به گزارش صلح خبر، حجت الاسلام والمسلمین مختاری -رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی- در این جلسه ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیرخم و معرفی عابدین مومنی به عنوان معاون جدید پژوهش و فناوری دانشگاه، درباره اهمیت پژوهش در دانشگاه ها گفت: امروزه جوامع علمی به این نتیجه رسیده اند که نظام پژوهش نقش کلیدی در دانشگاه دارد و عامل اثرگذار بر آموزش است.
مختاری با تاکید بر نقش فعالیتهای پژوهشی در دانشگاه مذاهب اسلامی که دانشگاهی ماموریت محور می باش=د، گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی در کنار آموزش وظیفه خطیر تقریب آنهم در فضای علمی را برعهده دارد لذا اندیشه های تقریبی را باید به زبان های مختلف، در قالب های متنوع و با ابزار مختلف منتشر کرد.
وی تاکید کرد: انتظار داریم معاونت پژوهش در این دوره اساتید محترم را برای نگارش و تالیف آثار پژوهشی فاخر و اثرگذار به ویژه در حوزه تقریب تشویق کند. این بخش در هر دانشگاه فعالیت های متنوعی انجام میدهد و این فعالیت ها هم درون دانشگاهی، هم بین دانشگاهی و هم فرامرزی باید باشد. حتی لازم است در دانشگاه مذاهب اسلامی ۵۰ درصد فعالیت های دانشگاه به ویژه در عرصه پژوهشی فرامرزی شود.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: یکی دیگر از فعالیتهای این معاونت باید ایجاد تحول و مدیریت مناسب رسالهها و پایان نامهها باشد. بخش دیگر این معاونت انتشارات و عرضه آثار دانشگاه به ویژه آثار تقریبی به شکل مجازی، دیجیتالی و… می تواند باشد.
مختاری با اشاره به این که معاونت پژوهش همچنین با عملکرد علمی و با استفاده از ظرفیت های دانشگاه می تواند، پشتیبان نظری برای مجمع جهانی تقریب محسوب شود، گفت: اکنون در تعیین محورهای سی و چهارمین کنفرانس وحدت، جناب آقای دکتر مومنی هم در این رابطه مسئولیت دارند، می توانند نقش بسزایی داشته در تهیه و تولید آثار پژوهشی این کنفرانس داشته باشند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با حضور دکتر مومنی که شخصیتی علمی، اخلاقی و اثرگذار و از اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی می باشند، شاهد پیشرفت و تحول عالی در معاونت پژوهش دانشگاه باشیم.
در ادامه این جلسه عابدین مومنی- معاون جدید پژوهش و فناوری دانشگاه- نیز ضمن تبریک عید سعید غدیر و تشکر از اعتماد ریاست محترم دانشگاه، افزود: دانشگاه مذاهب اسلامی یک دانشگاه متفاوت می باشد و همزمان دو ماموریت دانشگاهی علمی آموزشی و آرمانی را بردوش دارد که باید ثمره عینی اش در جهان اسلام محسوس باشد.
وی گفت: دشمن در جهان اسلام به دنبال ایجاد اختلافات مذهبی است و پاسخ به این جنبه فقط با آموزش صرف قابل پیگیری نیست. بنابراین باید کار علمی- آرمانی انجام شود و این رسالت بیشتر به دوش علما و محققان اسلامی است که در نتیجه مردم هم از علما تبعیت می کنند و در جهان اسلام الفت و دوستی ایجاد می شود.
معاون جدید پژوهش و فناوری دانشگاه با اشاره مختصر به برنامه های خود در دوره جدید مدیریت این معاونت تاکید کرد: تربیت دانشجویان نیز در این دانشگاه باید با رویکرد آرمانی و ناظر به جهان اسلام انجام شود لذا برنامهما این است که هر گروه علمی طرح پژوهشی ۵ ساله خود را اعلام کند و پایان نامه ها و رساله ها هم به همان مسیر هدایت شوند. اکنون یکی از امور فوری در این معاونت پیگیری بخش پژوهشی و فراخوان محورهای مقالات کنفرانس وحدت است که در آبان ماه سال جاری برگزار میشود.
انتهای پیام