به گزارش صلح خبر به نقل از مرکز اطلاع رسانی، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر محمد باقر نوبخت در سومین جلسه ستاد برنامهریزی و راهبری جهش تولید که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد گفت: دستیابی به جهش مناسب برای تولید نیازمند استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان است که در این جلسه معاون محترم علمی و فناوری رئیس جمهور گزارشی از هشت برنامه تدوین شده در این حوزه در راستای تحقق سیاست جهش تولید ارائه کردند.
نوبخت با بیان اینکه، در این برنامه به ظرفیتهای مختلف ۵ هزار شرکت دانش بنیان ۶۰۰۰ واحد استارت آپ اشاره شد، تاکید کرد: شرکتهای دانش بنیان در سال ۹۸ تولیداتی به میزان ۱۲۰ هزار میلیارد تومان داشتند که همین موضوع سبب شده که بتوان برای تحقق جهش تولید روی ظرفیت این شرکتها حساب ویژهای باز کرد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در این جلسه دو دستورالعمل برای استفاده از ظرفیت دستگاههای ملی و استانی در راستای تحقق جهش تولید ارائه شد گفت: به طور حتم طرحها و پروژههای ارائه شده از سوی دستگاهها باید از جنبه اقتصاد کلان بررسی شوند.
وی افزود، بایستی برای تولیدات افزوده شده از طریق سیاستهای حمایتی بازاری برای مصرف وجود داشته باشد در غیر این صورت کالاهای تولیدی انبار خواهند شد و این سیاست کمک به ما نخواهد کرد.
دکتر نوبخت ادامه داد: بر همین اساس در جلسه آینده پروژههای پیشنهادی از منظر اقتصاد کلان و بازار مصرف بررسی خواهند شد تا اولویت بندی مناسبی نیز برای آنها انجام شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در ستاد راهبری و برنامهریزی جهش تولید بر این باور هستیم که میتوان نیازهای کشور را از طریق جایگزینی واردات و ارتقاء صادرات برطرف کرد.
به گفته نوبخت، در سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی تخصیص داده شده است.
وی افزود: با توجه به کاهش قیمت و همچنین تقاضای جهانی نفت سوالی که وجود دارد این است که آیا در سال جدید نیز می توانیم به همین میزان ارز برای تامین کالاهای وارداتی تخصیص دهیم.
رییس ستاد راهبری و برنامهریزی جهش تولید تاکید کرد: بر این اساس در سال جدید بر کاهش تقاضای ارزی و تامین نیازهای وارداتی از طریق ظرفیتهای گسترده داخلی تاکید خواهیم کرد.
برنامه هشت وجهی معاونت علمی فناوری
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این جلسه با با ارائه یک برنامه هشت وجهی از ظرفیت اقتصادی شرکتهای دانش بنیان برای تحقق جهش تولید در سال جاری گفت: سرمایهگذاری گستردهای روی شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها در طی سنوات قبل انجام شده و در حال حاضر طرفیت قابل توجهی از سوی این شرکتها برای اثر گذاری مستقیم در اقتصاد کشور فراهم شده است.
وی با بیان اینکه، هدف معاونت علمی کسب سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی کشور است گفت: امروز شرکتهای دانش بنیان در حوزه بیوتک توفیقات چشمگیری داشتند و برای نمونه میتوان به راه اندازی فوری خطوط تولید ماسک و دستگاههای تنفسی همزمان با شیوع کرونا و بحران اخیر اشاره کرد.
برنامه های پیش رو
همچنین در این جلسه دکتر حمید پورمحمدی دبیر ستاد راهبری و برنامهریزی جهش تولید گفت: سه دفتر سازمان برنامه و بودجه از جمله دفتر اقتصاد مقاومتی و امور صنعت به صورت مشخص بر برنامههای ارائه شده از سوی معاونت محترم علمی و فناوری رئیس جمهور تمرکز خواهند کرد تا پشتیبانی لازم در خصوص برنامهها و پروژههای این بخش انجام شود.
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه گفت: در هفته آینده نیز وزارت جهاد کشاورزی و همچنین وزیر صنعت معدن کشاورزی تجارت برنامههای خود را در راستای تحقق سیاست جهش تولید ارائه خواهند کرد.
وی افزود: بعد از هماهنگی نهایی و اولویت بندی طرحها و پروژهها در ستاد، جزییات این برنامهها در اختیار دستگاههای اجرایی ملی و استانی قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام