امروز: شنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 4 ذو القعدة 1445 | 2024-05-11
کد خبر: 363789 |
تاریخ انتشار : 22 خرداد 1399 - 23:14 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر عضو مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام گفت: آژیر خطر مشکلات جمعیتی در کشور از سوی مقام معظم رهبری به صدا درآمده است. به گزارش اسنا، «حسین مظفر» در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد افزود: این در حالی است که باید مسئله مزبور پیشتر از سوی مراکز ذیربط انجام می ‌شد. […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

عضو مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام گفت: آژیر خطر مشکلات جمعیتی در کشور از سوی مقام معظم رهبری به صدا درآمده است.

به گزارش اسنا، «حسین مظفر» در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد افزود: این در حالی است که باید مسئله مزبور پیشتر از سوی مراکز ذیربط انجام می ‌شد. کار رهبری این نیست که رصد کند و در این حد به مسائل جزئی وارد شود و مسئولیت مسئولان اجرایی کشور را بر عهده گیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام گفت: کار مرکز آمار ایران فقط این نیست که آمار ارائه دهد بلکه باید آژیرها را هم به صدا درآورد. وقتی این مرکز متوجه می‌شود جمعیت کشور به سمت کهنسالی در حرکت است و نرخ رشد جمعیت رو به کاهش می‌رود باید آژیر خطر را به صدا در آورد بعد رهبری پیگیری و حمایت کند.

مظفر بیان داشت: این از تیزبینی های رهبر انقلاب است که بسیاری از کاستی های مسئولان اجرایی را خود جبران می‌کند. انتظار بر این بود مسئله جمعیت با جدیت بیشتری از سوی دستگاه های اجرایی دنبال شود.

عضو مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام گفت: این مجمع بلافاصله دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر کاهش نرخ باروری و پیر شدن جمعیت در کشور را در دستور کار خود قرار داد و در ضمن سیاست‌های کلی جمعیت، مسائل حمایتی و موانع را در این زمینه مطرح کرد.

وی افزود: هرچه گذشت مشاهده شد که این کار به نتیجه نمی‌رسد و تحقق پیدا نمی کند تا اینکه نظارت بر سیاست‌های کلی جمعیت را در سال گذشته در دستور کار خود قرار داد.

مظفر بیان داشت: سه تا چهار گروه پژوهشی از قبیل صدا و سیما، شورای عالی انقلاب فرهنگی و پژوهشکده ها و پژوهشگران در این زمینه کار کرده اند حتی کمیسیون های دیگر مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام مثل کمیسیون امنیت ملی نیز از جنبه های امنیتی روی مسئله جمعیت کار کرده است.

وی ادامه داد: گزارش های واصله در هیئت عالی نظارت تجمیع و جمع بندی شد و متاسفانه در این زمینه خبر خوبی به گوش نمی‌رسد چرا که حداقل اقدامات برای جبران این کاستی ها در صحنه اجرا دنبال نشده است البته مجمع در حال تدوین گزارشی در این زمینه است تا خدمت مقام معظم رهبری تقدیم و از طرف معظم له به قوای مربوطه به خصوص قوه مجریه ابلاغ شود.

این عضو مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام یادآورشد: با کمال تاسف برخی از محدودیت های که از گذشته های دور در مورد مسئله جمعیت مطرح بوده که منجر به کاهش جمعیت شده هنوز در کشور لغو نشده است.

رئیس کمیته سیاست‌های جمعیتی شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز در این برنامه ضمن اشاره به مهاجر فرستی سالی ۱۰۰ هزار نفر در کشور گفت: این عامل باعث می‌شود نرخ رشد جمعیت میهن اسلامی کمتر از نرخ رشد طبیعی شود.

«محمد جواد محمودی» افزود: پارسال یک میلیون و ۱۹۶ هزار تولد و ۴۰۰ هزار فوت در کشور اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: هم اکنون نرخ باروری در کشور کمتر از دو فرزند رسیده است.

رئیس کمیته سیاست‌های جمعیتی شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: جمعیت کشور در حال حاضر رو به کاهش نیست.

وی افزود: سال گذشته ۸۰۰ هزار نفر به جمعیت کشور اضافه شد البته نباید فراموش کرد که از سال ۹۰ تا ۹۵ نزدیک به ۹۵۰ هزار نفر به جمعیت کشور اضافه می‌شد.

محمودی بیان داشت: کشور هر چه به سمت جلو حرکت می‌کند با توجه به اینکه ساختار سنی به سمت سالخودگی می‌رود تعداد مرگ و میرها به شکل طبیعی افزایش و زاد و ولد ها هم به طور طبیعی در حال کاهش است.

وی ادامه داد: پیش بینی ها حاکی از اینکه بین سال های ۱۴۱۰ تا ۱۴۱۵ نرخ رشد جمعیت کشور به صفر برسد.

رئیس کمیته سیاست‌های جمعیتی شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: زمانی که نرخ جمعیت کشور به صفر می رسد طبق سناریوی متوسط سازمان ملل جمعیت ایران ۹۵ تا ۹۶ میلیون نفر باشد.

وی افزود: در سال ۱۴۳۰ از این ۹۶ میلیون نفر ممکن است یک سوم بالای ۶۰ سال سن داشته باشند.

محمودی بیان داشت: هم اکنون ۶۹ درصد جمعیت کشور در سن کار هستند یعنی بین ۱۵ تا ۶۴ سال دارند.

وی ادامه داد: این آمار و ارقام ممکن است در سال ۱۴۳۰ به عدد ۵۲ تا ۵۳ درصد برسد.

رئیس کمیته سیاست‌های جمعیتی شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: در حال حاضر ۶۹ درصد جمعیت کشور در حال کار یا در سن کار هستند یعنی اگر سه میلیون نفر بیکار هم باشند ۲۰ میلیون نفر در حال کارند.

وی افزود: نرخ افرادی که در گروه جمعیت فعال هستند در سال ۱۴۳۰ به شدت کاهش پیدا می‌کند.

محمودی در ادامه یادآورشد: نگرانی اصلی برای آینده اینکه نرخ رشد جمعیت کشوربه صفر می رسد و جامعه به سن سالخوردگی می‌رود.
انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید