غلامرضا ظریفیان در گفت و گو با صلح خبر، با اشاره به اینکه بخش زیادی از اصلاحات قانون انتخابات ریاست جمهوری، جنبه حقوقی ندارد، اظهار کرد: قانون اساسی تکلیف را درباره شرایط رییس جمهور مشخص کرده است که چه کسی با چه شرایطی می تواند رییس جمهور شود و قوانین عادی نمی تواند این تعاریف را گسترش دهد.
وی با بیان اینکه این اصلاحات، جمهوریت و حق انتخاب مردم را محدود می کند، افزود: در قانون اساسی این اصل خیلی مهم وجود دارد که خداوند حق تعیین سرنوشت را به استان ها واگذار کرده است. اما این اصلاحات در قانون انتخابات ریاست جمهوری به این اصل بنیادین و اساسی قانون اساسی تخصیص می زند. ایجاد هرگونه محدودیت برای این اصل قانون اساسی، نادرست است زیرا قانون اساسی ، قانون مادر است و نمی توان آن را محدود کرد.
این فعال سیاسی همچنین تصریح کرد: از شورای نگهبان که مسئولیت دفاع از قانون اساسی را دارد، انتظار می رود که جلوی تصویب این قانون را بگیرد. توصیه من به نمایندگان مجلس هم این است که با نگاه گسترده تر و درازمدت تر این مسأله را ببینند.
ظریفیان با اشاره به تلاش های انجام شده توسط بزرگان نظام برای برقراری ارتباط میان اسلامیت و جمهوریت در مجلس خبرگان قانون اساسی، خاطرنشان کرد: تضعیف هرکدام از جمهوریت یا اسلامیت نظام، موجب آسیب دیدن دیگری هم می شود، زیرا این دو مکمل یکدیگر هستند.
وی ادامه داد: آنچه در قانون اساسی آمده است، روشن و شفاف بوده و آنچه تاکنون تصویب شده است، قانون اساسی را محدود می کند. شرط گذاشتن برای نامزدی در انتخابات به جهت آنچه در قانون اساسی آمده است، موجب محدود کردن قانون اساسی می شود.
انتهای پیام