امروز: جمعه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 18 شوال 1445 | 2024-04-26
کد خبر: 334377 |
تاریخ انتشار : 21 دی 1398 - 5:05 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر حدود یک سال است که مسئولان باغ وحش تهران در تلاشند با استفاده از روش‌های مختلف پلنگ ایرانی -گونه به شدت در معرض خطر انقراض- را در محیط بسته تکثیر کنند. برای این منظور نیز حدود دو سال گذشته یک قلاده پلنگ نر ایرانی از کشور پرتغال به باغ […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

حدود یک سال است که مسئولان باغ وحش تهران در تلاشند با استفاده از روش‌های مختلف پلنگ ایرانی -گونه به شدت در معرض خطر انقراض- را در محیط بسته تکثیر کنند. برای این منظور نیز حدود دو سال گذشته یک قلاده پلنگ نر ایرانی از کشور پرتغال به باغ وحش تهران منتقل شد اما به گفته مسئولان باغ وحش، تاکنون این طرح موفقیت‌آمیز نبوده است.

محمد کرمی – رییس اداره نظارت بر امور حیات‌ وحش حفاظت محیط زیست استان تهران – در گفت و گو با صلح خبر درباره چرایی موفقیت آمیز نبودن اقدامات انجام شده برای «تکثیر در اسارت» گونه‌های در حال انقراض منتقل شده به ایران از جمله گاسپار – پلنگ ایرانی انتقال داده شده از کشور پرتغال – اظهار کرد: «تکثیر در اسارت» گوشتخواران مانند «پلنگ»، «یوز پلنگ» و «شیر» شرایط خاصی را برای تحقق لازم دارد. حیوانی که در اسارت به سر می‌برد، به‌نوعی رام شده است و از دست افرادی که هرروز با آن در ارتباط هستند، غذا می‌خورد و نمی‌تواند شکار کند بنابراین حیوان در شرایط عادی که در محیط طبیعی وجود دارد، قرار نمی‌گیرد.

وی گفت: باید برای تکثیر گونه‌های مختلف حیوانات بخصوص «گونه‌های در حال انقراض» و «گونه‌های منقرض شده در حیات وحش» از روش‌های دیگری نیز می‌توان استفاده کرد،  اگر از روش‌های دیگر استفاده شود، شاید بتوانیم این گونه‌ها را بار دیگر معرفی کنیم.

رییس اداره نظارت بر امور حیات‌ وحش حفاظت محیط زیست استان تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در برخی کشورهای دیگر از طریق محصور کردن حیوان در یک زیستگاه طبیعی سعی می‌کنند شرایطی حدودا طبیعی را برای حیوان فراهم کنند. در این مناطق به‌صورت دستی به حیوان غذا نمی‌دهند و طعمه‌ای را که حیوان باید شکار کند مانند خرگوش در آن منطقه رها و حیوان خود آن را شکار می‌کند.

کرمی همچنین اظهار کرد: ایجاد شرایط طبیعی برای حیوانی که در اسارت است بسیار مهم است اگر این شرایط فراهم شود عملیات حفظ و تکثیر گونه‌های مختلف می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد. می‌توان یک جفت از گونه‌های گوشتخواران را در یک زیستگاه به مساحت ۱۰، ۱۵ یا ۲۰ هکتاری محصور کرد تا در آن محیط جفت‌گیری انجام دهند، توله‌های خود را به دنیا آورند و بزرگ کنند همچنین حدود پنج تا ۱۰ سال زمان لازم است تا حیوان پس از منتقل شدن به ایران بتواند با شرایط آب و هوایی سازگار شود.

کرمی در پایان صحبت‌های خود گفت: شرایط داخل باغ وحش با محیط‌های طبیعی محصور شده متفاوت است. محیط باغ وحش نسبت به زیستگاه طبیعی حیوان بسیار کوچکتر است و این شرایط بر فیزیولوژی آن تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود که نتایج دلخواه در تکثیر در اسارت به دست نیاید.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید