امروز: سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 15 رجب 1446 | 2025-01-14
کد خبر: 184329 |
تاریخ انتشار : 27 شهریور 1396 - 11:06 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر امدادرسانی در نقطه صفر به گزارش صلح خبر؛ شهروند در صفحه اول روزنامه امروز دوشنبه، 27 شهریور خود نوشت: امدادرسانی در نقطه صفر     فرشید غضنفرپور| سازمان ملل متحد و نیز اغلب رسانه‌های بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری، مردم «روهینگیا» را جزو تحت ستم‌ترین اقلیت‌ها در جهان توصیف می‌کنند، با […]

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر

امدادرسانی در نقطه صفر

به گزارش صلح خبر؛ شهروند در صفحه اول روزنامه امروز دوشنبه، 27 شهریور خود نوشت: امدادرسانی در نقطه صفر

 

امدادرسانی در نقطه صفر

 

فرشید غضنفرپور| سازمان ملل متحد و نیز اغلب رسانه‌های بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری، مردم «روهینگیا» را جزو تحت ستم‌ترین اقلیت‌ها در جهان توصیف می‌کنند، با این حال آنچه از 25 آگوست‌‌ سال 2017 تاکنون در استان راخین رخ داده، حتی در 70‌سال گذشته یعنی از زمانی که گفته می‌شود درگیری‌ها میان بوداییان و اقلیت مسلمانان آرکان اغاز شده، بی‌سابقه بوده است. گزارش‌های مستند محلی و بین‌المللی حاکی از آن است که در سه هفته گذشته شدیدترین نوع کشتار و آزار علیه اقلیت مسلمان روهینگیا به نحوی سازمان یافته که درحال انجام است، چنانکه سازمان‌های بین‌المللی اقدامات ارتش میانمار را یک نسل‌کشی و پاکسازی قومی تمام‌عیار توصیف کرده‌اند. تبعیض‌ها علیه اقلیت مسلمان کشور میانمار البته چندان هم تازگی ندارد. در سال ۱۹۸۲ قانون حقوق شهروندی به تصویب رسید که به واسطه این قانون از میان ۱۴۴ قومیت موجود در میانمار ۱۳۵ قومیت حق شهروندی دریافت کردند و ۹ دسته از اقوام اقلیت از حق شهروندی محروم شدند که بزرگترین این قومیت‌ها، قوم روهینگیا است.

چنانکه در گزارش‌های رسمی ذکر شده مذهب مردم روهینگیا اسلام سنی با عناصری از تصوف است. دولت بودایی میانمار با اعمال سیاست‌های تبعیض‌آمیز علیه اقلیت مسلمان این کشور از مدت‌ها پیش، فرصت‌های آموزشی را برای آنها بسیار محدود کرده و تحصیل در مدارس اسلامی را به‌عنوان تنها گزینه آموزشی آنها پیش‌رویشان قرار داده است، حتی اعمال این سیاست‌های تبعیض‌‌آمیز نیز از ‌سال گذشته میلادی به مرور با اعمال فشار محافل افراطی بودایی و همراهی دولت «آنگ سن سوچی» رنگ خشونت گرفته و دولت میانمار برنامه پاکسازی قومی را در استان راخین به اجرا گذاشته است. روزنامه گاردین روز گذشته گزارش داد؛ در 15روز گذشته یعنی از آغاز درگیری‌ها حدود 400 کودک در مرز میان بنگلادش و میانمار متولد شده‌اند. کودکانی که از همان بدو تولد بی‌مرز و با هویتی مبهم در میان دو کشور سرگردان خواهند بود. در پی بروز خشونت‌ها در آگوست (مرداد) ‌سال میلادی جاری جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان نخستین کشور فعال در زمینه فعالیت‌های صلح خبر‌دوستی ضمن محکوم‌کردن جنایات صورت‌گرفته تدارک ارسال کمک‌های بشردوستانه را در دستور کار خود قرار داد.

به این ترتیب روز جمعه 24شهریورماه نخستین محموله کمک‌های جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران به وزن 41تن وارد فرودگاه چیتاگون کشور بنگلادش شد. بنگلادش همسایه غربی میانمار و دارای مشترکات فرهنگی قابل‌توجه با مردم مسلمان روهینگیا است.

بخشی از محموله 41تنی جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران که به سرپرستی مرتضی سلیمی رئیس سازمان امدادونجات کل کشور وارد بنگلادش شد، روز گذشته در قالب اقلام غذایی میان پناهجویان روهینگیا توزیع شد. محموله اصلی حاوی اقلام دارویی و چادرهای امدادی که بسیار مورد نیاز آوارگان است، از روز سه‌شنبه میان پناهجویان توزیع خواهد شد. براساس درخواست فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر و به منظور اثرگذاری بیشتر جمعیت هلال‌احمر در برنامه‌های بین‌المللی و موافقت رئیس جمعیت مقرر شد؛ یکی از اعضای هیأت اعزامی جمعیت به‌عنوان عضو تیم هماهنگی و ارزیابی فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر (FACT) به مدت دو هفته دربرنامه‌های فدراسیون مشارکت کرده و به کمک هلال‌احمر بنگلادش بشتابد. مقرر است ایشان در روند ارزیابی مناطق آسیب‌دیده تجارب و دانش فنی خود را در اختیار فدراسیون قرار دهد.

در ادامه دیدارهای تیم جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران با آقای مظهر الحق دبیرکل جمعیت هلال‌احمر بنگلادش نیازهای مردم منطقه که توسط هلال‌احمر بنگلادش شناسایی شده، مورد توجه و تأکید قرار گرفت و در عین ‌حال امکان کمک‌رسانی از سوی جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران به پناهجویان روهینگیایی بررسی شد. فرستادگان جمعیت هلال‌احمر ایران همچنین در دومین ملاقات با عظمت اولی رئیس دفتر فدراسیون‌های بین‌المللی در بنگلادش دیدار کردند که آگاهی از برنامه‌ها و عملیات فدراسیون در منطقه و نحوه مشارکت در تیم عملیاتی و هماهنگی مدیران فدراسیون مورد بررسی و توجه قرار گرفت.

در سومین ملاقات میان «اختیار اصلان اُف» رئیس دفتر کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ در بنگلادش عملیات امدادرسانی در نقاط صفر مرزی و کمک به آوارگانی که از مناطق درگیر وارد نقاط صفر مرزی می‌شوند و نیز نحوه جابه‌جایی آنها در بنگلادش مورد بررسی قرار گرفت. اصلان اف در این دیدار رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران را در جریان اقدامات انجام‌شده توسط کمیته صلیب‌سرخ قرار داد. در این دیدار مرتضی سلیمی هماهنگی با نهضت بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر را اولویت جمعیت کشورمان برشمرده و نحوه امدادرسانی کمیته در نقاط صفر مرزی به آوارگان روهینگیایی را مورد توجه قرار داد.

تیم اعزامی از سوی جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران با توجه به نیازهای گسترده منطقه پیشنهاد کرده است که اولا محموله امدادی دوم سریعا به کشور بنگلادش ارسال شود و ثانیا امکان ارسال کمک‌ها به کشور میانمار نیز از طریق کمیته صلیب‌سرخ میانمار پیگیری شود. همچنین با توجه به انتشار استمداد از سوی فدراسیون به مبلغ 2‌میلیون و 700‌هزار فرانک سوییس لازم است امکان مشارکت جمعیت در این استمداد مورد توجه قرار بگیرد، ضمن آن‌که محموله‌های ارسالی نیز در چارچوب عملیات فدراسیون قرار بگیرد.

هیأت اعزامی هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران همچنین پیشنهاد می‌کند کمک‌های فنی و بخش بهداشتی و درمانی در اختیار فدراسیون و هلال‌احمر بنگلادش قرار بگیرد.

همچنان که تجمع روزافزون پناهجویان باعث وخیم‌ترشدن اوضاع در مرز میانمار و بنگلادش می‌شود، انتظار می‌رود با افزایش کمک‌های بین‌المللی در کنار تلاش‌های دیپلماتیک گام موثری در جهت کنترل اوضاع نابسامان پناهندگان این نقطه از جهان برداشته شود.

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران RSS

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید