امروز: جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 3 ذو القعدة 1445 | 2024-05-10
کد خبر: 382429 |
تاریخ انتشار : 22 دی 1398 - 7:32 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سبک زندگی صلح خبر بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها در ایران روزنامه خراسان: کلیسا اصلی‌ترین نماد دین مسیحیت است و کلیسا‌های معروفی در بیشتر شهر‌های ایران با آوازه جهانی وجود دارد. در ادامه می‌خواهیم با برخی از مشهورترین آن‌ها آشنا شویم. ننه مریم؛ دومین کلیسای قدیمی جهان این کلیسا یکی از بنا‌های تاریخی […]

به گزارش مجله سبک زندگی صلح خبر

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها در ایران

روزنامه خراسان: کلیسا اصلی‌ترین نماد دین مسیحیت است و کلیسا‌های معروفی در بیشتر شهر‌های ایران با آوازه جهانی وجود دارد. در ادامه می‌خواهیم با برخی از مشهورترین آن‌ها آشنا شویم.

ننه مریم؛ دومین کلیسای قدیمی جهان

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها

این کلیسا یکی از بنا‌های تاریخی شهر ارومیه است. روایت‌هایی وجود دارد که از این کلیسا به عنوان دومین کلیسای قدیمی جهان پس از کلیسای «بیت لحم» فلسطین نام می‌برند. ساختمان کنونی کلیسای ننه مریم به ویژه گنبدها، طاق‌ها و پایه‌های آن متعلق به دوره ساسانی است و معماری داخلی آن آمیزه‌ای از معماری ساسانی و پارتی است.

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها


سرکیس مقدس؛ بزرگ‌ترین کلیسای تهران

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها

این کلیسا با هزینه شخصی یکی از هموطنان ارامنه در سال ۱۳۴۹ در خیابان نجات اللهی تهران ساخته شده است. پس از ساخت این کلیسا، مقر خلافت ارامنه تهران از کلیسای مریم مقدس به این محل انتقال پیدا کرد. طراحی این بنا به شکل «بازیلیکا» یا همان صلیبی است. دیوار‌های خارجی آن با سنگ مرمر سفید رنگ پوشیده شده که از نظر طراحی خارجی واقعا باشکوه و زیباست.

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها


قره کلیسا؛ اولین کلیسای جامع جهان مسیحیت

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها

مشهورترین کلیسای ایران است که در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده و در شمال شرقی چالدران در استان آذربایجان غربی واقع شده است. معماری زیبا و حجم‌پردازی در بنا و همچنین دیوار‌های دفاعی و برج‌های دیده‌بانی که در اطراف این کلیسا قرار دارند، از قره کلیسا یک قلعه و بنای دیدنی ساخته‌اند. این کلیسا اوایل سده چهارم میلادی روی آرامگاه «تادئوس مقدس» که از مبشران دین مسیحیت بوده، ساخته شده است.

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها


سنت استپانوس؛ دژی مستحکم در دل کوه

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها

در ۱۶ کیلومتری شهر جلفا در استان آذربایجان شرقی واقع شده و دومین کلیسای مهم ارامنه ایران است که بعد از قره کلیسا قرار می‌گیرد. نام این کلیسا برگرفته از استپانوس، یکی از اولین شهدای راه مسیحیت است که در منطقه‌ای کوهستانی و در میان دره سرسبزی واقع شده و حصاری سنگی با برج و بارو اطراف بنای آن را احاطه کرده است.

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها


سرخ آباد؛ کوچک‌ترین کلیسای جهان

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها

این کلیسا در روستایی به همین نام در حوالی شهرستان سوادکوه در استان مازندران واقع شده است. به نظر می‌رسد مهندسان ایتالیایی که قبل از انقلاب برای ساخت راه‌آهن به این منطقه آمده بودند، این کلیسا را برای انجام مراسم مذهبی خود ساخته‌اند. کلیسای سرخ‌آباد سه متر در سه متر مساحت دارد و به گفته کارشناسان کوچک‌ترین کلیسای جهان است.

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها


وانک؛ هنرمندانه‌ترین کلیسای ایران

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها

وانک که نام دیگرش «آمنا پرکیچ» به معنی نجات‌دهنده مقدس است، در محله جلفا در شهر اصفهان قرار دارد و در زمان شاه عباس دوم ساخته شده است. گنبد کلیسای وانک مانند گنبد مساجد ایرانی عهد صفوی بنا شده است و دو برج ناقوس زیبا در آن قرار دارد. مهم‌ترین ویژگی این کلیسا که آن را تبدیل به یکی از زیباترین کلیسا‌های جهان کرده، نقاشی تمامی دیوارها، طاق‌ها، داخل گنبد و طلاکاری‌های آن‌هاست.

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها


گاراپت مقدس؛ نماد احترام بین ادیان

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها

در خیابان طالقانی شهر آبادان واقع شده است. نکته جالب در باره این کلیسا این است که دقیقا دیوار به دیوار مسجدی قرار گرفته که این خود نماد آزادی عقیده و احترام بین ادیان است. این کلیسا در سال ۱۳۱۹ ساخته شده و در زمان هشت سال دفاع مقدس به عنوان مکانی برای آموزش رزمندگان استفاده می‌شده است.

بنا‌های تاریخی دیدنی مسیحی‌ها

منبع : Bartarinha

اگر فیلم یا فیلم یا تصاویری دارید که تمایل دارید با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله مدیا صلح خبر منتشر گردد.

اگر تمایل داشته باشید با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و فیلم ها و فیلم های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت پخش داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید