امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 405349 |
تاریخ انتشار : 20 آذر 1399 - 7:51 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر کتاب «عکس به مثابه هنر معاصر» نوشته شارلوت کاتن(نویسنده و کیوریتور شهیر انگلیسی) با ترجمه کیارنگ علایی منتشر شد. به گزارش صلح خبر، این کتاب در قطع رقعی با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۵۸هزار تومان توسط نشر حرفه ستاره منتشر شده است. در معرفی کتاب «عکس به مثابه هنر معاصر» […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

کتاب «عکس به مثابه هنر معاصر» نوشته شارلوت کاتن(نویسنده و کیوریتور شهیر انگلیسی) با ترجمه کیارنگ علایی منتشر شد.

به گزارش صلح خبر، این کتاب در قطع رقعی با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۵۸هزار تومان توسط نشر حرفه ستاره منتشر شده است.

در معرفی کتاب «عکس به مثابه هنر معاصر» عنوان شده است: در این کتاب که هفدهمین کتاب در کارنامه کیارنگ علایی است، به شکل‌های مختلف به توسعه عکاسی در هنر معاصر از ژانر پرتره تا شاخه استیجد پرداخته می‌شود و در خلال معرفی فشرده و متعدد مجموعه‌های عکاسان معاصر، از عکاسی به عنوان رسانه‌ای مهم برای انتقال فرهنگ و تمدن یاد می‌شود. ترجمه کیارنگ علایی با اندکی تلخیص، از روی سومین ویرایش این کتاب صورت گرفته که در سال ۲۰۱۴ منتشر شده است. چهارمین ویرایش این کتاب نیز در سپتامبر سال جاری توسط آمازون توزیع شده است. کتاب در ۱۸۴ صفحه، هفت فصل و یک ضمیمه رنگی به موضوعاتی چون: روایت و داستان‌سرایی در عکاسی، چیدمان‌های میکس مدیا، دست‌کاری در طبیعت، رویکردهای برخاسته از هنر مفهومی، کارکرد عکاسی فاین آرت در دوران معاصر و تغییر موضع عکاسی از اوایل دهه ۱۹۷۰ به این سو می‌پردازد. این کتاب که تاکنون به ۱۰ زبان دنیا منتشر شده، مرجعی فشرده و موجز برای آشنایی با روند عکاسی در دوران معاصر است و ضمن ارجاعات تاریخی به پیشینه شکل‌گیریِ نحله‌های دوران مدرن، به تغییر موضع عکاسی در مقابل رویه سنتی حاکم در قرن گذشته می‌پردازد.

کیارنگ علایی در بخشی از مقدمه کتاب نوشته است: «عکاسی معاصر همواره عبارتی جذاب اما الکن و مبهم بوده است، کمبود منابع تحقیقاتی و بحث‌های مستدل در این زمینه به همراه راه نیافتن این مضمون در طرح درس‌های مالوف دانشگاهی، هیچ گاه عطش علاقه‌مندان جدی این حوزه را سیراب نکرده است. سهم ناچیز این جریان در جشنواره‌ها و کمبود نمایشگاه‌های هنر معاصر در کشور ما بر  ابهام آن افزوده است و سلیقه عمومی به سمت حوزه‌هایی گرایش داشته که محصولات دوران مدرن در ساخت آن دخیل بوده‌اند. همیشه فکر کرده‌ام گذر از دوران مدرن در عکاسی، به کنار زدن نقش مولف‌گونه عکاس انجامیده، اما گسست کامل از دورانی که عکاسی قاطعانه و مصرانه کوشید خصوصیات اصلی خودش را برجسته کند و بیش از همیشه شبیه خودش رفتار کند، نه تنها به میدان دادن به مفاهیم جدیدی برای قرار گیری در لباس و قامت عکاسی انجامید، که نیت‌مندی عکاس در پرداختن به این دسته از موضوعات که قبل‌تر وجاهت لازم را برای عکاسی نداشت، دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای شد و رابطه ماهوی عکاس با موضوعاتش محلی برای ارجاع به تصویر و بازشناسی نشانه‌ها و شناخت رمزگانی شد که امروز به تصویر، زندگی جدیدی بخشیده‌اند.»

کیارنگ علایی، عکاس، نویسنده، مترجم، فیلمساز و معلم عکاسی است. مجموعه‌های داستان کوتاه «باد در یک خیابان مستقیم»، «شفا در میان ما نفس می‌کشد» و «طبیعت زنده چند بانو» و مجموعه عکس‌های «یک شرجی آرام»، «جایی دورتر»، «پرده دوم اتفاق»، «حتی وقتی نمی‌دانیم»، «من دور بودم»، «نیمه تراوا» و «وضعیت چهارم» برخی از آثار منتشرشده‌ اوست. علایی تاکنون برنده جایزه‌هایی شده است. همچنین مجموعه‌های اخیر او در پنج سال گذشته در کشورهای فرانسه، آلمان و فنلاند به روی دیوار رفته‌ و عکس‌هایش در مجلاتی چون پرایوت و زایت ویسن منتشر شده‌اند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید