امروز: دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 6 ذو القعدة 1445 | 2024-05-13
کد خبر: 119888 |
تاریخ انتشار : 15 آبان 1395 - 11:54 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛ دانش > دانش – همشهری آنلاین:میدان مغناطیسی وسیع زمین اصلی‌ترین عاملی است که زمین را به سیاره‌ای قابل سکونت تبدیل کرده‌است، زیرا سیاره را از معرض پرتوها و تشعشعات کیهانی در امان نگه داشته‌است. براساس گزارش ساينس الرت، اما دانشمندان هندي به تازگي به وجود توفان‌هاي قدرتمند ژئومغناطيسي پي […]

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛

دانش > دانش – همشهری آنلاین:
میدان مغناطیسی وسیع زمین اصلی‌ترین عاملی است که زمین را به سیاره‌ای قابل سکونت تبدیل کرده‌است، زیرا سیاره را از معرض پرتوها و تشعشعات کیهانی در امان نگه داشته‌است.

براساس گزارش ساينس الرت، اما دانشمندان هندي به تازگي به وجود توفان‌هاي قدرتمند ژئومغناطيسي پي برده‌اند كه باعث تغيير لايه محافظ زمين شده‌اند تاحدي كه اين لايه براي اولين بار ترك برداشته‌است.

محققان با بررسي داده‌هاي به دست آمده از تلسكوپ ميوني GRAPES-3 در هندوستان، كه در 22 ژوئن 2015 موفق به رصد پرتوهاي كيهاني بسيار عظيم شد، پي به وجود اين شكاف بردند. اين تلسكوپ براي دوساعت شاهد بمباران لايه مگنتوسفر توسط ذرات كيهاني بود كه در نتيجه آن تشعشعات پرقدرتي ساطع شده و با سرعت نور در فضا پخش شدند.

اين پرتوها به اندازه‌اي قدرتمند هستند كه مي‌توانند به راحتي به بدنه يك فضاپيما نفوذ كنند و لايه مغناطيسي محافظ زمين اولين سپر دفاعي زمين در برابر آنها به شمار مي‌رود.

درحدود 40 ساعت پيش از رويداد 22 ژوئن 2015،‌ابري غول‌پيكر از پلاسماي خورشيدي از خارجي‌ترين لايه اتمسفر خورشيد به بيرون فوران كرد و به تدريج با سرعت 2.5 ميليون كيلومتر بر ساعت با مگنتوسفر زمين برخورد كرد كه در نتيجه آن چندين توفان ژئومغناطيسي رخ داد و موجب قطع شدن سيگنال‌هاي راديويي در كشورهايي با عرض جغرافيايي بالا شد و در عين حال در مناطق قطبي شفق‌هاي زيبايي خلق كرد.

اما اكنون محققان زواياي مختلف اين رويداد را بررسي كرده و جزئيات جديدي از آن را كشف كردند. محققان موسسه تاتا در هندوستان با انجام شبيه سازي‌هايي با استفاده از داده‌هاي ماهواره GRAPES-3 از رويداد 22 ژوئن، دريافتند لايه مگنتوسفر به صورت موقتي دچار ترك‌خوردگي شده‌است و همين موضوع باعث شده تا سيستم‌هاي راديويي زمين با چنين شدتي دچار اختلال شوند.

به گفته محققان اين بمباران به اندازه‌اي شديد بوده‌است كه به مگنتوسفر فشار زيادي وارد كرده است و باعث شده تا اين لايه 11 تا چهار برابر شعاع زمين منقبض شود. محققان احتمال مي‌دهند توفان ژئومغناطيسي به اندازه‌اي قدرتمند بوده است كه بتواند ساختار لايه محافظ مغناطيسي زمين را دچار تحول كند و در آن شكاف‌هايي ايجاد كنند تا تشعشعات و پرتوهاي كيهاني از آن به درون نفوذ كنند.

وقوع چنين رويدادي مي‌تواند نگران‌كننده باشد،‌ زيرا نشان مي‌دهد بخش‌هايي خاص از ميدان مغناطيسي زمين درحال تغيير يا تضعيف است. اگرچه شكاف‌هاي ايجاد شده موقتي هستند،‌اما نكته ناخوشايند اين است كه اين لايه دچار تغييري شده كه زمينه ايجاد شكاف در آن به وجود آمده‌است.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید