امروز: چهارشنبه, ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 29 ذو القعدة 1445 | 2024-06-05
کد خبر: 312127 |
تاریخ انتشار : 09 مهر 1398 - 10:25 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد، مساله در لبنان بسیار پیچیده است و توازن داخلی لبنانی – لبنانی گاهی اوقات وضعیت خاصی را بر طرف‌های عربی تحمیل می‌کند، زیرا عرب تمایل ندارد تشدید درگیری در خاک لبنان را مشاهده کند، درگیری‌ای که یا به تکرار تجربه جنگ داخلی ۱۹۷۵ […]

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر

دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد، مساله در لبنان بسیار پیچیده است و توازن داخلی لبنانی – لبنانی گاهی اوقات وضعیت خاصی را بر طرف‌های عربی تحمیل می‌کند، زیرا عرب تمایل ندارد تشدید درگیری در خاک لبنان را مشاهده کند، درگیری‌ای که یا به تکرار تجربه جنگ داخلی ۱۹۷۵ – ۱۹۷۶ یا تکرار تجربه ۲۰۰۸ یعنی زمانی که بیروت به دست یک تیم واحد؛ حزب‌الله افتاد، منجر می‌شود.

به گزارش صلح خبر، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط گفت، مسائل و موضوع گاه فراتر از حمایت اقتصادی و تاثیر آن بر تحولات موجود است، در واقع موضوع اصلی ایدئولوژی است و اکثر اوقات ایدئولوژی با کمک‌های اقتصادی یا حمایت مالی به دست نمی‌آید.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون “چگونگی مقابله با حزب‌الله لبنان” گفت: نمی‌خواهم در مورد موضوع داخلی لبنان صحبت کنم. حزب‌الله هم جزئی از دولت لبنان است. نمی‌خواهم به موضوعی با این حساسیت بپردازم، زیرا این مساله به لبنانی‌ها و ارتباطشان با حزب‌الله مربوط می‌شود. زیرا یک طرف طیف گسترده‌ای از مردم لبنان هستند و در طرف دیگر مصوبه اتحادیه عرب درباره این حزب نیز وجود دارد و این مساله دولت لبنان را مجبور می‌کند مشخصا در این خصوص احتیاط کند.

ابوالغیط در خصوص دست دادن خود با ولید المعلم، وزیر خارجه سوریه در جریان نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: این اقدام به این معنی نیست که درها به روی دمشق برای بازگشت به اتحادیه عرب باز است. این اولین بار نبود که با هیئت سوری سلام و احوال پرسی داشتیم، چرا که در سال ۲۰۱۸ نیز او را به صورت اتفاقی دیدم و به او سلام کردم، امسال نیز در حال رفتن به سمت آسانسور بودم که دیدم به همراه معاون خود ایستاده است و با یکدیگر احوال پرسی کردیم. او دوست قدیمی است و هنگامی که وزیر خارجه مصر بودم، او وزیر خارجه سوریه بود و هنگامی که نماینده دائم مصر در سازمان ملل بودم، او سفیر سوریه در واشنگتن بود و دائما به نیویورک می‌آمد و با یکدیگر دیدار می‌کردیم. چه با عرب‌ها در دیدگاه و نظر اختلاف داشته باشم و چه نداشته باشم، پیوند خود را با همه آنها حفظ می‌کنم.

وی ادامه داد: اراده جمعی عربی هنوز برای حل و فصل مشکل با نظام بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه فراهم نشده است، برخی از طرف‌های عربی می‌پرسند، چه زمانی سوریه به اتحادیه عرب بازمی‌گردد و باید این کار صورت بگیرد. این سوال را اساسا عراق و گاهی لبنان مطرح می‌کند و پاسخ نیز دائما این بوده است که هنوز مسائل موجود اجازه این کار را نمی‌دهند. این اظهارنظر در میان کشورهای عربی همچنان وجود دارد هر چند که برخی کشورهای عربی روابط خود را با دمشق مجددا برقرار کرده و سفارت‌خانه‌های خود را با سوریه باز کرده‌اند اما اراده جمعی عربی هنوز به نتیجه نرسیده است که اعلام کند، مشکلی با دولت سوریه ندارد. در نتیجه اگر دمشق تمایل دارد به اتحادیه عرب بازگردد، ما از این کشور برای بازگشت دعوت می‌کنیم. شرط اصلی بازگشت این است که “سوریه جدید” که هزینه‌های بازسازی آن بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد دلار است تحت کنترل هم‌پیمانانش نباشد.

از سوی دیگر، ابوالغیط در خصوص تحقیقاتی که در حال حاضر درباره حملات به تاسیسات نفتی شرکت آرامکو انجام می‌شود، نیز گفت، اطمینان دارد که به زودی حقیقت آشکار می‌شود. وی تاکید کرد، مسؤول این حملات و محل پرتاب موشک‌ها و پهپادها مشخص خواهد شد و پس از آن نهادهای ذی‌ربط از جمله شورای امنیت اقدامات لازم را انجام خواهند داد.

دبیرکل اتحادیه عرب با بیان اینکه ملت عرب نمی‌توانند سلطه رژیم صهیونیستی بر فلسطین تاریخی را بپذیرند، گفت: چیزی درباره طرح معامله قرن دولت آمریکا نمی‌دانم، اما هرگونه حل و فصل درگیری میان رژیم صهیونیستی و فلسطین باید سیاسی- اقتصادی – اجتماعی باشد و تنها نباید بعد اقتصادی داشته باشد.

وی درباره عادی سازی روابط اعراب با اسرائیل تاکید کرد: هرگز این اتفاق نخواهد افتاد، من در تمام محافل بین‌المللی و در نشست‌ها گفته‌ام این اوهام است که کسی تصور کند اعراب مساله فلسطین را رها کنند اعراب به حمایت فلسطینی‌ها پایبند هستند و امکان ندارد قبول کنند اسرائیل بر فلسطین تاریخی مسلط شود و حقوق آنها را از بین ببرد. این هرگز اتفاق نمی‌افتد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید