به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، سید محمد مجابی در کنفرانس ملی مدیریت کلانشهرها با رویکرد محیط زیست که صبح امروز در محل این سازمان آغاز به کار کرد با اشاره به اینکه در حال حاضر، در آستانه تصویب برنامه ششم توسعه و نگارش برنامه سوم مدیریت کلانشهر تهران قرار داریم، […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
به گزارش ایسنا، سید محمد مجابی در کنفرانس ملی مدیریت کلانشهرها با رویکرد محیط زیست که صبح امروز در محل این سازمان آغاز به کار کرد با اشاره به اینکه در حال حاضر، در آستانه تصویب برنامه ششم توسعه و نگارش برنامه سوم مدیریت کلانشهر تهران قرار داریم، افزود: قرن 20 برای همه جهانیان بسیار حائز اهمیت است زیرا در این قرن مدرنیسم اتفاق افتاده و به دنبال آن بهره برداری و برداشت از منابع و تخریب طبیعت و محیط زیست به شدت افزایش یافته است.
مجابی با اشاره به مخاطرات کنونی برای طبیعت و محیط زیست جهان، خاطرنشان کرد: انسان عضوی از طبیعت است و در صورتی که طبیعت تخریب شود و تعادل طبیعت و محیط زیست به هم ریزد، حیات انسان نیز به خطر میافتد زیرا این دو تاثیری متقابل بر هم دارند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برداشتهای بی رویه از منابع آبی در کشور ،گفت: اگر بخواهیم در کشور توسعه پایدار را داشته باشیم باید بهره برداری از منابع را مدیریت و در تمامی برنامه ریزی های شهری خود محیط زیست را مد نظر داشته باشیم زیرا توسعه پایدار در گروه حفاظت از محیط زیست است.
وی در ادامه با بیان اینکه جهان اکنون درگیر مشکلات و معضلات زیست محیطی بسیاری همچون تغییر اقلیم و گرمایش زمین است، گفت: دمای کره زمین از بعد از انقلاب صنعتی 1.5 درجه افزایش یافته است و به همین دلیل سال گذشته 197 کشور جهان به دور هم جمع شدند و توافق نامه ای را امضا کردند که بر اساس آن کشورها متعهد شدند تا فعالیت هایی را در جهات کاهش انتشار گازهای گلخانه ای داشته باشند.
بهره برداری از آب های زیرزمینی کشور خط قرمز را رد کرد
مدیرعامل سازمان شهرداری های غرب تهران با هشدار نسبت به بهره برداری و مصرف منابع آبی در کشور، گفت: بر اساس آمار اعلام شده مصرف منابع آب های زیرزمینی در کشورمان از مرز بحران گذشت.
سیف اللهی در کنفرانس ملی مدیریت کلانشهرها با رویکرد محیط زیست که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد با اعلام این خبر افزود: از زمان هخامنشیان در کشور ما بهره برداری از منابع آبی به صورت عقلانی بوده و همیشه تعادلی میان مصرف و منابع آبی وجود داشته است.
وی افزود: این در حالی است که از 40 سال پیش تاکنون بیش از 140 میلیارد متر مکعب از آب های زیرزمینی برداشت کرده ایم. منابعی که 70 درصد از آب شیرین کشور ما را به خود اختصاص می دهند و ما تنها سال گذشته 75 میلیارد متر مکعب از این منابع را مصرف کرده ایم که به معنای تاراج منابع آبی است.
به گفته وی، ما امانتداران بسیار بدی هستیم چراکه نتوانستیم میراث هفت هزار ساله خود را حفظ کنیم. چرا که بر اساس استانداردهای جهانی کشوری که 20 درصد از منابع آبی خود را مصرف کند مشکلی ندارد، 20 تا 40 درصد باید برنامه ریزی کند برای احیای منابع و بیش از 40 درصد یعنی دچار بحران شده است. این در حالی است که ایران 85 درصد از منابع آبی خود را مصرف کرده است.
دبیر کنفرانس ملی مدیریت کلانشهرها با رویکرد محیط زیست یادآور شد: ازسوی دیگر با بی تدبیری منابع را آلوده کرده ایم و اجازه داده این پساب های صنعتی و آلاینده ها وارد آب های ما شوند. به همین علت ضرورت دارد که مسئولان برای حل این معضلات به طور جدی ورود پیدا کنند.
31 نوع بلای طبیعی در کشور ما وجود دارد
محمد سعید ایزدی در کنفرانس مدیریت کلانشهرها با رویکرد زیست محیطی که در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، شهرنشینی شتابان بعد از دهه 40 و گسترش نامتعادل و نامتوازن را مهمترین معضلات شهری دانست و گفت: برای مثال شهر مشهد در دهه 30 و 40 رشد انفجاری داشته و در دهههای بعدی رشدی نامتوازن و نامتعادل باعث بروز مشکلاتی در شهرها شده است . شهرهای تهران، کاشان، سبزوار وبسیاری از شهرها نمونه های بارز این مشکلات هستند.
وی تاکید کرد: امروزه شاهد آن هستیم که شهرها بسیار شتابان به محیط زیست اطراف خود حمله ور می شوند و آن را نابود می کنند. بنابراین می بینییم که جریان شتابان شهرنشینی باعث بروز مشکلات بسیار شهری و زیست محیطی شده است.
وی با بیان اینکه ضریب تاب آب وری شهری کاهش یافته است، افزود: شهرهای امروز ما ضریب تاب آوری کمی دارند و به عنوان مثال با بروز سیل یا طوفانی دچار چالش های جدی می شوند. بنابراین شهرهای ما تاب آور نیستند و دچار چالش های زیست محیطی بسیاری شده اند.
ایزدی یادآور شد: از طرفی شاخص های زیست پذیری در شهرهای ما دچار اشکال شده اند و از سوی دیگر آسیب های اجتماعی، امنیت و زندگی در فضاهای شهری شهرهای ما را تهدید می کنند. به طوری که امروزه بیش از 20 آسیب اجتماعی در شهرهای ما شناسایی شده است. عدم تعادل و فقر شهری در شهرها و بحران هویت از دیگر مشکلات شهرهای ما هستند که باید به آنها توجه شود.
به باور وی بحران هویت تاثیر مستقیمی در از بین رفتن میراث طبیعی هزاران ساله ما داشته است. به نحوی که دیده می شود امروزه بیش از 130 هزار هکتار از شهرهای ما دچار آسیب هستند . یعنی 19 میلیون نفر که یک سوم از جمعیت ایران را شامل می شود در این مکان های آسیب پذیر زندگی می کنند و در بیش از 91 شهر ایران بیش از 11 میلیون حاشیه نشین داریم.
وی گفت : از لحاظ طبیعی هم وضع خوبی نداریم. بر اساس آمارهای موجود از 41 بلای طبیعی جهانی، 31 نوع در ایران وجود دارد. این یعنی 90 درصد از جمعیت ما در خطر ناشی از حوادث طبیعی هستند و ایران در مقام ششم جهان قرار دارد.
براساس گزارش پام، ایزدی اضافه کرد: بنابراین بر اساس آسیب شناسی که وزارت راه و شهرسازی داشته است یکی از بزرگترین مسائل شهری استفاده از نظام های ناکارآمد طرح های توسعه شهری است. این یعنی نظام توسعه شهری تمرکزگرا است، بنابراین پیش بینی ها نشان می دهد که نیازمند بهره مندی از دستور کار جدیدتری هستیم تا بتوانیم شهرهایی پاک و توسعه ای پایدار داشته باشیم.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.