به گزارش صلح خبر به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام سیدعباس صالحی آمده است: «اگر چه امسال جام باشگاههای کتابخوانی به خاطر شرایط کرونایی در فضای حضوری برگزار نمیشود اما دلها به هم نزدیک است و امروز در این اجتماع یک فضای قلبی، روحی و درونی را با هم داریم، جام باشگاههای کتابخوانی که امسال چهارمین دوره آن را گذراندهایم و در چهارمین دوره آن حضور داریم اتفاقات بسیار خوبی را در این چهار دوره شاهد بوده است.
از یک سو گسترش کمی جغرافیایی و اعضای جام باشگاه مدنظر است، در سال نخست یعنی سال ۱۳۹۵ تنها ۱۵ شهر با دو هزار باشگاه و ۲۲هزار عضو را داشتهایم اما در سال ۱۳۹۸ این رقم به ۳۰۰شهر، ۱۵۲۰روستا و ۲۲هزار باشگاه با ۳۳۶هزار عضو می رسد. این روند رو به رشد و قابل توجه نشاندهنده این است که اتفاقات خوبی هرسال رخ داده است که موجب شده یک جهش قابل توجه را تا سال پیش داشته باشیم.
همچنین برنامههای باشگاههای کتابخوانی تنوع قابل توجهی را در این چهارسال داشته است. باشگاهها دیگر صرفا فضایی برای خواندن کتاب نیست، بلکه این باشگاهها هم به خواندن کتاب و هم به گفتوگو در باب کتاب، خرید کتاب، مبادله کتاب، نامه به نویسندگان، فیلم معرفی کتابهای خوانده شده و دهها فعالیت خلاقانه دیگر پرداختهاند.
نکته دیگری که میتوان به عنوان مسیر رو به رشد جام باشگاههای کتابخوانی از آن یاد کرد تنوع مکانی باشگاههای کتابخوانی است. مدارس، کتابخانهها، کانونهای فرهنگی هنری مساجد، مهدکودکها، فرهنگسراها، مجتمعهای مسکونی بزرگ و کوچک و دهها مکان دیگر فضایی را برای باشگاهها ساخته است، اینکه هر نقطه اجتماعی میتواند یک مکان خوب برای گفتوگو در باب کتاب، کتابخوانی و خلاقیتهای مبتنی بر کتاب باشد.
از طرفی دیگر شاهد این هستیم که با گسترش و تنوع فعالیتها رقابت در حوزههای مختلف در جام باشگاههای کتابخوانی دیده شده است، در سال ۹۸ شاهد باشگاههای منتخب، نامههای منتخب اعضا به نویسندگان، فیلمهای منتخب در باب کتاب، تسهیلگرانی که کوشیدند و در این تلاش مزیتهای ویژهای داشتند، نویسندگان و مترجمان منتخب، مراکز فعال منتخب اعم از مدارس، کتابخانهها، کانونها، مهدکودکها و … هستیم، در مجموع تنوعی در فضای رقابت فعالانه در جام باشگاههای کتابخوانی پدید آمده است. این جریان در چهار سال گذشته در مقطع نخست متوقف نشده است، بلکه سال به سال هم در گستره و تنوع کمی و هم در عمقبخشی و کیفیتافزایی تلاشهای قابل توجهی داشته و این نمود کامل دیده میشود.»
در بخش دیگری از این پیام آمده است: «بنده به سهم خود از مجموعههای مختلفی که در این پویش و سرعت دادن به آن سهیم بودند، مربیان مهدکودکها و مجموعههای دیگر که در این مجموعه عظیم ۲۰هزار نفری سهم قابل توجهی را داشتند تشکر میکنم، سهم زنان علاقهمند به فرهنگ و کتاب در این مجموعه ۸۰درصد است، همچنین از دستگاههای مختلفی که با این حرکت وسیع جغرافیایی ایران مساعدت داشتند همچون نهاد کتابخانهها، آموزش و پرورش، کتاب فروشیها، مساجد، بهزیستی، بسیج و مجموعههای دیگر که تلاش کردند تا با مساعدت خود این حرکت را به این نقطه برسانند تشکر میکنم.
همچنین از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر میکنم که اصل این ایده و مدیریت آن را برعهده داشتند و با ارائه پارهای از تسهیلات همچون ارائه ۵۰درصد یارانه خرید کتاب در این پویش عظیم فرهنگی اجتماعی نقش موثری را ایفا کردند.»
در بخش پایانی پیام سیدعباس صالحی آمده است: «به نظر میآید جام باشگاههای کتابخوانی فرصتی را برای اتفاقات خوب فراهم کرده است، هم در ارتقای سطح مطالعه این کانونها با حدود بیش از ۳۳۰ هزار عضوی که ما در مجموعه داریم و هم تلاش و اثرگذاری که در ارتقای تفکر انتقادی، گفتوگو و خلاقیت در کودکان و نوجوانان داشتهایم.
امروز جریان باشگاههای کتابخوانی علاوه بر گستره و وسعت کمی و کیفی که داشته طبعا دستاوردهای مهمی را برای آینده کشور خواهد داشت. نسلی که سرانه مطالعه آنها بالاتر خواهد رفت، نسلی که از طریق گفتوگو و خلاقیتهای ارائه شده در باشگاهها نسل خلاقتری خواهند بود، نسلی که از طریق کار جمعی که در باشگاه دارند مشارکت اجتماعی آنها ارتقا پیدا خواهد کرد و نسلی که اعتماد به نفس بهتری پیدا میکند.
امیدواریم این پویش و حرکت که هرسال قویتر و گستردهتر از سال گذشته تعقیب میشود به آینده ایران کمک کند و ایران سرافراز را برای ما پیش رو داشته باشد.»
این مراسم به صورت مجازی و با معرفی باشگاههای برگزیده، نامههای برگزیده، ویدئوهای برگزیده، نویسنده برگزیده و تسهیلگر برگزیده برگزار شد.
انتهای پیام