جمشید عدالتیان شهریاری در گفتوگو با صلح خبر، اظهار کرد: با آغاز تحریمهای یک جانبه آمریکا، صادرات غیر نفتی ایران نیز آسیب دید و با محدودیتهایی مواجه شد، با این وجود دیدیم که در دو سال گذشته، صادرات کشور حفظ شد و بخش قابل توجهی از منابع ارزی مورد نیاز از این طریق به دولت رسید.
به گفته وی، ارزیابیها نشان میدهد که با وجود رشد منفی اقتصادی، بخش غیرنفتی اقتصاد ایران در ماههای گذشته نیز عملکرد قابل قبولی داشته و روند سال ۱۳۹۷ را در سال ۱۳۹۸ نیز ادامه داده است.
عضو سابق اتاق بازرگانی ایران، با بیان اینکه حمایت از تولید اولویت نخست اقتصاد ایران به شمار میرود، اعلام نمود: اگر تولیدکنندگان ما بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند، سایر بخشها نیز به حرکت در میآید و رشد اقتصادی مثبت میشود. از سوی دیگر نیازهای مردم نیز با محصولات داخلی پاسخ داده خواهد شد.
عدالتیان ادامه داد: ما در این فرایند باید دو موضوع را در نظر بگیریم. نخست اینکه بازار داخلی ایران با ۸۰ میلیون نفر جمعیت، بازار کوچکی نیست و در صورتی که کالاهای ایرانی بیشتر عرضه شوند، میتوانند سهم خوبی از این بازار دست آورند. از سوی دیگر تولیدکنندگان ایران در بازارهای خارجی نیز حضور خوبی داشتهاند اما برای تداوم این حضور، نیاز به بهبود کیفیت کالاها و رقابت با نمونههای مشابه خارجی خواهد بود.
وی با تاکید بر این موضوع که در شرایط تحریم، باید تلاش کرد که محدودیت داخلی برای تولیدکنندگان به حداقل برسد، خاطرنشان کرد: این محدودیتهای میتواند به دلیل قوانین سختگیرانه یا دستورالعملهای اشتباه باشد یا به دلیل شکل گیری اتفاقاتی مانند سیل یا کرونا به وجود آید. در هر شرایطی باید چرخ تولید را به حرکت درآورد تا اقتصاد به زمین نخورد زیرا هزینه فعال کردن دوباره کارخانه یا واحد تولیدی که تعطیل میشود، بسیار بالا خواهد بود.
به گزارش صلح خبر، با شیوع کرونا در ایران، دولت اعلام کرده از فعالان اقتصادی که به دلیل شیوع این ویروس آسیب دیدهاند حمایت خواهد کرد و بر این اساس به برخی از بخشها، در حوزههای مالیات، تامین اجتماعی و تعهدات بانکی، تسهیلاتی اعطا خواهد شد.
انتهای پیام