امروز: یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 12 ذو القعدة 1445 | 2024-05-19
کد خبر: 314115 |
تاریخ انتشار : 17 مهر 1398 - 16:31 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر یک موزه آلمانی واقع در «هامبورگ» یک کتیبه باستانی را به افغانستان بازمی‌گرداند. به گزارش صلح خبر به نقل از آرت دیلی، این کتبیه در گذشته بخشی از یک کتیبه بسیار عظیم‌تر متعلق به قرن دوازدهم بوده که در قصر سلطنتی سلطان مسعود غزنوی سوم واقع در شهر […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

یک موزه آلمانی واقع در «هامبورگ» یک کتیبه باستانی را به افغانستان بازمی‌گرداند.

به گزارش صلح خبر به نقل از آرت دیلی، این کتبیه در گذشته بخشی از یک کتیبه بسیار عظیم‌تر متعلق به قرن دوازدهم بوده که در قصر سلطنتی سلطان مسعود غزنوی سوم واقع در شهر «غزنین» نصب شده بود. این اثر در دهه ۷۰ میلادی از موزه‌ هنرهای اسلامی «‌غزنین» ربوده شده و حالا قرار است تا زمان رسیدن به موزه‌ هنرهای اسلامی «غزنین»‌، در موزه ملی افغانستان واقع در کابل نگهداری شود.

با این که چندی است موزه‌های آلمانی  و دیگر موزه‌های سراسر اروپا روند استرداد آثار باستانی کشورهای استعمارشده و آثار باستانی غارت‌شده در دوران نازی‌ها به خاستگاه اصلی‌شان را آغاز کرده‌اند، اما موزه هنر و خلاقیت هامبورگ (MKG) یکی از اولین موزه‌های آلمانی است که برای بازگرداندن آثار هنری یا باستانی به افغانستان اقدام می‌کند. بازگشت این کتیبه نیز به لطف تحقیقات مسئولان این موزه و محققان دانشگاه هامبورگ درباره خاستگاه اصلی آثار باستانی مجموعه‌های مختلف میسر شده است.

موزه هامبورگ این اثر را در سال ۲۰۱۳ و دریک حراجی واقع در پاریس خریداری کرد، اما از سال ۲۰۱۴ تاکنون قصد داشته این اثر را به افغانستان بازگرداند.

چندی پیش نیز موزه بریتانیا از بازگرداندن تعدادی مجسمه بودایی متعلق به قرن چهارم و پنجم میلادی به افغانستان خبر داده بود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید