به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ مجید شفیعپور در گفتوگو با ایسنا، در مورد کنوانسیون تغییر آب و هوا، با اشاره به اینکه 196 کشور عضو کنوانسیون تغییر آب و هوا از جمله ایران از سال 1992 میلادی این کنوانسیون را به اجماع جهانی رساندند، گفت: این کنوانسیون تلاشی برای ثبات دهی به غلظت […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
نیاکاراگوئه از الحاق به توافقنامه پاریس اجتناب کرد
رییس مرکز امور بینالملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تصمیم گرفته شد تا کیوتو برای دوره دوم و تا پایان سال 2020 تمدید شود، افزود: همزمان مذاکراتی برای شکلگیری یک نوع توافق بعد از پایان عمر کیوتو شروع شد، تا اینکه در 22 آذرماه 1394 در پاریس طی بیست و یکمین اجلاس متعاهدین کنوانسیون تغییر آب و هوا رژیم حقوقی مقابله با گرمایش جهانی موسوم به توافقنامه پاریس شکل گرفت. بر اساس اهدافی که برای این توافقنامه پیشبینی شده 195 کشور به طور اجماع در پاریس به این توافقنامه پیوستند.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به جزییات الحاق ایران به این توافق نامه، با بیان اینکه ایران سند مشارکت ملی خود را بعد از تصویب هیات وزیران حدود یک ماه قبل از تولد توافقنامه پاریس مطرح و اعلام کرد، اظهار کرد: طبق این تصمیم ایران با توجه به بخشهای مختلف اقتصادی میتواند چهار درصد کاهش انتشار گازهای گلخانهای داشته باشند و در صورتی که منابع مالی، انسانی و تکنولوژیکی بسیاری پس از برطرف شدن کامل تحریمها جذب کند میتواند هشت درصد دیگر نیز انتشار گازهای گلخانهای را کمتر کند.
هدفگذاریهای توافقنامه پاریس
وی با اشاره به اینکه هدفگذاری توافقنامه پاریس حکایت از سه واقعیت دارد، اظهار کرد: واقعیت یا هدف اول توافقنامه مذکور، عبارت است از تلاش ارتقاء یافته برای اجرای مفاد کنوانسیون تغییر آب و هوا و پایدارسازی و ثبات دهی غلظت گازهای گلخانهای در اتمسفر به عنوان یک تلاش همه سویه برای مقابله با پدیده گرمایش جهانی و تلاش برای ممانعت از افزایش دمای زمین به بیش از دو درجه سلسیوس، هدف دوم تلاش برای افزایش تابآوری کشورها در مقابل تغییر اقلیم، مقابله با فقر و حصول اطمینان از امنیت غذایی برای همه شهروندان کره مسکون است. همچنین آثار سوء پدیده گرمایش جهانی در بخش کشاورزی، بهداشت و آب مورد توجه این توافقنامه است.
وی با تاکید بر اینکه ایران کشوری است که میانگین دمای آن یک و نیم برابر بیشتر از میانگین دمای جهان است، در مورد علائم تغییر اقلیم در کشور اظهار کرد: کمبود منابع آبی، کاهش میزان بارشها از 1500 میلیارد متر مکعب به حدود 77 میلیارد متر مکعب در سال، شیوع طوفانهای شن به عنوان یک پدیده فراگیر در ایران، کاهش نرخ بهرهوری اراضی کشاورزی از مسائلی است که ایران با آنها دست و پنجه نرممیکند، بنابراین آمادگی خود را برای مشارکت برای مقابله با گرمایش جهانی و کاهش دما اعلام کردهایم اما به هیچ عنوان در خلال توافقنامه، تعهد والتزام مالی از سوی ایران به هیچجا سپرده نشده است.
وی افزود: در همان سند هیات وزیران اعلام شده که برای انجام چهار درصد نیازمند این هستیم که طی بازه زمانی 15 ساله تا پایان برنامه هشتم توسعه سالانه حدود یک و یک دهم میلیارد دلار سرمایه گذاری کنیم تا در همسویی با سیاستهای کلی نظام در بحث بهینهسازی مصرف سوخت بتوانیم زیرساختهای جدید، نیروگاههای خورشیدی و بادی و تولید برق از نیروهای تجدیدپذیر داشته باشیم تا در بخش صنعت و جلوگیری از پرت و هدررفت انرژی خانگی، تجاری داشته باشیم و تمامی اینها تلاشهایی است که در سند ذکر شده است.
شفیعپور در پایان با اشاره به سیاستهای کلی نظام به عنوان سند مهم بالادستی در حوزه محیط زیست، تاکید کرد: مجموعه این سیاستهای در 26 آبان 94، یک ماه قبل از تولد توافقنامه پاریس توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد که مشخصا در سیاستهای هشتم و پانزدهم آن به بخش توسعه اقتصاد کم کربن و پیگیری این سیاستها در حوزه دیپلماسی محیط زیست پرداخته شده است. دولتها باید این سیاستها را طی برنامههای ششم، هفتم و هشتم پیگیری کنند. بنابراین توافق نامه پاریس یک توافق بسیار متوازن بین خواستههای کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است.
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.