امروز: شنبه, ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 9 ذو الحجة 1445 | 2024-06-15
کد خبر: 433388 |
تاریخ انتشار : 08 اردیبهشت 1400 - 12:10 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر وزیر امور خارجه آمریکا گفت، یک سناریوی احتمالی و قطعی وجود دارد به این صورت که اگر آمریکا تمامی سربازانش را از افغانستان خارج کند، طالبان اوضاع در این کشور را به دست می‌گیرد یا افغانستان وارد جنگ داخلی می‌شود. به گزارش صلح خبر، آنتونی لینکن وزیر امور […]

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر

وزیر امور خارجه آمریکا گفت، یک سناریوی احتمالی و قطعی وجود دارد به این صورت که اگر آمریکا تمامی سربازانش را از افغانستان خارج کند، طالبان اوضاع در این کشور را به دست می‌گیرد یا افغانستان وارد جنگ داخلی می‌شود.

به گزارش صلح خبر، آنتونی لینکن وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگویی با شبکه خبری سی.ان.ان اذعان داشت که اگر آمریکا تمامی نیروهایش را از افغانستان خارج کند که بر اساس توافق صلح خبر بین دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا و طالبان در فوریه ۲۰۲۰ به آن تاکید شده است، افغانستان وارد جنگ داخلی شده یا طالبان کنترل افغانستان را به دست می‌گیرد.

بلینکن گفت،‌ دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد تا همه سناریوها را در نظر بگیرد و همچنین تاکید کرده که آمریکا از افغانستان دست بر نمی‌دارد  و به حمایت قاطع از این کشور حتی پس از خروج نیروهای آمریکایی ادامه می‌دهد.

بایدن ماه جاری میلادی اعلام کرده بود که آمریکا تمامی نیروهایش را از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر ۲۱ خارج می‌کند و گفته بود، زمان آن رسیده است که آمریکا به طولانی‌ترین جنگ خود پایان دهد و به وزارت خارجه این کشور دستور داد تا بسیاری از نیروهای خود را از افغانستان خارج کند.

اما این تصمیم از سوی برخی از مقام‌های آمریکایی و قانونگذاران با مخالفت همراه شده و آنها ابراز نگرانی کردند که خروج نیروهای آمریکایی از این کشور ممکن است با واکنش تلافی‌جویانه طالبان روبرو شود.

بلینکن همچنین نگرانی‌های مربوط به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را مدنظر قرار داد و اذعان داشت که ناآرامی‌ها یک پیامد احتمالی است و ادامه داد: هیچکس از  وقوع جنگ داخلی مجدد در افغانستان به ویژه مردم این کشور نفع نمی‌برد.

وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرده که بازیکنان منطقه‌ای از نفوذ خود برای کمک به ثبات و حفظ آن در افغانستان استفاده کنند و ادامه داد: فکر نمی‌کنم که دولت کابل و طالبان به دنبال وقوع درگیری‌های مجدد در افغانستان باشند، حتی کشورهای همسایه افغانستان و منطقه نیز از این مساله نفعی نمی‌برند به همین دلیل آنها باید به حفظ ثبات در این کشور کمک کنند.

بلینکن این مساله را نیز رد کرد که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان باعث توقف کمک‌های آمریکا به این کشور می‌شود و ادامه داد: دولت آمریکا به کمک به مردم افغانستان، توسعه این کشور و ارسال کمک‌های بشردوستانه و حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان ادامه می‌دهد. ما عمیقا در دیپلماسی افغانستان همکاری می‌کنیم. به دولت کابل و مردم این کشور کمک رسانی را ادامه می‌دهیم.

وی افزود: ما سال‌هاست که بیش از ۳۰۰ هزار تن از نیروهای امنیتی و نظامی افغانستان را آموزش داده‌ایم تا آنها بتوانند در امور مختلف امنیتی خودشان اقدام کنند. البته ما باید برای هر سناریویی برنامه ریزی کنیم.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد که دولت بایدن برای تضمین دادن به مردم محلی افغانستان که زندگی خود را در راستای همکاری با نیروهای آمریکایی و دیپلمات‌ها در این کشور و در طول این ۲۰ سال وقف کرده‌اند، تلاش می‌کند چون آنها نگران خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و پیامدهای ناشی از آن بر زندگی خود هستند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید