امروز: یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 5 ذو القعدة 1445 | 2024-05-12
کد خبر: 112218 |
تاریخ انتشار : 01 مهر 1395 - 7:18 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل پایگاه صلح خبر ؛ جهان > اروپا – تصور عمومی آن است که نقل‌و‌انتقـــال سلاح‌های هسته‌ای یک اقدام مخفیانه و سری است اما گزارشی جدید در انگلیس نشان می‌دهد نیروهای نظامی این کشور کلاهک‌های هسته‌ای را با استفاده از کامیون‌هایی که ویژه حمل آنها طراحی و ساخته شده در طول سال از سایت محل […]

به گزارش مجله بین الملل پایگاه صلح خبر ؛

جهان > اروپا – تصور عمومی آن است که نقل‌و‌انتقـــال سلاح‌های هسته‌ای یک اقدام مخفیانه و سری است اما گزارشی جدید در انگلیس نشان می‌دهد نیروهای نظامی این کشور کلاهک‌های هسته‌ای را با استفاده از کامیون‌هایی که ویژه حمل آنها طراحی و ساخته شده در طول سال از سایت محل استقرار آنها و همچنین زیردریایی‌های این کشور در کول‌پورت در اسکاتلند به کارخانه سازنده آنها در جنوب، در نزدیکی شهر گلاسکو منتقل می‌کنند.

اين اقدام در چارچوب طرح سيستم موشكي هسته‌اي انگليس موسوم به «تريدنت» و با هدف تعمير، نگهداري و نوسازي موشك‌ها و كلاهك‌هاي هسته‌اي انجام مي‌شود. كمپين بين‌المللي نابودي سلاح‌هاي هسته‌اي موسوم به «آيكن» ديروز در گزارشي از حوادث مختلف روي داده براي كاروان‌هاي خودرويي حمل سلاح‌هاي هسته‌اي انگليس پرده برداشت كه دومين گزارش از اين نوع است. 13سال پيش نيز وزارت دفاع انگليس تحت فشار روزنامه گاردين مجبور شد بخشي از اطلاعات مربوط به حوادث رخ داده براي اين كاروان‌هاي خودرويي را منتشر كند اما آن اطلاعات مربوط به سال‌هاي 1960تا 1991بود.

اطلاعات جديد منتشر شده از جزئيات بيشتري برخوردار است و براساس قانون آزادي اطلاعات از طبقه‌بندي محرمانه ارتش خارج و منتشر شده است. در گزارش آيكن به حوادث مختلفي ازجمله تصادف كاميون‌ها، بريدن ترمز، خرابي سيستم سوخت‌رساني، جوش آوردن موتور و خرابي كلاج اشاره شده است. حوادث ديگري ازجمله گم كردن مسير، از كار افتادن دستگاه‌هاي بي‌سيم و قطع ارتباط با فرماندهان نيز در اين گزارش آمده است. براساس ليست منتشر‌شده، ميزان حوادث و خطاهاي انساني طي 3سال گذشته به شكل بي‌سابقه‌اي افزايش داشته است به‌طوري كه 43مورد از 180حادثه، مربوط به اين سه‌سال بوده است.

در نظرسنجي‌اي كه از سوي آيكن از مردم شهرهاي مسير تردد كاميون‌ها انجام شده، دو‌سوم آنها اعلام كرده‌اند از چنين روندي هيچگاه مطلع نبوده‌اند. اين در حالي است كه بخش اعظم مسير تردد را مناطق پرجمعيت شهري ازجمله بريستول، بيرمنگام، كارديف، گلاسكو، ليدز، ليورپول، شفيلد و منچستر تشكيل مي‌دهند. در گزارش آيكن به چندين مورد تصادف خطرناك ازجمله برخورد كاميون‌ها با خودروهاي پارك شده در كنار جاده‌ها و خيابان‌ها اشاره شده است.

بر اين اساس، خطرناك‌ترين حادثه مربوط به 5سال پيش است كه در جريان آن با قطع برق سيستم هدايت يكي از كاميون‌ها و خارج شدن كنترل آن از دست راننده، كاميون با نرده‌هاي كنار جاده برخورد كرد؛ حادثه‌اي كه باعث شد تمامي كاميون‌هاي كاروان‌هاي هسته‌اي انگليس براي رفع اين عيب به كارخانه سازنده ارسال شوند. آيكن در گزارش اخير خود، فارغ‌از احتمال بروز حادثه براي كلاهك‌هاي هسته‌اي در جاده‌هاي انگليس، اكنون در سايه افزايش حملات تروريستي در خاك اروپا به‌احتمال حمله از سوي گروه‌هاي تروريستي هم اشاره كرده است؛ موضوعي كه احتمال بروز آن از سوي وزارت دفاع انگليس بارها ردشده است.

  • مسير تردد كاميون‌هاي حامل كلاهك‌هاي هسته‌اي

انگليس 225كلاهك هسته‌اي دارد كه از اين ميان 160كلاهك به‌صورت عملياتي مستقر هستند. در هركاروان، تا 5كاميون حمل كلاهك هسته‌اي وجود دارد كه توسط چند خودروي پليس، تعدادي ماشين‌هاي لندرور ارتش، چند ماشين آتش‌نشاني و تعدادي موتورسوار اسكورت مي‌شوند. هر كاروان موتوري مسير هزار و 500كيلومتري بين شمال و جنوب را 6بار در سال طي مي‌كند و بروز حادثه براي اين كاروان‌هاي خودرويي مي‌تواند به يك فاجعه براي مردم شهرهاي مسير تبديل شود.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید