امروز: یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 5 ذو القعدة 1445 | 2024-05-12
کد خبر: 240753 |
تاریخ انتشار : 08 شهریور 1397 - 8:08 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

بانک ها غلط می کنند به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر ؛ بانک ها غلط می کنند. این کلیدواژه بسیار مهم در سخنان اخیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است. حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) در بخش از بیانات شان در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت به مساله بانک ها اشاره کرده و […]

بانک ها غلط می کنند

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر ؛ بانک ها غلط می کنند. این کلیدواژه بسیار مهم در سخنان اخیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است. حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) در بخش از بیانات شان در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت به مساله بانک ها اشاره کرده و فرمودند:

“البتّه مسئله‌ی بانک‌ها که ایشان گفتند مسئله‌ی درستی است. یعنی بانک‌ها، بانک مرکزی را بین دو محذور قرار میدهند. این هم علاج دارد. بانکی که نتوانسته خودش را اداره کند و مردم را به صف کرده، اعتبار این بانک را سلب کنید. اوّلاً نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها موجب میشود که به این وضع نرسند. اگر چنانچه نظارت مستمری از اوّل وجود داشته باشد. وقتی هم که به این زمینه رسید بالاخره باید با بانک برخورد بشود. این‌همه بانک خصوصی!

بانک‌ها چرا مشکل نقدینگی پیدا میکنند؟ برای خاطر اینکه شعبه زیاد میکنند. برای اینکه آسایشگاه برای افراد خودشان [درست میکنند]. این را من یک وقتی به جنابعالی هم گفتم که بنده در تهران با ماشین از یک‌جایی عبور میکردم، یک دیوار طولانی بود که همین‌طور که با ماشین رفتیم. دائم دیدیم این دیوار هست،. هست. هست. من پرسیدم این مال کیست؟ چیست اینجا به این بزرگی؟ یک تشکیلات عظیمی [بود]! گفتند بله! برای بانکِ فلان است.

خب این بانک غلط میکند که یک چنین کاری را [کرده]. میخواهد چه بکند این را. یعنی واقعاً این چیز مهمّی است. پولهای مردم را میگیرند و این‌جوری امکانات درست میکنند. حالا اینکه یک تشکیلاتی است که لابد برای تفریح و مانند این حرفها است. نه! بانکها بنگاه‌داری میکنند. بنده همین‌جا در همین جلسه یک بار گفتم که جلوی بنگاه‌داری بانک‌ها را بگیرید. بانک برای بنگاه‌داری که نیست. خب پولهای مردم این‌جوری [صَرف میشود]. کنترل قوی و مدیریّت قوی بانک مرکزی بر بانک‌ها موجب میشود که به اینجا نرسند که بانک مرکزی بین دو محذور گیر کند.

یا بدهد! یک‌جور مشکل برایش درست بشود. یا پول و نقدینگی را افزایش ندهد. یک‌جور دیگر محذور درست بشود. یعنی این بالاخره جزو مسائل مهم است. به نظر من به وضع بانک‌ها برسید و نقدینگی را به‌طور جدّی اهمّیّت بدهید و دنبال بکنید.”

چرا تذکرات رهبری نادیده گرفته می شود؟

سوال بسیار مهم این است وقتی رهبری با چنین صراحتی موضع گیری شفافی دارند، چرا تذکرات و عتاب های ایشان نادیده گفته می شود. بانک غلط می کند این کارها را انجام می دهد. از این شفاف تر! اینهمه بانک خصوصی و موسسات مالی بی حساب و کتاب برای چیست؟ چرا بانک ها به جای آنکه، نقشی در اعطای تسهیلات اسلامی، قرض الحسنه و فراهم نمودن امکانات برای مردم در جهت رشد اقتصادی داشته باشند، تنها به منافع خودشان می اندیشند؟ آیا زمان برخورد با بانکداری ربوی فرا نرسیده است؟ آیا نباید مقصّران و عملان این نوع بانکداری را به محکمه کشاند؟ آیا نباید به عنوان مفسد فی الارض با چنین سودجویانی برخورد کرد؟

نظرات سایر علما و مراجع نیز چنین است.

شاید جالب باشد که بدانید مراجع و علمای بزرگ شیعه نیز همین نظرات مقام معظم رهبری را پیش از این اعلام داشته اند. بنیانگزار کبیر انقلاب، حتی پرداخت سود توسط بانک ها را حرام می دانستند. یکی از رفتارهای مشمئزکننده بانک ها در این شرایط اقتصادی، گرفتن سودهای مرکب، جریمه دیرکرد و سود دیرکرد است. این مساله سبب شده است که بسیاری از فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران، هیچ رغبتی به تولید و کارآفرینی نداشته باشند. در ادامه نظر برخی از مراجع در زمینه اخذ ذیرکرد و جریمه و انواع سود اضافی را بیان داشته ایم.

آیت‌الله العظمی امام خمینی

آنچه بانک و یا غیر بانک از بدهکار در صورت تأخیر پرداخت از سررسید اضافه می گیرد حرام است و گرفتن آن جائز نیست، هر چند که دو طرف معامله به این معنا تراضی داشته باشند.

آیت‌‌الله العظمی بهجت

سؤال: آیا خسارت تأخیر ادای دین و دیرکرد را می توان ضمن عقد لازم شرط کرد؟

جواب: خیر، حرام و رباست.

سؤال: آیا ممکن است به نحو مشروع در بعض موارد، مثل وارد شدن ضرر به شخص به واسطه خسارت تأخیر ادای دین را گرفت؟ یا بصورت شرط در ضمن عقد لازم و نظیر اینها، با ملاحظه این که ارزش پول هم در حال تغییر است؟

جواب: وجهی شرعی برای خسارت تأخیر تأیده نیست.

آیت الله العظمی سیستانی

سؤال: اگر چیزی را از کسی قرض بگیریم و دهنده شرط کند که در صورت تأخیر از مقرر وجهی را بعنوان جریمه مازاد بر شیء مقروض دریافت کند، اشکال دارد؟

جواب: جایز نیست.

آیت‌الله وحید خراسانی

سؤال: آیا جریمه دیرکرد توسط بانک و دارایی (مالیات) صحیح است یا ربا می باشد؟

جواب: جریمه در مورد تأخیر پرداخت وام جایز نیست.

به راستی راهکار این واقعه که در حال بدل گشتن به بحرانی اجتماعی و اقتصادی است، چیست؟

بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی آیت الله العظمی امام خمینی(ره) فرمودند: “ربا از زنا با محارم بدتر است. اگر ربا از بانک ها حذف نشود، جمهوری مان اسلامی نیست. ” پس چرا بانک ها به دنبال ربا و از بین بردن اقتصاد اسلامی هستند؟ چرا فعالان اقتصادی، یک به یک در زیر پاهای بانکداران رباخوار لگدمال می شوند؟ چرا گروهی اندک، شکم چرانی و هوس رانی خود را با نابودی اقتصاد ایران، طمع نموده اند؟

آیت الله جوادی آملی بعنوان یکی از منتقدین سیستم بانکداری، در بخشی از صحبت هایشان فرموده اند: “اقتصاد و بانک داری ایران ربوی و حرام است. ” پس چرا به نظرات مراجع عمل نمیشود؟ مگر نظام ما مفتخر به اسلامی بودن نیست؟ آیا فسادی عظیم تر از رباخواری وجود دارد؟ آیت الله العظمی مکارم شیرازی فرموده اند حدّاقل هفت آیه قرآن به وضوح تحریم ربا را ثابت مىکند. آیا تاکید به قرآن و عمل به آن در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیامده است؟ چرا رئیس جمهور علیرغم سوگندش به حفظ و صیانت از قانون اساسی، در مقابل گردن کلفتان رباخوار نمی ایستد؟

آیت الله جوادی آملی بارها در رابطه با نظام بانکداری حکم صریح داده اند. ایشان در یکی از سخنرانی هایشان چنین فرموده اند: “اقتصاد مقاومتی راه علمی دارد و با وجود بانک ربوی نمی توان آن را محقق کرد. نخستین کار این است که غده سرطانی بانک های ربوی درمان شود.” آیا با تذکرات صریح مقام معظم رهبری (مدظله العالی) زمان آن فرانرسیده است، که تمامی عاملان بانکداری ربوی را به اشد مجازات رساند؟ آیا زمان بیرون کشیدن این غده سرطانی از اقتصاد و نظام اسلامی مان فرا نرسیده است؟

مدیران گستاخ و سرکش بانک های فاسد را باید تادیب نمود

به زعم نگارنده، هیچ حجت شرعی برای عدم برخورد دستگاه قضایی با سیستم بانکداری وجود ندارد. وقتی دولت و بانک مرکزی از انجام وظایفشان عاجزند، این وظیفه دستگاه قضایی است که به عنوان مدعی العموم وارد معرکه شود و خاطیان و فاسدان را با مجازات سنگین تادیب نماید. عده انگشت شمار و قلیل، با پول های ربوی و کثیف و تنها برای ارضاء هوی و هوس های دنیوی و نفسانی خودشان، جامعه را مبتلا نموده اند و کمر اقتصاد را شکسته اند.

حرکت های اخیر دستگاه قضایی در برخورد با مفسدان اقتصادی، شمع امیدی فروزنده برای دلسوزان نظام و خیرخواهان جامعه است. امیدواریم همانطور که رئیس مجلس خبرگان رهبری فرمودند دستگاه قضایی سراغ مفسدان دانه درشت که همانا بانکهای ربوی و مدیران گستاخ و سرکش آنها هستند بروند. والا گرفتن آفتابه دزد که کاری ندارد و هیچ تاثیری در بهبود شرایط اقتصادی نخواهد داشت.

آخرین اخبار و مقالات را در سرویس های متنوع پایگاه صلح خبر دنبال نمایید:

سرویس اخبار سیاسی پایگاه صلح خبر

سرویس اخبار بین الملل پایگاه صلح خبر

سرویس اخبار اجتماعی پایگاه صلح خبر

سرویس اخبار روز پایگاه صلح خبر

اگر فیلم یا فیلم یا تصاویری دارید که تمایل دارید با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله مدیا صلح خبر منتشر گردد.

اگر تمایل داشته باشید با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و فیلم ها و فیلم های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت پخش داشته باشند.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید