به گزارش صلح خبر، هواداران ترامپ با یورش به سوی ساختمان کنگره آمریکا آن را تسخیر کردند و مدتی در آن ماندند. بعد از مدتی با دخالت پلیس و یک کشته، کاخ مشهور به کاپیتال از شورشیان خالی شد. وال ستریت جورنال در این زمینه نوشته است «با حمله پلیس آمریکا، کاپیتال پس از شورش هواداران ترامپ خالی شد.»
همچنین نیویورکتایمز اینگونه واکنش نشان داده که «اراذل تحریککننده از سوی ترامپ به کاپیتال، بنای کنگره، حمله کردند». از سوی دیگر یو اس ای تودی نوشته است «یک کشته در شورش علیه کنگره آمریکا؛ پس از این شورش مرگبار، کنگره به بررسی آرای مجمع برگزیدگان آمریکا پرداخته، رای خواهد داد».
واشنگتن تایمز نیز نوشته است: ترامپ در میان بحران میگوید: این روز را به خاطر بسپارید.
وال ستریت جورنال نوشته است: سنای آمریکا در دست دموکراتها؛ برای نخستینبار رافائل وارناک دموکرات، نخستین سناتور سیاه از جورجیا است.
نیویورکتایمز گفته است: هواداران ترامپ در واشنگتن امروز علیه رئیسجمهوری منتخب، جو بایدن قدرتنمایی خواهند کرد. صحنه عظیمی برای این پهلوانی آراستهاند.
شیکاگو تریبیون در این زمینه بیان کرده است: متحدان ترامپ عزم خود را جزم کردهاند تا آرای کالج الکترال بایدن را پایمال کنند. حال آنکه کنگره آماده تایید آرای جو بایدن است.
واشنگتن تایمز نوشته است: با انتخاب کشیش سیاهپوست دموکرات به عنوان سناتور جورجیا، دموکراتها برای در اختیار گرفتن سنا از جمهوریخواهان، نزدیکتر شدند. سنا همیشه در دست جمهوریخواهان بود. اکنون پیروزی وارناک از انتخاب نخستین سیاهپوست در ورجینیا برای سنا خبر میدهد. جف آساف، دومین سناتور دموکرات هم انتخاب شد. به دست گرفتن سنا از سوی دموکراتها لحظهای تاریخی در دنیای سیاست آمریکا است؛ سنا اکنون پنجاه پنجاه است. حالا رقابت میان جف اوساف دموکرات و دیوید پردوی جمهوریخواه بود که سرانجام اوساف پیروز شد.
وال ستریت جورنال خاطرنشان کرده است: با انتخاب دومین نامزد سناتوری دموکرات در ایالت جورجیا، سنای آمریکا از کنترل جمهوریخواهان خارج شد. اکنون تعداد سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه پنجاه پنجاه است. پیش از این ۴۸ به ۵۲، به سود جمهوریخواهان بود. البته تصویب آرا در سنا به ۵۱ رای نیاز دارد.
*از حاشیه خبرها:
دو گونه تازه ویروس کووید ۱۹ در انگلیس وجود دارد؛ یکی از کنت و دیگری از آفریقای جنوبی آمده است. هر دو در انگلیس شناخته شدهاند. شباهتهایی هم به هم دارند. اما یکی نیستند. تفاوت آنها با ویروسهای پیشین جهشی بودن و سرعت سرایت آنها است. دانشمندان از منشا اصلی آن خبر ندارند. فقط هر دو در انگلیس دیده شدهاند. پژوهشها تا امروز نشان میدهند که خطرناکتر از ویروس پیشین نیستند. با این همه، پژوهش بسیار مورد نیاز است. واکسنهای امروز هم میتواند در درمان آن موثر باشد. در صورت نیاز به تغییر، دو هفته زمان لازم است. تا آن هنگام، حفظ فاصلهها بهویژه در فضاهای بسته، شستن مداوم دستها و نزدیک نشدن به دیگران به معنای ابتلای کمتر است و البته ماسک بر چهره.
انتهای پیام