امروز: دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 6 ذو القعدة 1445 | 2024-05-13
کد خبر: 271374 |
تاریخ انتشار : 22 فروردین 1398 - 11:08 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با اشاره به عدم رعایت حریم رودخانه‌ها و همچنین نهادهادی مسوول در بحث مدیریت رودخانه‌ها، گفت: در مشهد رودخانه‌ای به مدت ۵۰ سال توسط وزارت نیرو به شهرداری اجاره داده می‌شود و شهرداری‌ها ضمن حفظ رودخانه‌ها، از طریق ساخت و ساز در […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با اشاره به عدم رعایت حریم رودخانه‌ها و همچنین نهادهادی مسوول در بحث مدیریت رودخانه‌ها، گفت: در مشهد رودخانه‌ای به مدت ۵۰ سال توسط وزارت نیرو به شهرداری اجاره داده می‌شود و شهرداری‌ها ضمن حفظ رودخانه‌ها، از طریق ساخت و ساز در این مناطق کسب درآمد می‌کنند!.

به گزارش صلح خبر، مسعود تجریشی در دومین نشست کرسی‌های آزاد اندیشی با موضوع مدیریت بحران که با حضور رئیس سازمان هواشناسی و اکبر نصراللهی استاد مدیریت بحران و رئیس دانشکده ارتباطات و رسانه در دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز عصر روز گذشته برگزار شد، گفت: شاید دست اندازی‌های انسانی باعث وقوع مخاطرات طبیعی از جمله سیل اخیر شده باشند. سازمان محیط زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی، خطرات این دست اندازی‌ها را هم به مردم و هم به مسؤولان هشدار داده است.

وی با بیان این که ایران جزو 10 کشور بالای دنیا از لحاظ وقوع بلایای طبیعی است، گفت: متأسفانه در کشور ما برای مدیریت مخاطره سیل برنامه مشخصی وجود ندارد. همچنین بین دستگاه‌ها هماهنگی و تقسیم کار وجود ندارد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با اشاره به این که نمی‌توان صرفاً به لحاظ سازه‌ای به سیل و نحوه کنترل آن نگاه کرد، گفت: در دهه‌های اخیر در برخی کشورها بیمه سیل مطرح شده است و از این طریق همه خسارت‌های ناشی از سیل بر عهده دولت‌ها نیست. به این ترتیب کسانی که در نزدیک رودخانه‌ها خانه دارند، باید خانه‌های خود ر ا بیمه کنند. اگر بیمه سیل وجود داشته باشد، حتماً باید حریم رودخانه‌ها نیز رعایت شده باشد.

تجریشی با اشاره به این که برای مثال در شهری مثل تهران حریم رودخانه‌ها رعایت نشده است، گفت: باید ببینیم علت عدم رعایت حریم رودخانه‌ها ضعف قانونی است یا ضعف نظارتی. واقعیت آن است که در ساخت و ساز در بستر رودخانه‌ها همه دستگاه‌ها اعم از اجرایی و نظارتی مقصر هستند. در کشورهایی که متوجه ضرورت حفظ حریم رودخانه‌ها شدند، قانون و الزامات قانون به درستی اجرا می‌شود.

وی با اشاره به این که مسئولیت مدیریت رودخانه‌ها در بیرون از شهرها برعهده وزارت نیرو است، گفت: در داخل شهرها رودخانه‌ها با همکاری وزارت نیرو و شهرداری‌ها مدیریت می‌شود. برای مثال در مشهد رودخانه‌ای به مدت ۵۰ سال توسط وزارت نیرو به شهرداری اجاره داده می‌شود و شهرداری‌ها ضمن حفظ رودخانه‌ها، از طریق ساخت و ساز در این مناطق کسب درآمد می‌کنند.

معاون سازمان محیط زیست با تاکید بر این که براساس قانون وزارت نیرو مسئولیت آب را برعهده دارد، گفت: اگر در مسیر رودخانه‌ها آلودگی‌هایی ایجاد شود، سازمان محیط زیست موظف است آلاینده‌ها را شناسایی و به قوه قضائیه معرفی کند.

ادامه دارد

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید