امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 379324 |
تاریخ انتشار : 20 مرداد 1399 - 17:21 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر به گفته کارشناسان اقتصادی، تأمین ارز برای تولیدکنندگان یکی از بزرگ‌ترین معضلات تولیدکنندگان است و در نتیجه تأمین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولید هم سخت‌تر شده‌است اما در عین حال کاهش مالیات حقوق و دستمزد که توسط کارفرمایان پرداخت می‌شود، می‌تواند در این شرایط به فعالیت بنگاه‌های […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

به گفته کارشناسان اقتصادی، تأمین ارز برای تولیدکنندگان یکی از بزرگ‌ترین معضلات تولیدکنندگان است و در نتیجه تأمین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولید هم سخت‌تر شده‌است اما در عین حال کاهش مالیات حقوق و دستمزد که توسط کارفرمایان پرداخت می‌شود، می‌تواند در این شرایط به فعالیت بنگاه‌های اقتصادی کمک کند.

به گزارش صلح خبر به نقل از فداسیون فاوا، جلسه فوق‌العاده کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران با هدف بررسی راهکارهای «حمایت از کسب‌وکارها با فرض تداوم شیوع ویروس کرونا در نیمه دوم سال ۱۳۹۹» و «بررسی راهکارهای اعمال سیاست‌های تخصیصی ارز ترجیحی در بخش تولید» برگزار شد. در این جلسه اعضای کمیسیون فاوای اتاق ایران به بررسی مشکلات و موانع فعالیت اقتصادی فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداختند و پیشنهاداتی را برای ارائه به اتاق بازرگانی برای بررسی مشکلات موجود در برابر صنعت ICT در شرایط شیوع جهانی بیماری کرونا و نوسانات بازار ارز ارائه کردند.

تصمیم‌های خلق الساعه مشکلات را بیشتر می‌کند

محمدرضا طلایی، رئیس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی در این جلسه گفت: «با توجه به مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد، باید برای تسهیل قوانین و مقررات و حذف مقررات زائد اقدام‌های بیشتری انجام دهند. دولت با تصمیم‌های خلق‌الساعه و تغییر رویه‌های اقتصادی باعث می‌شود که فعالان اقتصادی دچار مشکلات بیشتر شوند.

وی ادامه داد: صادرکنندگان غیرنفتی کشور برای بازگشت ارز به کشور مشکلات فراوانی دارند، تولیدکنندگان برای عرضه محصولات‌شان با کاهش تقاضا مواجه شده‌اند که باید دنبال فراهم کردن فرصت توسعه صادرات برای استمرار فعالیت آنها بود. وزارت امورخارجه باید فعالیت‌های بیشتری را برای بهبود روابط با دیگر کشورها و تسهیل شرایط بازاریابی کردن برای محصولات ایرانی در بازارهای خارجی انجام دهد.

رئیس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران پیشنهاد داد: کاهش مالیات حقوق و دستمزد که توسط کارفرمایان پرداخت می‌شود، می‌تواند در این شرایط به فعالیت بنگاه‌های اقتصادی کمک کند. همکاری بیشتر سازمان تأمین اجتماعی با بنگاه‌های اقتصادی، برای عبور از شرایط سخت کنونی ضروری است و دولت باید کمک‌های بیشتری برای عبور از بحران با هدف بنگاه‌های کوچک و متوسط در نظر بگیرد.

او تأکید کرد: تأمین ارز برای تولیدکنندگان یکی از بزرگ‌ترین معضلات تولیدکنندگان است و در نتیجه تأمین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولید هم سخت‌تر شده‌است. همچنین سرعت گردش نقدینگی در کشور کاهش یافته‌است و مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده‌است. متأسفانه بانک‌ها کوچک‌ترین توجهی به دستورالعمل‌های دولت نشان نمی‌دهند و شاید با رعایت برخی مسائل بتوان به بنگاه‌های اقتصادی کشور کمک کرد.

تلاش برای تشکیل کمیسیون ویژه فناوری اطلاعات

حسن پوراسماعیل، نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران نیز به ارائه گزارشی از فعالیت‌های اخیر مجلس در حوزه فناوری اطلاعات داد و گفت: بر اساس برآوردی که من از نظرات نمایندگان مجلس دارم، در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی دیدگاه مثبتی نسبت به تشکیل کمیسیون ویژه فناوری اطلاعات وجود ندارد، هر چند در کمیسیون فرهنگی تعدادی از نمایندگان همچنان تشکیل این کمیسیون ویژه را پیگیری می‌کنند.

این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرد: مباحث در مجلس ادامه دارد و قرار است که تشکیل کمیسیون ویژه فناوری اطلاعات بار دیگر به رأی گذاشته‌شود. علاوه بر این کمیسیون صنایع و معادن سه کمیته تشکیل داده‌است که می‌توانند نقش بارزی در قانون‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات داشته‌باشند. از جمله این کمیته‌های کمیته فناوری‌های نوین است که در حال حاضر مشغول بررسی طرحی با عنوان «طرح جهش تولید دانش‌بنیان» است.

وی ادامه داد: در ۳۳ ماده طرح «جهش تولید دانش‌بنیان» حمایت‌های مضاعفی نسبت به قانون موجود حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته‌ شده‌ است که می‌تواند به فعالیت‌های کسب‌وکارهای نوپا و فناوری اطلاعات کمک کند. این طرح در مرکز پژوهش‌های مجلس هم در حال بررسی است. سبا توجه به فرصت چهارساله‌ای که از دوره مجلس باقی مانده‌است، اتاق بازرگانی ایران فرصت خوبی دارد که در همکاری با کمیسیون صنایع و معادن برای بررسی طرح‌ها و برنامه‌های کمیسیون مشورت و کمک کند.

کاهش عملکرد کارمندان با اضطراب ناشی از مشکلات دورکاری

کتایون سپهری، مدیر شتابدهنده و سرمایه‌گذاری نیز تأکید کرد: باید مسائل مرتبط با دورکاری مورد توجه مسوولان و سیاست‌گذاران قرار گیرد. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های فناوری اطلاعات به دلیل شیوع بیماری کرونا، کارمندان خود را دورکار کرده‌اند، اما بیمه تأمین اجتماعی هنوز دورکاری را کامل به رسمیت نمی‌شناسد و بازرسان بیمه برای شرکت‌هایی که کارمندان‌شان دورکار هستند مشکلاتی را ایجاد کرده‌اند.

به گفته این فعال اقتصادی، استرس و اضطراب ناشی از حضور در محل کار یا از دست دادن موقعیت شغلی یا بیمه به دلیل دورکاری، باعث کاهش کارآمدی کارکنان می‌شود.

علی شمیرانی کارشناس فناوری اطلاعات نیز اظهار کرد: یکی از مباحثی که در ابتدای شیوع بیماری کرونا مطرح شد، اعلام شرایط فورس ماژور در پروژه‌های دولتی بود. متأسفانه این وضعیت قطع شد و بسیاری از شرکت‌هایی که در حوزه فناوری اطلاعات پروژه‌های دولتی در اختیار دارند امیدوارند که شرایط فورس ماژور دوباره برقرار شود.

وی در ادامه در مورد کمک‌های اعلام‌شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم خواستار شفافیت این وام‌ها شد و گفت: فروردین ماه امسال وزارت ارتباطات اعلام کرد که تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان برای کسب‌وکارهای نوپا و ۲ میلیارد تومن برای شرکت‌های فعال با بهره ۹ درصد به شرط حفظ ۹۰ درصد از پرسنل در نظر گرفته‌است که از محل وجوه اداره شده این وزارتخانه قرار شد در اختیار شرکت‌ها قرار گیرد. اما تاکنون هیچ گزارشی از سوی وزارت ارتباطات و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در مورد این وام‌ها ارائه نشده‌است.

 شمیرانی گفت: متولی شناسه کسب‌وکارهای آسیب‌پذیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و کمیته وجوه اداره‌شده وزارت ارتباطات بودند. اما هیچ یک از این دو نهاد هیچ گزارشی از میزان تخصیص این تسهیلات ارائه نداده‌اند. اطلاعاتی در مورد نحوه ارزیابی میزان خسارت وارد شده به کسب‌وکارها هم وجود ندارد.

وی همچنین به مشکلات فعالان واردات فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد و گفت: از آنجا که بخش عمده‌ای از صنعت آی‌سی‌تی کشور وابسته به واردات است، واردکنندگان به دلیل عدم تخصیص ارز کافی، نوسانات شدید قیمت ارز و مشکلات دیگر با معضلات بزرگی مواجه شده‌اند.

لزوم دسته‌بندی صحیح شرکت‌های آسیب‌دیده

حمیدرضا احمدیان، مشاور کمیسیون فاوای اتاق ایران نیز گفت: دولت در نخستین روزهای شیوع کرونا تلاش کرد کمک‌هایی را برای خانوارها و افراد آسیب‌پذیر در نظر بگیرد. این هزینه‌ها باعث شده‌است که دست دولت در کمک‌های بیشتر به فعالان اقتصاد با استمرار شیوع کرونا کمتر شود. نمی‌توان همه کسب‌وکارهای فناوری اطلاعات را به یک شکل دسته‌بندی کرد. باید تقسیم‌بندی مناسبی از کسب‌وکارهای فناوری اطلاعات انجام شود.

وی ادامه داد: برخی کسب‌وکارها بیشتر آسیب دیده‌اند، اما برخی از کسب‌وکارها مانند فروشگاه‌های اینترنتی، از این شرایط بهره‌برده‌اند و آسیب‌های کمتری به دلیل شیوع کرونا دیده‌اند. ضروری است کمیسیون فاوای اتاق دسته‌بندی صحیحی از شرکت‌های آسیب‌دیده تهیه کند و در اختیار دولت و وزارت آی‌سی‌تی قرار دهد تا امکان برآورد خسارات وارده در حوزه‌های مختلف ایجاد شود.

احمدیان تأکید کرد: باید زیرساخت‌هایی توسط شرکت‌های آی‌سی‌تی برای بهبود فضای کسب‌وکار در شرایط شیوع کرونا ایجاد شود. بسیاری از شرکت‌های بخش خصوصی، زیرساخت‌های کافی برای دورکاری و رویارویی با شرایط شیوع کرونا ایجاد نکرده‌اند. از جمله در بخش آموزش نیازهای زیادی در دوران شیوع کرونا وجود دارد، اما بخش خصوصی هنوز نتوانسته همکاری لازم را برای بهبود این بخش و تأمین ابزار لازم انجام دهد.

سردرگمی فعالان اقتصادی با تغییر قواعد تخصیص ارز

علی مسعودی، عضو هیات مدیره قدراسیون فاوا با اشاره به محدودیت‌های خارجی در تجارت گفت: بسیاری از شرکت‌های تولیدی در کشور هنوز هیچ دسترسی به ارز تخصیص یافته برای قطعات و مواد اولیه ندارند. مقررات و قوانین به سرعت در حال تغییر است، بحث تبدیل اولویت ۲۲ به اولویت ۲۳ واردات، بعد بحث تشویق صادرات و دوباره تخصیص ارز نیمایی به واردات ICT تحولاتی هستند که باعث سردرگمی فعالان اقتصادی و تجاری شده‌اند.

ویدا سینا، نایب رئیس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی نیز با اشاره به سیاست‌گذاری گزینشی در دولت گفت: در شرایطی که در دولت برای حمایت از کسب‌وکارهای نوپا، خلاق و دانش‌بنیان بحث می‌شود، بسیاری از کسب‌وکارهای قدیمی که پرسنل و سرمایه‌گذاری زیادی دارند، مورد توجه قرار نگرفته‌اند. من به عنوان رئیس انجمن آزمایشگاه‌های همکار آزمون و کالیبراسیون، با اعتراض وسیع همکارانم در سراسر استان‌ها مواجه شده‌ام که دولت نه تنها این حوزه را با ۴۰ هزار کارمند و میلیاردها سرمایه نادیده گرفته‌است، بلکه سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، مستقیماً به عنوان رقیب وارد عمل شده‌است.

این فعال اقتصادی تأکید کرد: آسیب‌ها پشت سر هم به فعالان اقتصادی وارد شده‌است. شیوع کرونا، مشکلات تحریم، نوسان قیمت ارز در کنار تصمیم‌های اشتباه دولت برای درآمدزایی خودش، آسیب‌های وسیعی به فعالان اقتصادی می‌زند. تعرفه کنونی آزمایشگاه‌ها سال ۱۳۹۶ تصویب شده‌است و ۱۳۹۸ بعد از تحریم‌ها اعلام شد. الان با شش برابر شدن قیمت ارز، سه سال تورم شدید و افزایش دستمزدها، همچنان آزمایشگاه‌ها مجبور به اجرای همان تعرفه هستند و در صورت دریافتی بالاتر از تعرفه، مجوزشان باطل می‌شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید