امروز: پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 9 ذو القعدة 1445 | 2024-05-16
کد خبر: 199652 |
تاریخ انتشار : 10 آبان 1396 - 12:03 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر تكذيب نقش نظامی سردار به گزارش صلح خبر؛ شرق در صفحه اول روزنامه امروز چهارشنبه، 10 آبان خود نوشت: تكذيب نقش نظامی سردار     «حیدر العبادی»، نخست‌وزیر عراق در مصاحبه‌ای با روزنامه «ایندیپندنت» گفته است:‌ «سردار قاسم سلیمانی در عملیات بازپس‌گیری کرکوک نقشی نداشته است». به‌گزارش «ایسنا»، عبادی تصریح می‌کند: […]

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر

تكذيب نقش نظامی سردار

به گزارش صلح خبر؛ شرق در صفحه اول روزنامه امروز چهارشنبه، 10 آبان خود نوشت: تكذيب نقش نظامی سردار

 

تكذيب نقش نظامی سردار

 

«حیدر العبادی»، نخست‌وزیر عراق در مصاحبه‌ای با روزنامه «ایندیپندنت» گفته است:‌ «سردار قاسم سلیمانی در عملیات بازپس‌گیری کرکوک نقشی نداشته است». به‌گزارش «ایسنا»، عبادی تصریح می‌کند: «سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران در جریان این بحران (کرکوک) هیچ‌گونه نقش نظامی نداشت. من می‌توانم به شما اطمینان دهم که وی در آنچه در کرکوک اتفاق افتاد، به هیچ عنوان تأثیری نداشته است. من خود، رهبران کرد را متقاعد کردم که نیروهای پیشمرگه را از کرکوک خارج کنند».

دوم مهرماه انتظارها برای اعلام لغو همه‌پرسی استقلال کردستان عراق از سوی مسعود بارزانی، به بن‌بست خورد و او در کنفرانس خبری خود از پایان شراکت این اقلیم با بغداد خبر داد. بارزانی یک روز بعد از مذاکره هیئت کردستانی با مقامات بغداد، اعلام کرد همه‌ آنچه برای برقراری یک عراق فدرال لازم بوده، انجام داده‌اند. بارزانی با اعلام اینکه شراکت این اقلیم با بغداد به پایان رسیده، گفت: «ما باید همسایگان خوبی برای هم باشیم و گفت‌وگوها میان دو همسایه ادامه خواهد یافت، چراکه شراکت ما در گذشته شکست خورده و نمی‌خواهیم تجربه‌های گذشته را تکرار کنیم». دولت‌های منطقه نتوانسته بودند بارزانی را برای لغو یا تعلیق زمان برگزاری همه‌پرسی قانع کنند.

«قاسم سليماني» هم برای پایان‌دادن به بحران پیش‌آمده میان اربیل و بغداد چند بار به اربیل سفر کرد؛ قبل از آن هم در بيست‌ويكم شهريورماه، سلیمانی به اقليم کردستان سفر کرده بود؛ محور همه گفت‌وگوها انذار رهبران اقليم کردستان عراق بود. او بعد از برگزاری همه‌پرسی بار دیگر راهی اقلیم کردستان شد. بیست‌وسوم مهرماه؛ 20 روز بعد از زمان برگزاری همه‌پرسی سردار بر مزار «مام جلال طالباني» رفت و از آنجا راهی اربیل شد. همان زمان که تنش‌هاي ميان بغداد و اربيل به منطقه کرکوک، محل منازعه رسيده بود و نیروهای بغداد و اربیل هر دو در آماده‌باش بودند. سردار سليماني مي‌خواست براي حل مشکلات عراق پادرمياني کند و هدف از سفر او به اربيل همين بود.

سليماني و دفاع از اربيل

«سليماني، قوي‌ترين مرد خاورميانه»؛ روزنامه لوموند فرانسه با اين عنوان او را مخاطب قرار داده بود؛ عراقي‌ها و کردهاي اقليم کردستان هم با اين عنوان او را مي‌شناسند. مردادماه ١٣٩٥ بود که داعش اربيل را هدف حمله خود انتخاب كرد. ١٠ روز قبل از اشغال مناطق گوير، خازر و مخمور (۴۰کيلومتري اربيل) از سوي داعش، قاسم سليماني به اربيل سفر كرد و به مسعود بارزاني هشدار داد.

وقتي داعش از سه محور استراتژيک به اربيل حمله و اين سه منطقه مهم را به آساني اشغال مي‌کند، بارزاني از طريق «هوشيار زيباري» به «جان کري»، وزير خارجه وقت آمريکا وضعيت را اطلاع داده و کمک مي‌خواهد. دو روز بعد آمريکا جنگنده‌هاي خود را براي دفاع از اربيل مي‌فرستد، در حالي که در همان ٤٨ ساعت، سردار قاسم سليماني در جبهه‌هاي جنگ در گوير، مخمور و خازر دوش به دوش پيشمرگان کُرد با داعش در حال نبرد بود. بعد از آن مسعود بارزاني شخصا نامه تشکر براي حسن روحاني، رئيس‌جمهوري ايران، با اين مضمون مي‌فرستد که ايران بار ديگر در سخت‌ترين شرايط به دفاع از اقليم کردستان عراق برخاسته است. حالا از آن زمان سه سال مي‌گذرد و بار ديگر اقليم کردستان عراق روزهاي تنش‌آلودي در پيش دارد. این روزها موازنه قدرت در عراق به نفع عبادی چرخیده است؛ بارزانی از سمت خود استعفا داده و نتیجه همه‌پرسی عراق تعلیق شده است. عبادی در گفت‌وگو با اینديپندنت گفته است: «پیشمرگه‌ها یا باید تحت حاکمیت دولت مرکزی عراق قرار بگیرند یا اینکه نیرویی کوچک برای اربیل باشند». به گفته عبادی، بغداد بايد به سیاست حاکمیت نیمه‌مستقل کردستان پایان دهد.

سردار باقري: آمريكايي‌ها حاكمان اقليم را  اغفال كردند

روز گذشته، محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم در همایش امنیتی دفاعی شمال‌ غرب کشور که در حسینیه ثارالله ارومیه برگزار شده، گفت: «استکبار و صهیونیسم برای نا‌امن‌سازی ایران تلاش کردند، در شمال عراق اردو زده و دشمنان ملت ایران را تجهیز کرده و حتی برای آنان پشت مرزهای کشور پایگاه بسازند تا اقتدار کشور را زیر‌ سؤال ببرند و در این راستا حتی حاکمان اقلیم کردستان را اغفال و ترغیب کردند تا تحرکات غلط انجام دهند اما در این توطئه هم ناکام ماندند». او گفته است: «آمریکا در قالب یک تیم مشورتی مخفی سران اقلیم کردستان را به انجام همه‌پرسی و چگونگی برگزاری آن ترغیب کرد تا پس از آن مثلا در یک کار انجام‌شده قرار گیرد و نتیجه همه‌پرسی را بپذیرد و در واقع یک مخالفت صوری و ظاهری با این همه‌پرسی داشت در حالی که هم دولت‌های منطقه و هم دولت عراق، توصیه و نصیحت کردند که این همه‌پرسی انجام نشود». به گفته باقری، در این فتنه نیز هوشیاری مرجعیت، ملت و دولت عراق سبب شد همه‌پرسی ابطال شود و متعاقبا بدون جنگ و خونریزی علاوه بر آن مناطق تحت ‌تصرف اقلیم رها شد. دلخوشی به حمایت استکبار عاقبت خوشی ندارد و این مهم در اقلیم کردستان عراق بعينه اثبات شد.

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران RSS

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید