امروز: یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 12 ذو القعدة 1445 | 2024-05-19
کد خبر: 331915 |
تاریخ انتشار : 10 دی 1398 - 9:54 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر صلح خبر/یزد مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با اشاره به اهمیت حفظ میراث صنعتی این شهر جهانی، گفت: بسیاری از کشورهای مهم دنیا که میراث تاریخی ضعیفی دارند، در حوزه میراث صنعتی خود سرمایه‌گذاری می‌کنند لذا حفظ این ظرفیت برای شهر جهانی یزد بسیار حائز […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

صلح خبر/یزد مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با اشاره به اهمیت حفظ میراث صنعتی این شهر جهانی، گفت: بسیاری از کشورهای مهم دنیا که میراث تاریخی ضعیفی دارند، در حوزه میراث صنعتی خود سرمایه‌گذاری می‌کنند لذا حفظ این ظرفیت برای شهر جهانی یزد بسیار حائز اهمیت است.

«سیدمصطفی فاطمی» در گفت‌وگو با خبرنگار صلح خبر، با اشاره به ورود مدرنیته به شهر یزد از دوران پهلوی اول و به دنبال تغییر کالبد شهر با خیابان‌کشی‌ها و ورود برق و تلگراف‌خانه این شهر، گفت: دو گروه در یزد به تغییر ساختار کالبدی و اقتصادی شهر دست زدند و با ایجاد کارخانجات نساجی به طور رسمی تقابل سنت و مدرنیته را در این شهر رقم زدند که یکی از این گروه‌ها طرفداران «سیدضیا طباطبایی» و دیگری گروه‌‎های دولتی بودند که منجر به تغییر ساختار اقتصادی شهر به سمت صنعتی شدن و مدرنیته شدند.

وی افزود: البته در همان دوارن مخالفت‎های جدی در این رابطه نیز اتفاق افتاد چرا که اکثر مردم در خانه‌های خود تولید می‌کردند و تعدادی از مذهبیون نیز معتقد بودند که با تعطیل شدن فعالیت در خانه‌ها و روی آوردن به کارخانجات و فعالیت‌های صنعتی، وابستگی به بیگانگان ایجاد خواهد شد.

این مسئول به ایجاد کارخانه‌های متعددی مانند درخشان، افشار، سعادت، جنوب، اقبال و هراتی در بدو صنعتی شدن یزد اشاره کرد و گفت: برخی از صاحبان این کارخانه‌ها به افرادی که در کارخانه‌های خود به تولید و فعالیت‌های متعددی مشغول بودند، سهام فروختند که در آن زمان به این مسئله شیر (shir) کردن به معنای واقعی شِیر (share) کردن سهام گفته می‌شد.

وی از کارخانه اقبال به عنوان یکی از نمونه‎های موفق کارخانه‌های سهامی در یزد یاد کرد و گفت: اکثر افرادی که پایه‌گذاران مدرنیته در یزد بودند، تجار و بازرگانانی بودند که از یزد و سایر شهرها برای تجارت در یزد فعالیت می‌کردند و با شروع بحث صنعتی شدن، سعی در ایجاد و راه‌اندازی کارخانه‌های متعدد داشتند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و  گردشگری استان در رابطه با اهمیت حفظ و ثبت این مواریث صنعتی، خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای مهم دنیا که میراث تاریخی ضعیفی دارند، بر میراث صنعتی کشور خود سرمایه‌گذاری می‌کنند لذا حفظ این ظرفیت‌ها برای شهر جهانی یزد نیز بسیار حائز اهمیت است.

فاطمی از ارسال پرونده ثبتی تعدادی از کارخانه‌های قدیمی یزد به وزارت میراث در راستای حفاظت از این میراث‌های صنعتی خبر داد و در پایان خاطرنشان کرد: البته کارخانه اقبال، جنوب و سعادت از قبل در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و از این رو امیدواریم بتوانیم مابقی کارخانه‌های تریخی یزد را نیز به عنوان میراث صنعتی به ثبت برسانیم.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید