امروز: شنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 11 ذو القعدة 1445 | 2024-05-18
کد خبر: 112236 |
تاریخ انتشار : 01 مهر 1395 - 10:54 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛ گفت‌وگو با مريم مراداُف، كارشناس تغذيه سالم بخوریم تا باهوش باشیم کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – خبر >‌ مدرسه که شروع شود بحث زنگ‌های تفریح و خوردن میان‌وعده پیش می‌آید. می‌دانیم که تغذیه‌ی درست و خوردن موادغذایی مفید می‌تواند روی هوش و رشد بدنی آدم، مخصوصاً نوجوان‌ها تأثیر […]

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛

گفت‌وگو با مريم مراداُف، كارشناس تغذيه

سالم بخوریم تا باهوش باشیم

کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – خبر >‌ مدرسه که شروع شود بحث زنگ‌های تفریح و خوردن میان‌وعده پیش می‌آید. می‌دانیم که تغذیه‌ی درست و خوردن موادغذایی مفید می‌تواند روی هوش و رشد بدنی آدم، مخصوصاً نوجوان‌ها تأثیر بگذارد و وزن‌ آدم را کنترل کند.

مثلاً مواد سرخ‌كردني،‌ خوراكي‌هايي مثل بيسكويت‌هاي كرم‌دار كه مواد نگه‌دارنده ‌دارند ‌و از رنگ‌هاي غيرمجاز در آماده‌كردن آن‌ها استفاده شده خطرناكند.

مريم مراداُف، كارشناس تغذيه و رژيم درماني و كارشناس ارشد فيزيولوژي ورزش درباره‌ي اهميت ميان‌وعده‌هاي سالم به خبرنگار هفته‌نامه‌ي دوچرخه مي‌گويد:

«بهترين ميان‌وعده‌ها لقمه‌هاي خانگي هستند. لقمه‌هايي مثل نان و پنير و سبزي، ‌نان و پنير و گوجه يا خيار، گردو، ‌انواع كوكوها، سالاد الويه‌ي خانگي و… بهتر است به‌جاي ميان‌وعده‌هايي كه به شكل صنعتي تهيه‌ مي‌شوند، از لقمه‌هاي خانگي استفاده كنيم.»

اين كارشناس تغذيه بر اهميت استفاده از ديگر خوردني‌هاي سالم نيز تأكيد مي‌كند و مي‌گويد:

«ميوه‌ها و مغزها هم از بهترين ميان‌وعده‌ها هستند و خوردن آب ميوه‌هاي طبيعي بسيار مفيد است. دانش‌آموزاني هم كه كمبود وزن دارند از مغزها مثل بادام و پسته و گردوي خام و غير بوداده و بدون نمك غافل نشوند.»

او به يكي از ميان‌وعده‌هاي قديمي نيز اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «در قديم خيلي از پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها به بچه‌ها نخودچي و كشمش مي‌دادند كه اين ميان‌وعده بسيار مفيد است، مخصوصاً اگر به جاي كشمش از مويز استفاده شود، چون كمبود آهن را برطرف مي‌كند.»

مراداف از لبنيات و شير هم نام مي‌برد و مي‌گويد: «ميان‌وعده‌اي مثل شير هم خيلي مفيد است، اما اگر مي‌خواهيد كلسيم شيردر بدن جذب شود، حتماً از شير و لبنيات كم‌چرب استفاده كنيد. شيركاكائو و شير نسكافه و شير قهوه متأسفانه به‌خاطر داشتن تركيبات قهوه و شكلات باعث مي‌شوند كلسيم شير جذب بدن نشود.

اين تركيبات با شير ايجاد اسيد اگزاليك كرده و  مانع  جذب كلسيم مي‌شوند. بنابراين اگر از طعم شير خوشمان نمي‌آيد چيزهاي مفيدي مثل عسل، موز و ميوه‌ به آن اضافه كنيم.»

به گفته‌ي اين كارشناس تغذيه: «نوجوانان بايد خوردن صبحانه را بسيار جدي بگيرند، چون تحقيقات نشان داده دانش‌آموزاني كه خوب صبحانه مي‌خورند، از نظر هوشي بسيار بالاتر از بقيه‌ي دانش‌آموزان هستند.»

اين كارشناس از زيان‌هاي هله و هوله‌هاي صنعتي هم ياد مي‌كند و مي‌گويد: «خوردن چيپس‌هايي كه با روغن اكسيد شده تهيه‌شده و موادي مثل انواع  خوراكي‌هايي كه رنگ‌هاي مضر و مواد نگه‌دارنده دارند، براي بدن بسيار خطرناك ‌است و بهتر است از آن‌ها استفاده نكنيم.»

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید