امروز: دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 13 ذو القعدة 1445 | 2024-05-20
کد خبر: 236977 |
تاریخ انتشار : 07 مرداد 1397 - 23:02 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر به گزارش خبرنگار صلح خبر، حسین استادولی نویسنده، مترجم و قرآن پژوه در مراسم بزرگداشت مرتضی آخوندی ناشر پیشکوست و مدیر دارالکتب الاسلامیه که عصر امروز یکشنبه ۷ مرداد به همت موسسه خانه کتاب در محل پژوهشکده در تهران برگزار شد، با تجلیل از ناشرانی از قبیل همین موسسه […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

به گزارش خبرنگار صلح خبر، حسین استادولی نویسنده، مترجم و قرآن پژوه در مراسم بزرگداشت مرتضی آخوندی ناشر پیشکوست و مدیر دارالکتب الاسلامیه که عصر امروز یکشنبه ۷ مرداد به همت موسسه خانه کتاب در محل پژوهشکده در تهران برگزار شد، با تجلیل از ناشرانی از قبیل همین موسسه که مبادرت به عرضه کتابهای دینی و اسلامی می کنند، گفت: کسی که کتابهای دینی را چاپ و پخش می کند و از انتشار کتاب های ضاله و منحرف دوری می کند، جابی برای خود با جهنم ساخته است.

وی افزود: من از سال ۵۲ با انتشارات دارالکتب الاسلامیه آشنا هستم و به کارهای طاقت فرسایی که این ناشر در جهت انتشار «اصول کافی» انجام داده است، واقفم  و این کارها را شایسته تحسین می دانم.

در ادامه این برنامه محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: آقای آخوندی و پدر بزرگوارشان نیازمند برگزاری چنین جلسات تقدیری نیستند چرا که کسی مثل او که در حقیقت دارای اعتبار واقعی است و ماندگاری دارد با این اعتباربخشی ها خرسند نمی شود؛ و این ما هستیم که در کنار مراسم بزرگداشت او برای خودمان ماندگاری جستجو می کنیم.

صفار هرندی افزود: همه آنهایی که می توانند سهمی در کتابخوانی داشته باشند خوب است از همین طریق اعتبار واقعی را بدست بیاورند.

وی با بیان اینکه ارادات من به خاندان آخوندی به بیش از ۵۰ سال قبل بر می گردد به خاطرات دوران نوجوانی خود که با مرحوم پدرش به بازار می رفته و او همواره دارالکتب الاسلامیه را به عنوان یکی از مراکزی که حتما به آن سر می زده است، یادآور شد و گفت تصویری که در ذهن من از ایشان به یادگار مانده چهره ای نجیب و کاری است.

صفارهرندی همچنین اذعان کرد: من به آقای آخوندی در زمان وزارت بنده، چند بار با هم دیدار داشتیم و پس از آن دوره هم یکی دو بار خدمت ایشان بودیم. اعتراف می کنم که هیچ وقت از این دیدارها برای پیش بردن کارهای شخصی خود استفاده نکرد بلکه هر بار موضوعی را درباره کلیت جامعه نشر مطرح می کرد و پیگیر آن می شد و به نوعی در جهت ارتقای جایگاه نشر، وساطت می کرد و پیگیر مسائل مربوط به تشکیلات حوزه نشر چه اتحادیه ناشران و کتابفروشان و چه انجمن اسلامی نشر بود.

وی وفاداری مرتضی آخوندی به عرصه نشر را ناشی از تشخیص خوب او در جدا کردن مطلب سقیم از صحیح دانست که به گفته او موجب جلوگیری از بروز بدعت ها در حوزه نشر کتابهای دینی بوده است.

در این مراسم همچنین حجت الاسلام محمود دعایی با اشاره به بیش از نیم قرن آشنایی خود  با خاندان آخوندی به صیغه برادری که پدرش با پدر مرتضی آخوندی خوانده بودند پرداخت و گفت: از همین رو ما گاهی پدر آقای آخوندی را «عمو جان» خطاب می کردیم.

وی عمده تلاش خاندان آخوندی را در حوزه نشر کتب دینی مصروف ارائه آثار معیار و تراز دانست و به نقل خاطراتی از تلاش انتشارات دارالکتب الاسلامیه برای انتشار رساله امام راحل در قالب کتاب پرداخت.

دعایی همچنین گفت خاطرم هست کتاب «تفسیر المیزان» علامه طباطبایی را «اعلمی» نامی در نجف افست کرده بود و علامه امینی هم به آقای آخوندی اطمینان داد که همه پیگیری هایش را برای استیفای حقوق او به عنوان ناشر اصلی این کتاب انجام دهد.

در این نشست همچنین میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سخنان کوتاهی گفت: آقای مرتضی آخوندی ناشری است که با کتابهایش در دوره غیبت امام زمان(عج)، دست جامعه شیعه را گرفته است و این نوید وجود دارد که مسیر پویایی انقلاب اسلامی ماندگار و پویا خواهد بود.

همچنین احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی از خانواده آخوندی به عنوان یکی از تبارهای اصیل و ریشه دار عنوان کرد و گفت: خوشبختانه فرزندان و بستگان آقای آخوندی هم در راه نشر فعالیت می کنند.

وزیر اسبق  فرهنگی و ارشاد اسلامی با اشاره به ایده ای که برای ثبت جهانی روز علامه مجلسی در تقویم یونسکو در آن دوره داشته است، گفت: برخی از سفیران ما در خارج از کشور، من را از این کار پرهیز می دادند و معتقد بودند که با توجه به سبقه دینی و شیعی علامه مجلسی، یونسکو با این پیشنهاد مخالفت می کند. وقتی موضوع را با زنده یاد احسان نراقی در میان گذاشتم، او با نگاهی علمی در این رابطه صحبت کرد و گفت اینگونه نیست که یونسکو حتما با آن مخالفت کند چرا که علامه مجلسی ۴۰۰ سال پیش در واقع یک دانشنامه جمعی را منتشر کرده است. دانشنامه ای که سرویراستار داشته  و می‌شود گفت که پایه گذار نوعی دانشنامه نویسی بوده است.

وی تصریح کرد: اتفاق ما این پیشنهاد را در یونسکو مطرح کردیم و از قضا رای آورد و مشخص شد که حرف سفرای ما که با این پیشنهاد مخالفت می کردند، بی اساس بوده است.

در مراسم بزرگداشت مدیر انتشارات دارالکتب الاسلامیه، همچنین محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابخانه تهران با اشاره به تلاش های آخوندی در انتشار کتب دینی، از کتاب «جواهرالکلام» به عنوان اثری فوق العاده در زمینه فقه یاد کرد.

وی همچنین افزود: زمانی که آقای قدیانی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بود و بنده هم مسئولیت دبیری اتحادیه را برعهده داشتم، ما در کمیسیون رسیدگی به شکایات یک کارگروه حقیقی تشکیل داده بودیم که آقای آخوندی از اعضای فعال و صاحب نظر در آن بود. ایشان در موضوع معافیت مالیاتی کتابفروشان و اصلاحیه ای که بر ضوابط نشر افتاد، بسیار پیش قدم بود و همواره در مسائل صنفی این روحیه را داشت که از هیچ کوششی برای اینکه حقوق از دست رفته همکاران ناشر و کتابفروش را ایفا کند، دریغ نمی کرد.

کد خبر 4360569
کمال صادقی

منبع : Mehrnews

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید