امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 415680 |
تاریخ انتشار : 08 بهمن 1399 - 17:27 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر رییس کل موزه ملی از مستندسازان خواست باستان‌شناسی را در دستور کار قرار دهند. مدیر مرکز گسترش سینمای مستند هم گفت: اگر بودجه و مشارکت تخصصی نباشد، مستندسازان انگیزه ورود به این فیلم‌ها را پیدا نمی‌کنند. به گزارش صلح خبر، جبرییل نوکنده ـ رییس کل موزه ملی ایران ـ […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

رییس کل موزه ملی از مستندسازان خواست باستان‌شناسی را در دستور کار قرار دهند. مدیر مرکز گسترش سینمای مستند هم گفت: اگر بودجه و مشارکت تخصصی نباشد، مستندسازان انگیزه ورود به این فیلم‌ها را پیدا نمی‌کنند.

به گزارش صلح خبر، جبرییل نوکنده ـ رییس کل موزه ملی ایران ـ در دیدار با مدیران مرکز گسترش سینمای مستند، توجه خاص مستندسازان به حوزه فعالیت‌های باستان‌شناسی کشور را مایه مباهات و صیانت از فرهنگ و هنر کهن این سرزمین دانست و گفت: با توجه به تجارب مثبت اما اندک سال‌های گذشته در حوزه سینمای مستند با محوریت باستان‌شناسی، ضرورت حضور فعال سینماگران در بازشناسی میراث‌فرهنگی بیشتر حس می‌شود. تنوع مضامین، موضوعات بکر و توان علمی در حوزه باستان‌شناسی ایران تاحدی از چشم خلاق و تیزبین هنرمندان فیلمساز مستند دور مانده و بدون شک با نزدیک شدن فعالان این دو عرصه به یکدیگر، بازتاب و معرفی اثربخشی از میراث فرهنگی غنی ایران را شاهد خواهیم بود.

او اعلام نمود: این موزه به عنوان تخصصی‌ترین مرجع یافته‌های باستان‌شناسی کشور برای تحقق این مساله آماده هر نوع همکاری و مشارکت است.

نوکنده با تاکید بر نگاه خلاق و علاقه‌مند مدیران مرکز سینمای مستند، افزود: وقتی ساخت فیلم از جاذبه‌های میراث‌فرهنگی و انعکاس مقوله گسترده باستان‌شناسی جزو ماموریت، دغدغه و در دستور کار مسؤولان مرکز سینمای مستند قرار گیرد، چتر حمایتی قوی و انگیزه‌بخشی برای فیلمسازان فعال و علاقه‌مند این رشته خواهد بود و نویدبخش تولیداتی همسنگ فرهنگ و هنر ایران خواهد بود.

محمد حمیدی‌مقدم، مدیرعامل مرکز سینمای مستند ـ نیز با اشاره به اهمیت مشارکت سازمان‌های تخصصی در تولید مستندهای علمی، گفت: در مستندهای باستان‌شناسی که در مورد نتایج کاوش‌های علمی ساخته می‌شوند، مشارکت باستان‌شناسان یکی از پایه‌های اصلی موفقیت این فیلم‌ها است. موضوع این فیلم‌ها در واقع ما به‌ ازای تصویری ندارد و برای به تصویر کشیدنِ قابل فهم و علمی آن، مشارکت باستان‌شناس بسیار ضروری است. نبود بودجه کافی در کنار  ماهیت پیچیده این‌گونه مستندها به‌گونه‌ای است که اگر مشارکت تخصصی در ساخت آن‌ها صورت نگیرد، فیلم‌ساز انگیزه‌ای برای ورود به این موضوع را پیچیده نخواهد داشت و به سمت موضوعات دیگر سوق داده می‌شود.

در این نشست که مرتضی رزاق کریمی ـ قائم مقام مرکز گسترش سینمای مستندـ، محمد شکیبانیا ـ معاونت مستند این مرکز ـ، مریم حق‌پناه ـ مستندساز ـ، پژمان مظاهری‌پور ـ مستندساز و عضو هیات مدیره خانه سینما ـ و یوسف حسن‌زاده ـ رییس گروه پژوهش‌های موزه ملی ایران ـ حضور داشتند، قرار شد تفاهم‌نامه‌ای میان موزه‌ ملی ‌ایران و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بسته شود تا همکارهای مشترک و تعاملات بیشتری در دو حوزه تحقق یابد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید