امروز: دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 13 ذو القعدة 1445 | 2024-05-20
کد خبر: 345259 |
تاریخ انتشار : 12 اسفند 1398 - 14:18 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر حمام قاجاری «ملاهادی» در حالی که به اندازه‌ یک خیابان بیشتر با مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی فاصله ندارد، نفس‌های آخرش را می‌کشد. مهدی پیرک – دوستدار میراث فرهنگی اردبیل و کارشناس ارشد مرمت اشیای تاریخی – در گفت‌وگو با صلح خبر و با تاکید بر این‌که بنای قاجاری […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

حمام قاجاری «ملاهادی» در حالی که به اندازه‌ یک خیابان بیشتر با مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی فاصله ندارد، نفس‌های آخرش را می‌کشد.

مهدی پیرک – دوستدار میراث فرهنگی اردبیل و کارشناس ارشد مرمت اشیای تاریخی – در گفت‌وگو با صلح خبر و با تاکید بر این‌که بنای قاجاری حمام ملاهادی از حدود ۱۰ سال قبل به حال خود رها شده است، ادامه می‌دهد: این حمام قاجاری امروز وضعیت بدتری را نسبت به گذشته تجربه می‌کند. سقف بخش‌هایی از حمام ریخته و به دلیل متروکه بودن و بی‌توجهی‌هایی که به این بنای تاریخی می‌شود، به نظر می‌رسد به مرور در حال از بین رفتن است.

او با بیان این‌که از حدود شش سال قبل جلو ورودی حمام را تیغه کشیده و اجازه‌ ورود به داخل این بنای تاریخی را به هیچ‌کس نمی‌دهند، می‌افزاید: با توجه به رفتاری که با این بنای تاریخی می‌شود به نظر می‌رسد در اختیار مالک شخصی است و آن‌طور که به چشم می‌بینیم گویا مالک قصد دارد با متروکه ماندن این بنا و ریزش آن به مرور زمان، بنا به طور کامل تخریب شود تا برنامه‌های بعدی خود را برای این بنا به مرور انجام دهد.

پیرک با اشاره به تشابه وضعیت این حمام با چند حمام تاریخی دیگر در اردبیل مانند بناهای ‌«زینال» و «منصوری» در مناطق مختلف اردبیل می‌گوید: این بنای تاریخی دقیقا در محله‌ ملاهادی و در نقطه‌ای قرار دارد که سنگفرش‌های محوطه‌ جهانی شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی به آن می‌رسد، یعنی در منطقه‌ای قرار نگرفته که دور از چشم میراث فرهنگی باشد و بگوییم کارشناسان میراثی هم از وجود آن اطلاعی ندارند.

این دوستدار میراث فرهنگی ادامه می‌دهد: آن طور که تا امروز دیده‌ایم درباره بناهای تاریخی و قدیمی که به حال خود رها می‌شوند، باید منتظر هر نوع ساخت و سازی به جای آن‌ها و به مرور زمان باشیم. وقتی سقف بنا پایین بیاید، با یک غلتک همه‌ ساختمان بنا را می‌توانند پایین بیاورند. در شرایط کنونی نیز چنین آینده‌ای برای این بنای تاریخی می‌بینم.

حمام ملاهادی در دو بخش مجزای زنانه و مردانه ساخته شده بود. در بخش مردانه هشتی ورودی بنا قرار داشته که یک متر و نیم پایین تر از سطح معبر خیابان است. تزیینات بنا بیشتر در بخش گرم‌خانه کار شده‌اند، فضایی به صورت هشت‌ضلعی با پوشش گنبد از نوع عرقچین، نورگیر سقفی و چهار نورگیر در بدنه گنبد که به وسیله کاربندی‌ها و با نقاشی تزئین شده است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید