امروز: جمعه, ۹ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 28 جماد أول 1446 | 2024-11-29
کد خبر: 262165 |
تاریخ انتشار : 15 اسفند 1397 - 2:15 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر طیبه گوهری می‌گوید اگر دانشگاه از ادبیات معاصر روبرمی‌گرداند و سیاستمداران تاب عتاب نویسنده را ندارند به‌دلیل قدرت نقادی و تاثیر ادبیات است. این داستان‌نویس در گفت‌وگو با صلح خبر، درباره توان ادبیات در نقد شرایط جامعه اظهار کرد: ادبیات توان نقد و تأثیر بر جامعه را یقیناً دارد، […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

طیبه گوهری می‌گوید اگر دانشگاه از ادبیات معاصر روبرمی‌گرداند و سیاستمداران تاب عتاب نویسنده را ندارند به‌دلیل قدرت نقادی و تاثیر ادبیات است.

این داستان‌نویس در گفت‌وگو با صلح خبر، درباره توان ادبیات در نقد شرایط جامعه اظهار کرد: ادبیات توان نقد و تأثیر بر جامعه را یقیناً دارد، که اگر نداشت به طرق مختلف زیر تیغ سانسور حکومت‌ها نمی‌رفت و به هزار ترفند به انزوا رانده نمی‌شد.

او سپس گفت: اگر می‌بینید دانشگاه امروز عامدانه از ادبیات معاصر رو برمی‌گرداند و بر نویسنده معاصر چشم می‌پوشد و فقط به تدریس ادبیات کهن می‌پردازد، به‌دلیل قدرت نقادی و تأثیر آن است. اگر می‌بینید سیاستمداران تاب عتاب نویسنده را ندارند و دغدغه‌های یک اثر فاخر را برنمی‌تابند دقیقاً به همین دلیل است. پس ادبیات توان و قدرت نقد و تأثیرگذاری بر جامعه را نه به شکل فراگیر و زودهنگام که در درازمدت و به شکل فردی دارد.

گوهری در ادامه متذکر شد: آثار برجسته جهان نه‌تنها در زمان و جغرافیای محدود بلکه در یک گستره بی‌مرز و نامحدود مؤثر بوده و هستند. اما ادبیات کم‌رمق امروز به شمع روشنی می‌ماند که همه توانش را صرف زنده ماندن خودش کرده و توان فراگیر شدن و روشنگری‌اش را تا حد زیادی از دست داده است.

نویسنده «گلوگاه» با بالاتر و تعیین‌کننده دانستن نگاه دغدغه‌مند نویسنده به جهان اطرافش به‌نسبت دانش تئوریک، گفت: کم نیستند ادیبانی که دانش و محفوظات بالایی دارند ولی همواره رفیق قدرت و همسفره سرمایه‌اند و خواب خوش‌شان را آشفته نمی‌کنند.

این داستان‌نویس با بیان این‌که در کنار دانش و فرهیختگی نویسنده، درگیر بودن و دغدغه داشتن او بسیار مهم است، اظهار کرد: هیچ نویسنده‌ای در خلأ زندگی نمی‌کند و نمی‌نویسد و حتماً از محیط پیرامونش تأثیر می‌گیرد و اگر با خود و مخاطبش صادق باشد آسیب‌ها و کمبودها و نقایص جامعه‌اش را نه تنها می‌بیند بلکه در اثرش بازتاب می‌دهد.

طیبه گوهری همچنین گفت: یکی از بدیهی‌ترین اصول داستان‌نویسی، این جمله مشهور است که «نگو، نشان بده». اگر نویسنده بدون شعارزدگی، قضاوت و به دور از سیاست‌زدگی بتواند آسیب‌های جامعه پیرامونش را با حفظ ادبیت متن به تصویر بکشد و به‌قولی نشان دهد و در ذهن مخاطب خود طرح سوال و ایجاد چالش کند، حتماً در بهبود شرایط گامی رو به جلو برداشته است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید