امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 328542 |
تاریخ انتشار : 25 آذر 1398 - 2:30 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل بین المل، با تاکید بر این که سفر آتی رئیس جمهور به ژاپن را باید در چارچوب گسترش روابط دو جانبه تهران و توکیو ارزیابی کرد، گفت: توکیو برای ایفای نقش میانجی‌گری حتما باید نظر مثبت ایران و آمریکا را جلب کند. حسن بهشتی پور، در […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسائل بین المل، با تاکید بر این که سفر آتی رئیس جمهور به ژاپن را باید در چارچوب گسترش روابط دو جانبه تهران و توکیو ارزیابی کرد، گفت: توکیو برای ایفای نقش میانجی‌گری حتما باید نظر مثبت ایران و آمریکا را جلب کند.

حسن بهشتی پور، در گفت‌وگو با صلح خبر، با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور به ژاپن و برخی از مسائلی که در مورد این سفر منتشر شده از جمله موضوع میانجگری توکیو بین تهران و واشنگتن خاطرنشان کرد: در این سفر این امکان وجود دارد که برخی از طرح‌ها در زمینه روابط ایران-آمریکا مورد بررسی قرار بگیرد اما واقعیت این است که آمریکایی ها معتقدند برای حل مشکلات میان ایران و آمریکا نیازی به میانجی نیست چنان که ترامپ رئیس جمهور این کشور نیز چندین بار بر این موضوع تاکید کرده و به نظر می‌رسد یکی از دلایلی که تلاش‌های فرانسه در ارتباط با میانجگیری بین تهران و واشنگتن به نتیجه نرسید مخالفت‌های ترامپ با نقش میانجگرانه فرانسه بود.

وی ادامه داد: در مورد مبحث میانجگری ژاپن بین ایران و آمریکا موضوع این است که توکیو روابط خوبی با تهران و واشنگتن دارد و در بحث میانجگری ذی‌نفع است چرا که 80 درصد انرژی مورد نیاز ژاپن از منطقه خلیج فارس تامین می‌شود و این کشور از سال‌ها پیش یکی از بزرگترین مشتریان نفتی ایران بوده است. بنابراین با انجام میانجیگری بین تهران و واشنگتن هم می‌تواند انرژی مورد نیاز خود را تامین کند و هم در عرصه بین المللی پرستیژ مناسبی کسب کند.

وی افزود: با این حال من به عنوان یک تحلیل گر که مسائل مربوط به ایران و آمریکا را دنبال می کنم، معقتدم که نباید از این سفر انتظار فوق العاده‌ای داشت چرا که آمادگی لازم برای حل اختلافات بین تهران و واشنگتن وجود ندارد. گرچه در روزهای گذشته تبادل زندانی بین ایران و آمریکا انجام شده است ولی باید به این موضوع توجه داشت که برای حل و فصل موضوعات اختلافی، باید آمادگی بیشتری بین دو کشور وجود داشته باشد موضوعی که اکنون آن را مشاهده نمی‌کنیم.

بهشتی پور در مورد موافقت آمریکا با سفر روحانی به ژاپن نیز گفت: وقتی یک کشور می‌خواهد نقش میانجیگری ایفا کند برای انجام این موضوع باید نظر مساعد دو کشور به اصطلاح متخاصم و یا درگیر را جلب کند بنابراین آن چه که در برخی از رسانه‌ها بیان شد که ژاپن برای سفر آقای روحانی به توکیو از آمریکا اجازه گرفته حرف درستی نیست بلکه ژاپن تلاش داشته نظر مثبت دو کشور ایران و آمریکا برای میانجیگری کسب کند.

این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: البته نظر مساعد ترامپ برای انجام این سفر به این معنا نیست که حتما ژاپن در موضوع میانجیگری موفق خواهد شد و باید دید که ژاپنی ها چه طرحی را روی میز می‌گذارند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید