امروز: جمعه, ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 10 ذو القعدة 1445 | 2024-05-17
کد خبر: 120860 |
تاریخ انتشار : 21 آبان 1395 - 23:58 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛ تندخويي از آسیب‌هایی است كه می‌تواند جامعه‌ای آرام را چون ويروسي مرگبار به خود دچار نمايد. نافرهيختگي كه همسان جهالت شمرده می‌شود بستر تندخويي است. امیرالمؤمنین مولا علي (ع) تندخویی را همپایه و بالاتر از آن‌گونه‌ای از دیوانگی بشمار آورده‌اند.حضرت می‌فرماید: پرخاشگری و تندخویی گونه‌ای دیوانگی است، زیرا تندخو […]

به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛

تندخويي از آسیب‌هایی است كه می‌تواند جامعه‌ای آرام را چون ويروسي مرگبار به خود دچار نمايد. نافرهيختگي كه همسان جهالت شمرده می‌شود بستر تندخويي است. امیرالمؤمنین مولا علي (ع) تندخویی را همپایه و بالاتر از آن‌گونه‌ای از دیوانگی بشمار آورده‌اند.
حضرت می‌فرماید:

پرخاشگری و تندخویی گونه‌ای دیوانگی است، زیرا تندخو و آدم خشمگین پس از آرام‌ شدن و آرامش خاطر و به خود ‌آمدن پشیمان می‌شود؛ اگر کسی پس از تندی و برانگیختگی و خشم پشيمان نشد دیوانگی‌اش ثابت‌شده است (الحدیث جلد 3 صفحه ٢٧٣)
اکنون گمان بريد كه تندخويي به رفتاري چیره در يك جريان يا گروه سياسي مبدل گردد. به‌خودی‌خود اينان درکنش هاي سياسي خويش رفتار تندخويانه را تسري داده و جامعه را درراه سقوط اخلاقي و چه‌بسا فرهنگي قرار می‌دهند. جامعه‌ای كه بی‌گمان با از دست دادن بردباری، به جنگلي از خشم‌ها و گره‌های روانی سرباز كرده تبدیل‌شده و تندخویی جامعه را دربرمی گيرد.

از همين رو شايسته است كه پیام‌آوران اخلاق در جامعه و نيز راهبران كشور براي رشد و تعالي جامعه اي كه آموزه‌های دين را همچون رويكرد خويش برگزيده است؛ یکدمی را براي بازگفت گَزَندهای خشونت‌ورزی رفتاري و اندیشه‌ای و نيز تندخويي در همه پهنه‌ها به‌ویژه پهنه سياست از دست ندهند.
واکاوی تندخويي در گستره کنش سياسي دال بران است كه تندخويان سياسي به اين انگیزه‌ها دست به رفتار تند خويانه می‌زنند:

١. كارآمد بودن تندخویی در كسب برتری: برخی از جريانات سياسي دریافته‌اند كه با تندخويي می‌توانند مردم داراي ناتوانی شخصيتي را ترسانده و انديشه و خواست خود را بر آن‌ها تحميل نمايند. واپس نشینی عقلا و باج‌دهی به اين تازندگان تندخو، تنها و تنها تشديدكننده خوی تندخويانه آن‌ها خواهد بود.

٢. انقلابي نمايي: گروهي می‌کوشند با رفتارهاي تندخويانه، خويش را انقلابي بنمايانند و خشم را برابر شور انقلابی گری نشان دهند. اين فريب محض است؛ شور انقلابي گري را به‌ویژه در جامعه اسلامي نبايد باخشم و تندخويي يكي شمرده شود. انقلابی‌ترین مسلمان در روزگار ما حضرت امام راحل بودند؛ از ايشان جز آرامش ديده نشد زيرا مسلمان خشم و دل‌باختگی‌اش در مسير خداست و آرامش و سكينه قلبي برونداد ايمان؛ درحالی‌که تندخويي از پریشانی برمی‌خیزد و پریشانی، ترس از دست دادن است و می‌دانیم هرچه به دنيا بگروي، پریشانی بيش خواهد شد.

٣. قدرت‌نمایی: تندخويان با فراگرفتن رویه‌ای مهاجم می‌کوشند خويش را نیرومند بنمايانند؛ درحالی‌که واکاوی رفتار تازندگان تندخو نشان‌دهنده ترس دروني آنان است. تندخو، دلیر نيست چه‌بسا سخت ترسوست زیرابه خرد و توان خويش باور ندارد و با تندخویی می‌کوشد؛ حریم‌ها و مرزهایی پوچ براي كسب آرامش پيرامون خود برپا كند؛ مرزهايي كه نمی‌تواند آرامش را به او برگرداند زيرا تندخویان از بيرون در رنج نيستند به‌جای آن از درون پریشان و اعتمادبه‌نفس پايين خود در رنجند.

درنهايت تندخويي؛ اين آسیب رفتاري کشنده را بشناسيم و بشناسانيم.

*فعال سیاسی اصولگرا

29214

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید