به گزارش صلح خبر، جلیل مالکی صبح امروز (شنبه) در نشست خبری که با موضوع “مسائل روز نهاد وکالت” در کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد، اظهار کرد: کانون وکلای دادگستری مرکز در دوره جدید پنج رویکرد را در دستور کار قرار داده است که شامل تقویت و تسهیل خدمت رسانی به مردم و تقویت اعتماد عمومی به نهاد وکالت، تقویت و تسهیل همه جانبه حمایت از وکیل دادگستری در عرصه دفاع، تعامل توام با عزت با قوای سهگانه، مدیریت هوشمندانه و مقابله با چالشهای پیش روی نهاد وکالت و حفظ و تقویت اتحاد و انسجام نهاد وکالت دادگستری در کشور است.
وی افزود: در راستای رویکرد اول و خدمت رسانی یکصد کانون وکلا خدمت رسانی به مردم را در سه جبهه متمایز در قالب خدمات معاضدتی به مردم، تقویت خود انتظامی در کانون و خودمراقبتی وکلا را با جدیت در دستور کار قرار دادهایم به نحوی که امروز ۲ هزار و ۶۲۰ نفر وکیل باتجربه در سه بخش وکالتهای معاضدتی، مشاورههای چهره به چهره و مشاورههای تلفنی را به طور مستمر در کانونهای وکلای بیست و پنجگانه در حال انجام است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز خاطرنشان کرد: همچنین تفاهمنامههایی را با سازمان بهزیستی، کمیته امداد، نیروی انتظامی، انجمنهای مردم نهاد مانند انجمن اماس و… منعقد گردیده که همکاران وکیل با تجربه در این سازمانها مشغول خدمات معاضدتی رایگان به این طیف از افراد نیازمند در کشور هستند و همچنین دفتر مرکز معاضدتی کانون در خیابان سعدی به افراد نیازمند به طور مستمر مشغول ارائه خدمات رایگان معاضدتی هستند.
مالکی افزود: علاوه بر ایت میز معاضدتی کانون وکلای دادگستری مرکز در راستای کمک به زندانیان ایرانی خارج از کشور با همکاری سازمان زندانها و وزارت امور خارجه راه اندازی شده که مشغول خدمت رسانی به خانوادههای این زندانیان است و طبق تفاهم نامهای قرار است خدمات به خانوادههای زندانی در ترکیه و کشورهای دیگر انجام شود.
وی تصریح کرد: اخیرا با افتتاح کلینیک معاضدت حقوق شهروندی کانون وکلای دادگستری مرکز فصل نوینی در حوزه حقوق کودکان، زنان، معلولان و هواخواهان و فعالان محیط زیست انجام شده است. همین طور در بخش ارائه خدمات وکالت تسخیری نیز روزانه دهها مورد وکالت تسخیری در محاکم کیفی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد و تا این لحظه کمکی از دولت دریافت ننمودهایم و این در حالی است که در کشورهای دیگر خدمات فوقالعادهای در این رابطه ارائه میشود.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در رابطه با بخش تعامل با قوای سهگانه گفت: هیات مدیره دوره ۳۱ در ابتدای استقرار، کمیسیون قوای سهگانه را در سه بخش پارلمانی، قوه قضاییه و مجریه تشکیل داده است.
وی افزود: مشکل اساسی ما در این بخش انسدادی است که در دسترسی ما به رییس قوه قضاییه به وجود آمده و امکان گفتوگوی ما به عنوان یک بال فرشته عدالت با ایشان مسدود گردیده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز خاطرنشان کرد: کانون وکلا در این بخش از قوه قضاییه گله مند است و اگر قرار باشد حلقهای دور رییس قوه قضاییه را بگیرد که صدای نهاد وکالت به گوش ایشان نرسد، در اینصورت بخش اساسی از کار دادرسی که توسط نهاد وکالت انجام میشود، مسدود شده که خواستاریم هر چه زودتر این انسداد را رفع کنند تا صدای سایر بخشها هم به گوش رییس قوه قضاییه برسد.
وی در پاسخ به سوال در رابطه با آمار احکام انتظامی کانون وکلا گفت: آمار احکام انتظامی توسط کانون وکلای مرکز زیاد است و به صورت روزانه میباشد.
وی افزود: طی یکسال گذشته بیش از ۱۰۰ مورد حکم دادگاه انتظامی داشتیم که خیلی از موارد را تخفیف داده و در خیلی موارد هم حکم برائت صادر کرده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: محوریت موارد بخش عمده تخلفات وکلای دادگستری از تخلف در قرارداد وکالت، تخلف از سوگند، رفتار خلاف شان و تمرکز در غیر محل اشتغال بوده است.
ادامه دارد