امروز: یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 12 ذو القعدة 1445 | 2024-05-19
کد خبر: 325209 |
تاریخ انتشار : 10 آذر 1398 - 2:15 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل عراق می‌گوید: استعفای عادل المهدی نخست وزیر عراق از سمت خود گرچه ممکن است بخشی از معترضان عراقی را آرام کند ولی این موضوع باعث پیچیده تر شدن روند تحولات در این کشور خواهد شد.  علی اکبر اسدی، در گفت‌وگو با صلح خبر، با اشاره به تشدید […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسائل عراق می‌گوید: استعفای عادل المهدی نخست وزیر عراق از سمت خود گرچه ممکن است بخشی از معترضان عراقی را آرام کند ولی این موضوع باعث پیچیده تر شدن روند تحولات در این کشور خواهد شد.

 علی اکبر اسدی، در گفت‌وگو با صلح خبر، با اشاره به تشدید اعتراضات در چند روز اخیر در برخی از شهرهای عراق و افزایش خشونت‌ها در جریان این اعتراضات از جمله حمله به نمایندگی دیپلماتیک ایران در نجف گفت: در روزهای اخیر تحولات در این کشور همسایه وارد مرحله خطرناکتری شده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به صحبت‌های اخیر نماینده مرجعیت در خطبه‌های نمازجمعه کربلا تصریح کرد: مرجعیت در عراق به صورت ضمنی خواستار تغییر دولت در این کشور شده است با این هدف که این موضوع بخشی از خشونت‌ها در عراق را کاهش دهد البته نماینده مرجعیت از معترضین نیز خواسته که صف خود را از آشوبگران جدا کنند.

وی با بیان اینکه با توجه به درخواست مرجعیت و فشار برخی از گروه‌های سیاسی، عادل المهدی در نهایت تصمیم به استعفا از سمت خود گرفت، ادامه داد: ممکن است این استعفا بخشی از معترضین در عراق را آرام کند ولی باید به این موضوع نیز توجه داشت که این امر باعث پیچیده‌تر شدن روند تحولات در عراق خواهد شد و چالش‌های جدیدی را برای این کشور به وجود خواهد آورد.

اسدی گفت: در وضعیت فعلی، دولتی در عراق مستقر است که به معترضان توجه دارد و تلاش می‌کند امنیت نسبی را در عراق برقرار کند اما رفتن این دولت و استقرار دولت جدید که بعضا با تغییراتی در چینش اعضای کابینه همراه خواهد بود یک پروسه زمانبر است و این باعث افزایش اختلافات و درگیری‌ها می‌شود و تمرکز کنونی را هم که در این کشور وجود دارد از بین خواهد برد.

وی ادامه داد: استعفا هرگز به معنای پاسخگویی به خواسته اصلی معترضان نیست، چرا که معترضان خواستار از بین رفتن فساد و ایجاد رونق اقتصادی و کاهش فقر در این کشور هستند. این اقدامات مسائلی زمانبر است و قطعا یک دولت در مدت کوتاهی نمی‌تواند این موضوع را محقق کند.

این کارشناس مسائل عراق همچنین در مورد پیشنهاد مقتدی صدر رهبر جریان صدر مبنی بر اینکه برای انتخاب جانشین عبدالمهدی از میان پنج نامزد همه پرسی مردمی برگزار شود و صندوق‌های رای در میادین اعتراضات قرار داده شود، اظهار کرد: بستر قانونی چنین امری در عراق وجود ندارد چرا که معترضین بخشی از مردم عراق هستند و همه آنها محسوب نمی‌شوند.

وی ادامه داد: آنچه که آقای صدر مطرح کرده یک پیشنهاد و ایده است که بستر اجرایی و عملیاتی آن در عراق وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید