به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، داوود پرهیزکار در مراسم معارفه مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه که امروز (29 فروردین) برگزار شد، با بیان اینکه هیچگاه پیشبینی هواشناسی دقت 100 درصدی ندارد، اظهار کرد: در بسیاری از موارد پیشبینیهای ما درست است و کمک زیادی به بخشهای مختلف میکند. وی ادامه داد: […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
به گزارش ایسنا، داوود پرهیزکار در مراسم معارفه مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه که امروز (29 فروردین) برگزار شد، با بیان اینکه هیچگاه پیشبینی هواشناسی دقت 100 درصدی ندارد، اظهار کرد: در بسیاری از موارد پیشبینیهای ما درست است و کمک زیادی به بخشهای مختلف میکند.
وی ادامه داد: گاهی همه از اطلاع رسانی هواشناسی تشکر میکنند، اما صدا و سیما خلاف آن حرف میزند و اگر 100 نکته مثبت داشته باشیم نشان نمیدهند، اما یک نکته منفی را برجسته میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از اینکه صدا و سیما گاهی هواشناسی را سیاسی میکند، افزود: هواشناسی یک سازمان علمی است نه سیاسی و سیاسی کاری به ما صدمه میزند، هرکس به ما صدمه بزند به کشور ضربه زده و خیانت کرده است.
پرهیزکار با اشاره به اینکه پیشبینیها و اطلاعات هواشناسی در بسیاری از زمینهها خصوصا بخش کشاورزی بسیار کمک کننده است، خاطرنشان کرد: در سال زراعی 95-94 به دلیل کمکها و خدمات هواشناسی در بخش کشاورزی فقط در یازده استان 422 میلیارد تومان ارزش افزوده به دست آمده است.
وی عنوان کرد: اگرچه هواشناسی کشاورزی قدمتی 40 ساله دارد، اما دقت و اطلاعاتی که امروز از آن به دست میآید اصلا با گذشته قابل مقایسه نیست.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در پیشبینی برای هشدارها نیز هواشناسی خوب عمل میکند، مانند هشدارهایی که برای سیل اخیر شمال غرب انجام شد و اگر مردم به پیشبینی هواشناسی عمل میکردند تلفات بسیار کمتر بود، اما شاهد بیتوجهی بودیم.
رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه زمانی پیشبینیهای هواشناسی سوژه طنز بین مردم بود، یادآور شد: امروز دقت پیشبینیهای هواشناسی بگونهای شده که از سال 92 تاکنون تعداد مراجعین به سایت سازمان هواشناسی که بیانگر اقبال مردم به سازمان است، چهار برابر شده است.
وی افزود: در دولت یازدهم بسیار تلاش کردیم که هواشناسی بین مردم و مسئولین جا بیفتد که خوشبختانه تا حدودی محقق شده است و مردم مدام از سازمان پیشبینی میخواهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به اعتبارات سازمان هواشناسی در کشور اشاره و اظهار کرد: بودجه هواشناسی ایران سالانه 30 میلیون دلار است، این در حالیست که آمریکا چهار میلیارد دلار، چین سه میلیارد دلار و ژاپن 750 میلیون دلار در سال برای هواشناسی اعتبار در نظر میگیرد و این یعنی اهمیت هواشناسی در دنیا جا افتاده که حاضرند اینقدر برای آن بودجه بگذارند.
پرهیزکار معتقد است: حتی در کشورهای پیشرفته هم با این همه بودجه و امکانات، امکان پیشبینی 100درصدی وجود ندارد.
وی پیشبینی حرکات جوی را بسیار دشوار دانست که نیازمند قوانین بسیار سخت فیزیک است .
رئیس سازمان هواشناسی گفت: به دلیل همین سختی دانش هواشناسی، در جهان هم مجمعی از جمله “مرکز اروپایی پیشبینی میان مدت” متشکل از دانشمندان بیش از 34 کشور و با اعتبارات هنگفت ایجاد شد تا پیشبینی دقیقتری از وضعیت جو به دست آورند.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.