به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، قاضی کروما قاضی اسبق دیوان بینالمللی دادگستری طی سخنانی در همایش تحولات هنجارسازی در حقوق بینالملل معاصر که از سوی مرکز مطالعات بینالملل مدرن (MIS) برگزار شد، به علاقه دانشجویان به حقوق بینالملل اشاره کرد و گفت: حقوق بین الملل بیش از هر موضوع دیگر، موضوع […]
به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛
به گزارش ایسنا، قاضی کروما قاضی اسبق دیوان بینالمللی دادگستری طی سخنانی در همایش تحولات هنجارسازی در حقوق بینالملل معاصر که از سوی مرکز مطالعات بینالملل مدرن (MIS) برگزار شد، به علاقه دانشجویان به حقوق بینالملل اشاره کرد و گفت: حقوق بین الملل بیش از هر موضوع دیگر، موضوع جهانی است.
وی گفت: با وجود جهانی بودن آن، اغلب تحقیقات و سمینارها پیرامون حقوق بینالملل در آمریکا و اروپا انجام و برگزار میشود. ما باید با تدریس و تحقیق در این زمینه، به توسعه حقوق بینالملل کمک کنیم.
قاضی کروما یادآور شد که ایران در زمینه حقوق بین الملل خوب عمل کرده است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش معاهدات لاهه و کنوانسیون ژنو را مورد اشاره قرار داد و افزود: شروع حقوق بینالملل در این معاهدات است، ولی نباید فراموش کرد که منابع حقوقی در بین منابع خودمان است. از دید کشورهای اسلامی و حقوق اسلام میتوان بسیاری از اصول را پیدا کرد؛ لذا تنها اتکا به منابع اولیه ضرورت ندارد و باید به منابع خودمان هم توجه داشته باشیم.
قاضی کروما با اشاره به اساسنامه سازمان ملل و با تاکید بر موضوع اصل حکومت قانون که این روزها مورد بحث قرار میگیرد، گفت: در تمام مباحث سازمان ملل موضوع بسیار مهم، حکومت قانون و به تبع آن اجرای قانون است؛ همانطور که پایه دموکراسی حکومت قانون است، لذا این اصل باید برای همه کشورها رعایت شود؛ در واقع یکی از اساسیترین مفاهیم فعلی حقوق بینالملل است که باید آن را تعریف کرد.
وی با اشاره به قاعده مصونیت کشورها، ادامه داد: اخیراً ایران هم علیه آمریکا در دادگاه بینالمللی لاهه شکایتی را مطرح کرده که راجع به اصل مصونیت کشورهاست.
وی در ادامه با اشاره به بمباران سکوهای نفتی ایران خاطرنشان کرد: ادعای آمریکا در رابطه با این موضوع این بود که بمباران سکوهای نفتی ایران به دلیل منافع ملی ایران بوده است! آنها می گفتند که حاکمیت و امنیت ملی آنها بهم خورده، ولی به نظرم امنیت و حاکمیت ملی نمی تواند باعث نقض تعهدات بینالمللی شود و با توجه به اینکه بین ایران و آمریکا معاهده مودت منعقد شده بود، حمله به سکوهای نفتی برخلاف معاهده مذکور که اصل را بر دوستی و مودت گذاشته، است و در واقع حمله با دوستی مغایر است.
در ادامه این سمینار، سعید محمودی استاد حقوق بینالملل و رئیس اسبق دانشگاه حقوق استکهلم با اشاره به موضوع FATF، گفت: برخی از کشورهای غربی فکر کردند که با موضوع پولشویی باید مبارزه کرد و بر همین اساس FATF از سال 1989 کارش را آغاز کرد و هر کشوری هم میتواند به آن ملحق شود.
وی در ادامه با اشاره به حقوق نرم گفت: آنچه که با قاطعیت می توان گفت این است که دولتها بر این عقیدهاند همه مسائل را نمیتوان از طریق معاهدات حل کرد، زیرا ایجاد معاهدات تازه زمانبر است و یک وسیله قدیمی از نظر حقوق بینالملل محسوب میشود؛ لذا مسأله استانداردها راهحل جدیدی است.
وی افزود: دکتر ممتاز که نقش ارزندهای در مرکز مطالعات بینالملل مدرن دارند، به دلیل سفر کاری متاسفانه در جمع ما حضور ندارند.
در پایان این سمینار، پرسش و پاسخ بین دانشجویان و اساتید حاضر برگزار شد.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.