امروز: دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 28 شوال 1445 | 2024-05-06
کد خبر: 94119 |
تاریخ انتشار : 26 تیر 1395 - 2:03 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

محسن اسماعيلي در جلسه شرح نهج‌البلاغه: مستی ناشی از نعمت بدتر از مستی شراب است دین و اندیشه > دین – همشهری آنلاین:محسن اسماعیلی به تمثیل امام علی (ع) در خطبه شقشقیه اشاره کرد و گفت: بعضی‌ها وقتی به پست و مقامی می‌رسند، مانند شتر گرسنه‌ای که با علف تازه بهاری مواجه شده است، به جان بیت‌المال […]

محسن اسماعيلي در جلسه شرح نهج‌البلاغه:

مستی ناشی از نعمت بدتر از مستی شراب است

دین و اندیشه > دین – همشهری آنلاین:
محسن اسماعیلی به تمثیل امام علی (ع) در خطبه شقشقیه اشاره کرد و گفت: بعضی‌ها وقتی به پست و مقامی می‌رسند، مانند شتر گرسنه‌ای که با علف تازه بهاری مواجه شده است، به جان بیت‌المال می‌افتند.

به گزارش مهر، دكتر محسن اسماعیلی چهارشنبه شب در جلسه شرح و تفسیر هفتگی نهج‌البلاغه در مجتمع فرهنگی سرچشمه، با یادآوری اینکه سکر نعمت (مستی ناشی از نعمت) بدتر از سکر خمر است، گفت: امیرالمومنین (ع) می‌فرمایند که مراقب باشید و بترسید که خدا نعمتی دهد و شما مست آن شوید. سرچشمه مستی هم غفلت است و اگر کسی مست نعمت شد، عذاب خداوند بر او نازل می شود و چه عذابی بالاتر از اینکه انسان در حالت مستی از دنیا برود؟!

اسماعیلی با بیان اینکه هر نعمتی اعم از عشق و نفرت، مال، قدرت، فرزند، جوانی، آبرو و … اگر عقل و هوش را از سر انسان ببرد مصداق مسکر می‌شود، به تمثیل امام علی (ع) در خطبه شقشقیه اشاره کرد و گفت: حضرت در خطبه سوم نهج‌البلاغه می‌فرمایند بعضی‌ها وقتی به پست و مقامی می‌رسند، مانند شتر گرسنه‌ای که با علف تازه بهاری مواجه شده است، به جان بیت‌المال می‌افتند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: کسی که مست قدرت و ثروت است، هر چه هشدارش می‌دهند، بیدار نمی‌شود و با تعجب می‌ پرسد مگر چه کرده‌ام؟ کسی که حقوق نجومی برداشت کرده و تازه می‌گوید که سهم خود از انقلاب را گرفته‌ایم، دچار بدمستی است.

وی افزود: هم آن شتر، هم آن کسی که شرب خمر می‌کند و هم آنکه به چپاول بیت‌المال می‌پردازد هر سه مست هستند اما طبق روایات مستی آخر بدتر است؛ چراکه مستی ناشی از خمر کوتاه‌مدت است اما مستی قدرت و ثروت به این سادگی رفع نمی‌شود.

اسماعیلی با ارائه تصویری از حرمت اکید و شدید «شرب خمر» در اسلام، به روایاتی اشاره کرد که پیامبر (ص) ۱۰ گروه را راجع به خمر لعنت کرده‌اند، خواستار مقابله هوشمندانه مسوولان با ترویج شرابخواری شد و افزود: البته خمر تنها مصداق بارز مسکرات است اما تنها مصداق آن نیست بلکه مصادیقی نیز وجود دارند که بدتر از خمر هستند اما معمولا از آنها غفلت می‌کنند.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: پیامبر اکرم (ص) خطاب به ابن مسعود می‌فرمایند: «بترس از اینکه مست گناه شوی؛ چه اینکه مستی گناه شدیدتر و سخت‌تر از مستی ناشی از انگور است». همچنین امیرالمومنین (ع) فرموده‌اند: «به خدا پناه ببرید از مستی ثروت».

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
Recommended article from FiveFilters.org: Most Labour MPs in the UK Are Revolting.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید