, ۱۱ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 29 ربيع ثاني 1446 | 2024-11-01
کد خبر: 297546 |
تاریخ انتشار : 07 مرداد 1398 - 14:58 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر در سایه جلسات محاکمه‌ مضحکی که هراز گاهی برگزار می‌شود، حتی روح سلمان العوده، مبلغ برجسته سعودی هم خبر نداشت که توییتش به دنبال بحران شورای همکاری خلیج فارس به زندانی شدنش ختم می‌شود و حتی بالاتر از آن با درخواست دادستانی کل عربستان مبنی بر صدور حکم […]

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر

در سایه جلسات محاکمه‌ مضحکی که هراز گاهی برگزار می‌شود، حتی روح سلمان العوده، مبلغ برجسته سعودی هم خبر نداشت که توییتش به دنبال بحران شورای همکاری خلیج فارس به زندانی شدنش ختم می‌شود و حتی بالاتر از آن با درخواست دادستانی کل عربستان مبنی بر صدور حکم اعدام وی مواجه می‌شود.

به گزارش صلح خبر، به نقل از “الخلیج آنلاین”، «پروردگارا ستایش از آن توست، آنگونه که تو خود را ستوده‌ای، ما نمی‌توانیم تو را ستایش کنیم، خدایا در آنچه که خیر و نیکی ملتشان قرار دارد، میان دلهایشان دوستی و محبت برقرار کن». این پیام توییتری سلمان العوده موجب بازداشت او در ماه سپتامبر ۲۰۱۷ به همراه تعداد زیادی از ملبغان و متفکران توسط دولت محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی شد.

طی سال ۲۰۱۹ مقامات سعودی چندین جلسات محاکمه محرمانه العوده را برگزار کردند که آخرین آن ۲۸ ژوئیه ۲۰۱۹ بود اما این جلسه لغو و بدون تعیین موعد مشخص دیگر، چند ماه به تعویق افتاد.

از ماه اوت ۲۰۱۸ مقامات سعودی جلسات محاکمه العوده و دیگر بازداشتی‌ها را با اتهامات مختلف برگزار می‌کنند، این در حالی است که دنیا تنها به صدور بیانیه‌هایی اکتفا کرده و خطری که ممکن است علیه العوده رخ دهد، نادیده می‌گیرد.

سایت خبری “خلیج‌ آنلاین” طی سال ۲۰۱۸، جلسات محاکمه العوده در شرایط بد و ممانعت از حضور بستگانش در این جلسات را رصد کرده است. جلساتی که از زمان درخواست دادستانی کل عربستان مبنی بر صدور حکم اعدام وی آغاز شده است.

سلمان العوده ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۷ بازداشت شد و تقریبا یک سال بعد یعنی در ماه اوت ۲۰۱۸ روزنامه “میدل ایست آی” خبری را از درخواست مذکور دادستانی منتشر کرد. به دنبال این امر، چهارم سپتامبر ۲۰۱۸ هم دادگاه کیفری نخستین جلسات محاکمه العوده را آغاز و ۳۷ اتهام تروریستی به او وارد کرده و خواستار اعدام وی شد. پس از آن تاخیرهای مکرر در محاکمه العوده شروع شد. نخستین تعویق ۳۰ اکتبر ۲۰۱۸ بود که در این تاریخ قرار شد جلسه محاکمه العوده به ۱۱ سپتامبر همین سال موکول شود، سپس جلسات محاکمه بعدی العوده در سوم فوریه ۲۰۱۹، اول مه و ۲۸ ژوئیه نیز پشت سر هم به تاخیر افتاد.

همزمان با آخرین جلسه محاکمه العوده یعنی ۲۸ ژوئیه، هشتگی که حامیان وی در توییتر راه‌ انداختند،‌ ترند شد. در این راستا، صفحه بازداشتی‌های عقیدتی در توییتر و حامیان زندانیان سیاسی سعودی نیز روز گذشته اعلام کردند، هشتگ “سلمان العوده را نجات می‌دهیم” در عربستان ترند شد و “دلیل این امر بیان صادقانه درخواست به حق است و خوشا به حال مظلومان پشت میله‌های زندان؛ چرا که حامیانشان نسبت به آنها محبت صادقانه دارند”.

با انتشار خبر محاکمه محرمانه سلمان العوده توسط پسرش عبدالله در توییتر در ۲۸ ژوئیه، این شبکه مجازی شاهد واکنش‌های مختلف حامیان العوده بود؛ برخی از ریاض خواستند او را آزاد کند و برخی نیز محاکمه و بازداشت او را محکوم کردند.

پس از جنجالی که به دنبال کشته شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار و منتقد عربستانی در کنسولگری کشورش در استانبول به راه افتاد، تعویق جلسات محاکمه العوده سؤالات زیادی درباره تعامل بین‌المللی با کارنامه حقوق بشر عربستان به همراه داشته است. جالب این است که جلسات ارائه دعوی در محاکمه مبلغان به صورت محرمانه و در میان سکوت بین‌المللی برگزار می‌شود و محکومیت‌ بازداشت‌ها و محاکمه‌ها موجب راه‌اندازی کمپین‌های گسترده سازمان‌های بین‌المللی برای بررسی این اقدامات نشده است.

شبکه خبری دویچه وله به نقل از مضاوی الرشید، از شخصیت‌های آکادمیک و مخالف عربستان اعلام کرد، دولت عربستان جامعه بین‌الملل را محک زده و پس از قتل خاشقجی به این نتیجه رسیده است که افکار عمومی جهانی اهمیتی قائل نیست و دولت‌های غربی هم به دلیل ماهیت روابط اقتصادی خود با این کشور برای اعمال تحریم‌ها علیه ریاض آمادگی ندارند. دلیل پیش‌بینی‌های این چنینی و ارزیابی‌ها درباره صدور حکم اعدام در آینده نزدیک به احکام اعدامی بازمی‌گردد که در حال حاضر در عربستان تهیه شده‌اند.

این شبکه خبری در ادامه تصریح کرد، شاید دولت عربستان از وضعیت متشنج منطقه برای انجام اقدام این چنینی سوءاستفاده می‌کند؛ به ویژه اینکه العوده، عوض القرنی و شیخ علی العمر، مبلغان برجسته سعودی به “اقدامات تروریستی و همکاری با خارج” متهم شده‌اند و اینها اتهامات جدی هستند که مجازات اعدام در بطن آنها نهفته است.

عدنان سالم، نویسنده و پژوهشگر در مورد گروه‌های اسلامی معتقد است، هدف از اطلاعات درز پیدا کرده‌ای که پایگاه خبری آلمان آن را منتشر کرد، ایجاد فضایی در عربستان، کشورهای اسلامی و عرصه بین‌المللی برای پذیرش این جنایت است تا از شدت بحث و جدل‌ها درباره صدق و کذب خبر و امکان اجرای اعدام و عدم اجرای آن بکاهد.

وی ادامه داد، ‌باید موضع آمریکا درباره روند اجرای اعدام را مشخص کرد، زیرا موضع آمریکا در دولت عربستان اصل و اساس است. دولت آمریکا است که این موضع را تعیین می‌کند و این مساله تا به الان علنی نشده است.

سالم تاکید کرد،‌ در سایه این حجم عظیم از نادیده‌گرفتن‌های بین‌المللی در مورد جنایت قتل خاشقجی و عدم مجازات دولت عربستان، می‌توان در هر زمانی حکم اعدام را اجرایی کرد. وی ادامه داد، اظهارات کشورهای ابرقدرت در برابر قتل خاشقجی شرم‌آور است و منافع غرب به ویژه آمریکا با عربستان، باعث می‌شود که هرگز مانعی در برابر اجرای جنایت جدیدی که ممکن است در حق العوده با دیگر بازداشتی‌های بن سلمان رخ دهد، ایجاد نکند.

سالم گفت، شاید تعویق اعدام‌ها به محاسبات دولت عربستان و تشدید خشم علیه این دولت بازمی‌گردد، چرا که در حال حاضر اتهامات علیه ریاض در خصوص نقض حقو بشر در یمن و جنایت‌هایی که علیه غیرنظامیان مرتکب شده، افزایش یافته است.

جلسات محاکمه العوده با واکنش‌های جهانی بسیاری روبرو نشد و صرفاً درخواست‌های محدودی درباره آزادی وی مطرح شد که آخرین آن روز جمعه ۲۶ ژوئیه بود.

در این راستا، سازمان عفو بین‌الملل خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط سلمان العوده شد.

وزارت خارجه آمریکا هم در گزارش حقوق‌بشری سالانه در سال ۲۰۱۸ از اتهام العوده به جنایت‌های تروریستی و وابستگی به گروه اخوان المسلمین انتقاد و اعلام کرد، این اتهامات شامل اتهامات مربوط به دست داشتن العوده در اقدامات خشونت‌آمیز نمی‌شود.

دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز با صدور بیانیه‌ای در ژانویه ۲۰۱۸ پیرامون موج بازداشت‌ها در عربستان، بازداشت العوده را به باد انتقاد گرفت.

همچنین ساره لیا ویتسن، مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر در واکنش به درخواست اعدام العوده گفت: هرگونه اعدام دیگر مخالفان سیاسی نتیجه مستقیم فضایی است که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا فراهم و آن را از طریق اشارات علنی مکرر نهادینه کرده است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید