به گزارش صلح خبر، سازمان عفو بینالملل اعلام کرده است که بسیاری از امدادگران نیز دچار ترس و واهمه شدهاند. از زمان برچیده شدن اردوگاه پناهجویان در شهر ساحلی “کاله” حدود دو سال و نیم میگذرد؛ اردوگاهی که به “جنگل” شهرت یافته بود. شمار زیادی از پناهجویان با هدف عبور از تونل مانش خود را به شهر کاله رسانده و در کمپ پناهندگی این شهر اقامت گزیده بودند.
سازمان عفو بینالملل اعلام کرده که حتی پس از برچیدن کمپ پناهندگی در شهر کاله، هنوز هم بیش از ۱۲۰۰ پناهجو به طور غیررسمی در چادرهای موقت در این شهر زندگی میکنند.
در گزارش سازمان عفو بینالملل آمده است که این پناهجویان به غذا، آب آشامیدنی و سرویسبهداشتی دسترسی ندارند و از هیچ حقوقی برخوردار نیستند.
دفتر سازمان عفو بینالملل در لندن، اطلاعیهای درباره وضعیت اسفبار پناهجویان در شهر ساحلی کاله فرانسه منتشر کرده است.
گفته میشود که در بین پناهجویان بسیاری نوجوان بدون سرپرست نیز وجود دارند. در این گزارش آمده است که مسئولان فرانسه ظرف ۱۲ ماه گذشته بارها اقدام به برچیدن چادرهای پناهجویان در حاشیه شهر کاله نمودهاند.
بر اساس آماری که از سوی این سازمان مدافع حقوق بشر منتشر شده، تنها در بازه زمانی بین ژانویه تا مه سال جاری، مسئولان فرانسه اقدام به برچیدن ۳۹۱ چادر پناهجویان در کاله کردهاند.
سازمان عفو بینالملل در گزارش خود نوشته است که مسئولان فرانسه حتی با امدادگران نیز برخوردی خشن داشتهاند. توهین و تهدید به دستگیری از جمله شیوههایی است که مسئولان همهروزه علیه امدادگران به کار میگیرند.
دویچهوله گزارش داد، تنها در سال جاری، تا کنون ۷۲ مورد برخورد خشن پلیس علیه امدادگران در کاله ثبت شده است. اطلاعیه سازمان عفو بینالملل احتمال میدهد که رقم واقعی بیش از موارد ثبت شده باشد.
این گزارش میافزاید که بدرفتاری پلیس با امدادگران کار یافتن کسانی که داوطلبانه آماده کمک کردن به پناهجویان باشند را دشوار کرده است.
لیزا ماراکانی، یکی از مسئولان سازمان عفو بینالملل گفته است: مسئولان باید به امدادگران به چشم متحدان خود بنگرند، نه این که آنها را دشمن خود بدانند.
او تاکید کرده است که کمک به پناهجویان نباید جرم محسوب شود و مسئولان باید برای این اقدامات نوعدوستانه ارزش قائل شوند.
سیاست پناهجویی فرانسه در دوره زمامداری امانوئل ماکرون سختتر شده است. اخراج پناهجویان غیرقانونی قرار است تسریع شود و افزون بر این دولت فرانسه اعلام کرده است که به برچیدن چادرهای پناهجویان در سراسر کشور اقدام خواهد کرد.
این سیاست در واکنش به افزایش شمار پناهجویان در فرانسه اتخاذ شده است. شمار پناهجویانی که به فرانسه آمدهاند در سال ۲۰۱۷ برای نخستین بار از مرز صد هزار نفر عبور کرد.
ماکرون در ژانویه سال ۲۰۱۸ امدادگران را متهم کرده بود که با دادن غذا به پناهجویان از حضور “غیرقانونی” آنها پشتیبانی میکنند.
انتهای پیام