امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 356077 |
تاریخ انتشار : 11 اردیبهشت 1399 - 2:15 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه کمک به تهی دستان در ماه مبارک رمضان از وظایف همگانی مسلمین است، گفت: انجام این کمک ها باید به گونه ای باشد که به کرامت انسانی و عزت نفس آن افراد آسیب وارد نشود. حجت الاسلام احمد مازنی در […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه کمک به تهی دستان در ماه مبارک رمضان از وظایف همگانی مسلمین است، گفت: انجام این کمک ها باید به گونه ای باشد که به کرامت انسانی و عزت نفس آن افراد آسیب وارد نشود.

حجت الاسلام احمد مازنی در گفت‌وگو با صلح خبر در خصوص آثار معنوی ماه رمضان بر فضای کشور به خصوص فضای سیاسی و اجتماعی در شرایط کنونی گفت: از خصوصیات این ماه مبارک می توان به نزول قرآن، تلاوت قرآن، روزه -به عنوان عبادتی مهم که در تمامی ادیان الهی مورد تاکید بوده است- استغفار و دعا اشاره کرد، در این ایام مبارک یک فرصت ویژه و یک ضیافت الهی برای همه بشر تدارک دیده شده و خداوند همه را دعوت کرده که انسان ها به فراخور حال، میزان اخلاص و توانایی مادی و معنوی در این میهمانی عظیم حضور پیدا کنند.

وی افزود: یکی از ویژگی ها و وظایف عموم مسلمین در ماه مبارک رمضان تهیه افطاری برای روزه داران است، حتی اگر امکان تهیه افطاری در سطح بهتر برای افراد وجود ندارد تهیه حتی یک دانه خرما برای افطاری روزه داران توصیه شده است، موضوع کمک به نیازمندان و افرادی که می خواهند روزه بگیرند ولی توان مالی برای تهیه سحری یا افطاری ندارند باز در همین چارچوب تعریف می شود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امسال امکان انجام اعمال ماه مبارک رمضان به صورت دسته جمعی وجود ندارد اما به صورت فردی و خانوادگی و با رعایت پروتکل های بهداشتی می توان این اعمال را انجام داد،‌ یکی از همین اعمال کمک و اطعام نیازمندان است همانطور که همه اعمال عبادی در این ماه در درگاه خداوند چندین برابر دیگر ماه ها محاسبه می شود کمک به نیازمندان هم یه همین صورت است، اگر در این ماه قرائت یک آیه از قرآن کریم ثواب ختم قران را دارد، دستگیری از نیازمندان نیز به همین شکل است.

مازنی اظهار کرد: در کنار این که یک سری سیاست های عام را در نظر می گیریم باید یکسری مواردخاص را نیز مورد توجه قرار بدهیم، دستگاه های مختلف حکومتی موظف هستند برنامه و شرایطی را طراحی کنند که جامعه در قالب این مقررات و سیاست ها به صورت عادلانه از همه امکانات بهره‌مند شوند و افراد بتوانند به صورت برابر از امکانات و ظرفیت ها بهره مند شوند، یعنی به  گونه‌ای باشد که فقیری در جامعه مشاهده نشود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: حضرت امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه میان بخشش و عدالت تفاوت قائل می شوند و اهمیت عدالت را بسیار بالاتر از بخشندگی می دانند، از ویژگی‌های عدالت این است که بر اساس تعریف سیاست عمومی همه از آن بهره مند شده و به صورت برابر از امکانات جامعه استفاده کنند، در واقع در آن جامعه رانت و تبعیض وجود نخواهد داشت.

نماینده مردم تهران در مجلس عنوان کرد: در کنار این اصل،‌ بهر حال افرادی خواهند بود که به صورت طبیعی دچار فقر می شوند، یعنی میان این افراد با سایر افراد که از نظر امکانات برخوردارتر هستند خلاءهایی ایجاد می شود که به دیگر افراد توصیه شده این خلاءها را با انفاق پر کنند حال چه کسانی دچار فقر می شوند؟یک دست از این افراد بیماران هستند که به جهت بیماری خود نمی توانند تلاش کنند که به جایگاه دیگران دست پیدا کنند و دسته دیگر  افرادی هستند که سایه پدر بر سرشان نبوده و یتیم هستند.

وی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا بخش قابل توجهی از مردم را از دیگر افراد جامعه عقب انداخته است، افرادی هستند که اگر در خانه هم بنشینند حقوق خود را دریافت می کنند اما افراد دیگری هستند که اگر روزانه کار نکنند معیشت آن ها به خطر می افتد و دچار فقر ناشی از  ‌بحران می شوند، دولت و مردم باید این موضوع را به صورت مورد خاص ببینند و برای پر شدن خلاء های ناشی از آن اقدام کنند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: موضوع دیگری نیز در این میان مورد توجه است و هم قرآن و هم سنت تاکید کردند که حفظ کرامت و عزت نفس انسان در کمک به نیازمندان حتما باید مورد توجه قرار گیرد درواقع این کمک به گونه ای نباشد که موجب تخریب کرامت انسان ها بشود اصل این که کمک رسانی ها نشان داده شود تا  افراد برای این کار تشویق شوند امر خوبی است اما نباید به نحوی عمل شود که عزت نفس و کرامت نیازمندان دچار آسیب بشود.

مازنی در پایان اضافه کرد: حتما باید در این امر از ریاکاری پرهیز شود این که هر سازمانی با نام خود بخواهد منت بگذارد و نشان دهد که من در حال کمک به نیازمندان هستم به عزت نفس افراد آسیب وارد می کند این که فرد یا سازمانی مورد اعتماد مردم قرار گیرد و با استفاده از بیت المال بخواهد در کمک به تهی دستان عنوان و نام خود را نشان دهد اصلا پسندیده نیست و جامعه را به جای اینکه به سوی مساعدت همراه با اعتماد پیش ببرد به اعتمادها آسیب می زند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید