به گزارش صلح خبر، ششم دیماه ۱۳۹۳ بود که خبر شهادت یکی از سرداران سپاه به سرعت در رسانههای ایرانی و خارجی منتشر شد؛ فرماندهای که تا آن زمان تعداد محدودی از افراد نامش را شنیده بودند. او در تمام عمر رزمندهای گمنام بود که با مجاهدت خاموشش توانسته بود در دوران مختلف برای مردم عراق و ایران امنیتآفرینی کند.
«حاج حمید تقویفر» نام این فرمانده اطلاعات و عملیات بود که بسیاری از کارشناسان نظامی اعتقاد دارند او اعجوبه و یک نابغه امنیتی بوده است. اگرچه ایمان، تقوا، اخلاص، شهادتطلبی، مهربانی و مردمدوستی از صفات درونی این این فرمانده بود اما در حوزه کارهای نظامی و امنیتی به گفته بسیاری از همرزمانش، حاج حمید تقویفر انسانی شجاع، کارآمد، نابغه، مدیر و فرماندهی سرنوشتساز بود. با وجود اینکه برادر و پدر این فرمانده به شهادت رسیده بودند اما تا آخرین نفس با دشمنان جنگید و در طول حیاتش به جز آنها که او را میشناختند اجازه نداد که دیگران بدانند خودش هم از خانواده شهدا است.
حاج حمید تقویفر کسی بود که یک لحظه از مجاهدت قبل یا بعد از انقلاب غافل نشد و آرام ننشست و برای این مجاهدت خط و مرزی قائل نبود. او آواره کوه و بیابان یا هور و صحرا بود.
حضور در قلب دشمن
در همین رابطه سردار احمد وحیدی عضو مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام و رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با اشاره به اینکه بخشی از کارهای اطلاعاتی حاج حمید تقویفر همچنان ناگفته باقی مانده است، بیان میکند: او در دوران دفاع مقدس کارهای بزرگی کرد که کمتر کسی میتوانست آن کارها را انجام دهد. حاج حمید با نفوذ به پشت خطوط دشمن بعثی عملیات انجام میداد و شاید تنها کسی باشد که در دوره صدام توانست وارد یک پایگاه هوایی شود. من نفر دومی را تاکنون نیافتهام.
سردار شهید حاج حمید تقویفر بیشتر از آنکه در کشور ایران شناخته شده باشد در قلب ملت عراق جای دارد. تا جایی که اقشار مختلف عراق در چند سال گذشته برای گرامیداشت مقام این فرمانده ایرانی شهید سنگ تمام گذاشتهاند. تولید آثار متعدد فرهنگی هنری از قبیل نمایشنامه، کتاب، موسیقی و سرود، احداث بارگاه در محل شهادت، و حتی نامگذاری برخی از اماکن در این کشور بخشی از نماد ارادت مردم عراق به حاج حمید تقویفر است.
بنبست شکنی در اوج ناامیدی
همچنین سردار امین شریعتی فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا در دوران دفاع مقدس روایت میکند: یادم هست که حاج حمید، بنده و عزیز جعفری(فرمانده پیشین سپاه) را در روز روشن به دل سنگرهای عراقی برد. این باعث شد که اعتماد به نفس خیلی خوبی به ما دست بدهد، چون همانگونه که عرض کردم این پندار بر نیروها و حتی مسئولین کشور غالب شده بود که کاری نمیتوانیم انجام بدهیم ولی این اقدامات حاج حمید موجب تجدید قوای روحی نیروها شد. به جرأت میتوان گفت کاری که حاج حمید انجام داد در کل جبهههای خوزستان بینظیر بود، آن هم راهاندازی شناسایی منطقه به صورت جزء به جزء بود.
او یک رزمنده عادی نبود
سردار مسجدی سفیر ایران در کشور عراق معتقد است: حاج حمید تقویفر کسی است که در منطقه عزیزبلد در راه مبارزه با گروه تروریستی داعش به شهادت رسید. او یک فرمانده یا رزمنده عادی نبود. حاج حمید فرمانده بزرگ سپاه انقلاب اسلامی بود. خدمت به مردم را سرلوحه خودش قرار داده بود و دفاع از مسلمین را از اهداف مهم خودش میدانست. او خانهاش را ترک کرد و در جبههها با داعش به جنگ پرداخت. او یک فرمانده عالی عملیات و اطلاعات بود. حاج حمید پدرش به شهادت رسیده بود همچنین برادرش نیز جزو شهدا است اما هیچگاه در این رابطه سخنی به میان نیاورد.
نقش تعیینکننده حاج حمید
همچنین سرلشر محمدعلی جعفری، فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره شهید تقویفر میگوید: شهید حمید تقویفر از همان روزهای نخست جنگ تحمیلی در واحد اطلاعات سوسنگرد حضور یافت و خدمت کرد. او یک نیروی اطلاعاتی زیرک بود. من از سال ۵۹ با حاج حمید آشنا شدم. وی نقش تعیینکنندهای در اجرای عملیاتهای روزهای نخست جنگ تحمیلی داشت و در عملیاتهایی همچون امام مهدی و طریق القدس کار شناسایی انجام داد که بسیار تعیینکننده بودند. حاج حمید بعد از جنگ در صحنههای مختلف فرهنگی و اجتماعی کشور فعال بود. تا زمانی که مرزهای انقلاب اسلامی ایران به سوریه و عراق منتقل شد، وی نقش تعیینکنندهای در این کشورها ایفا کرد.
عراقیها محل شهادتش را زیارتگاه کردند
علی دهکردی از همرزمان این فرمانده شهید توضیح میدهد: زمانی که غائله داعش پیش آمد حاج حمید توانست تیپ «سرایای خراسانی» را در حالیکه تروریستهای داعش به فلوجه رسیده بودند مجدد سازماندهی کند و از مناطقی همچون کوت، عماره، بصره و ناصریه نیرو جمع کرد. اگر زمانی تیپ سرایای خراسانی به حاشیه رانده شده بود اکنون ظرفیت پذیرش این تیپ ایجاد شده بود و توانست وارد نبرد با داعش شود و منطقهای را به عنوان خط برای فعالیتهایش اختصاص دادند. حاج حمید تا لحظه شهادت در بین عراقیها عنصری بیگانه نبود و حتی پس از آنکه به شهادتش رسید محل شهادتش را زیارتگاه کردند.
با شهادت حاج حمید دچار ضایعهای بزرگ شدیم
سیدعلی الیاسری از مجاهدان عراقی و همرزمان شهید حاج حمید تقویفر روایت میکند: بعد از عملیات جلولاء به عملیات «ضلوعیه» رفت و بر پل ضلوعیه، یک گلوله از چفیهای که به سرش میبست رد شده بود بدون اینکه به سرش هیچ آسیبی برسد و وقتی چفیهاش را باز کرد با خنده گفت این دیگر چه تکتیراندازی است که سر به این بزرگی را نمیبیند و چفیه را هدف گرفته.
تصاویر و ویدئوها گویای این جایگاه و تواناییهای این شهید بزرگوار است. با رفتن او ما دچار ضایعه بزرگی شدیم، نه تنها ما که رفتن ایشان خسارت بزرگی برای تمام مقاومت اسلامی بود ولی او یک لبخند برای ما به یادگار گذاشت و آن نشان شجاعت است و ما تا قیامت به عهدی که با او بستهایم و به خون او پایبند میمانیم.
***
سردار شهید حاج حمید تقویفر (سردار سامرا) از فرماندهان دوران دفاع مقدس و نوابغ اطلاعات و عملیات بود که دیماه سال ۱۳۹۳ در جریان مقابله با تروریستهای تکفیری داعش در شهر عزیزبلد عراق به شهادت رسید. این فرمانده ایرانی از مؤسسان حشد الشعبی (بسیج مردمی) در این کشور بود.
انتهای پیام