به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛ ابوالفضل شکوری در گفتوگو با ایسنا، درباره راههای مقابله با فساد اقتصادی اظهار کرد: در ابتدا باید یک تعریف مشخصی از فساد و ابعاد آن انجام شود و در مرحله باید عوامل ایجاد مفاسد شناسایی و با آن مقابله شود. وی در ادامه افزود: علاوه بر مفاسد اقتصادی باید […]
به گزارش مجله سیاسی پایگاه صلح خبر ؛
ابوالفضل شکوری در گفتوگو با ایسنا، درباره راههای مقابله با فساد اقتصادی اظهار کرد: در ابتدا باید یک تعریف مشخصی از فساد و ابعاد آن انجام شود و در مرحله باید عوامل ایجاد مفاسد شناسایی و با آن مقابله شود.
وی در ادامه افزود: علاوه بر مفاسد اقتصادی باید به مفاسد سیاسی، اخلاقی، اجتماعی نیز توجه کرد. متاسفانه فساد اقتصادی در نظام ما راه یافته است و یکی از ریشه های آن هم فساد سیاسی است به گونهای که کسی فسادی را مرتکب می شود، چون وابسته به یک جناح است در انتخابات رد صلاحیت نمی شود و به دلیل ملاحظات سیاسی و جناحی هیچ برخوردی با او انجام نمی شود.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به وجود انواع فساد در نهادهای مختلف نظام خاطرنشان کرد: اکنون فساد اقتصادی سیستماتیک شده است و بعضا نهادهایی هم که قرار است با فساد مقابله کند خود ذی نفع بوده یا آلوده هستند. اکنون فساد در حال تبدیل شدن به یک روال عادی در نظام است که با برخورد موردی و مصداقی هم حل نمی شود، البته منظور من این نیست که با مصادیق برخورد نشود بلکه باید ریشه های فساد شناسایی وخشکانده شود زیرا اگر جلوی یک فساد را بگیرید فسادی در جای دیگر شکل می گیرد، یعنی وقتی جلوی فساد 3 هزار میلیاردی گرفته شود، فساد 1200 میلیاردی یا حقوقهای نجومی یا املاک نجومی سربر می آورد در حالی که این ها معلول هستند و باید علت فساد شناسایی شود.
شکوری با بیان این که تاکنون کسی یا تشکیلاتی عهده دار مبارزه با فساد نشده است تصریح کرد: بعد از مائو در چین با فساد سیاسی و اقتصادی مبارزه ای جدی شد و اکنون ما می بینیم فساد کلانی در چین وجود ندارد، زیرا آنها بدون وابستگی جریانی و جناحی با فساد مقابله کردند. آنها راه های فساد را در درون سیستم شناسایی کرده و آن را از بین بردند.
این استاد دانشگاه با طرح یک پرسش که چرا ما در راه مقابله با فساد موفق نمی شویم، اظهار کرد: ما در کشور به یک انقلاب اداری نیاز داریم، ما مشاهده کرده ایم که فساد در حد معاون اول رئیس جمهور بوده و این فرد دستگیر شده است، بنابراین فساد گسترده و سیستمی شده و نمی توان با آن برخورد موردی کرد. باید کمیتهای از جریان های مختلف برای مقابله با فساد سیستمیک شکل بگیرد و قوه قضائیه و ضابط این قوه نترسد و با شجاعت با فساد برخورد کند.
این فعال سیاسی با اشاره به این که باید خاستگاههای فساد اقتصادی شناسایی شود خاطرنشان کرد: دولت برای مقابله با فساد یا برنامه ندارد یا متخصص کافی ندارد. روحانی دستور داده است که با حقوقهای نجومی برخورد شود ولی این برخوردها موردی است، دولت باید لایحه قوی تهیه کرده و خاستگاههای فساد را در آن شناسایی کند. مجلس هم باید با کارشناسی دقیق، قانونی برای تحول اداری ایجاد کند؛ با این کار نظام اداری، مدیریتی، مالی، بانکی و شهرداری ها واکسینه می شوند. یکی از اصلی ترین راه های مقابله با فساد تصویب قوانین جدی و شفاف برای مقابله با ریشه های مفاسد اقتصادی است.
شکوری همچنین خاطر نشان کرد: بسیاری از مفسدان قربانی ناخواسته هستند؛ بسیاری از مدیران در دولت یا شهرداری ناخواسته به فساد آلوده شده اند یعنی سیستم به گونه ای است که فساد را به وجود می آورد. اینها سالم بوده اند ولی وقتی در جایگاه فعلی خود قرار گرفتند، زمینه سوء استفاده برای آنها فراهم شده است بنابراین باید این زمینهها را از بین برد.
وی در پایان با تاکید بر این که فساد شدید شده و اصل نظام را تهدید می کند گفت: ما از نظام مراقبت نکردیم و نظام به ویروس فساد آلوده شده است. جناح های سیاسی هم از فرصت مقابله با فساد علیه یکدیگر استفاده کرده و دلشان خوش است که از یکدیگر مچگیری می کنند در حالی که مفسدان اقتصادی فقط دنبال منافع شخصی خود هستند.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.