به گزارش صلح خبر، در این نمایشگاه که قرار است در چهار بخش این مضمون را به نمایش بگذارد، هر بار با معرفی ۱۰ اثر تاریخی از دورههای پارینه سنگی تا قاجار در این راه قدم بردارد، که در بخش نخست نمایشگاه مجازی مضامین دفاع، ۱۰ اثر متعلق به دورهی پارینه سنگی تا عصر آهن معرفی شده است.
«تیزه موستری» از پارینه سنگی میانی متعلق به ارسنجانِ فارس، «تیزه ارجنه» از دوره پارینه سنگی جدید و متعلق به غار یافته لرستان، «گلوله گلی فلاخن» از دوره پیش از تاریخ و «سر پیکان» از جنس ابسیدین باقی مانده از دوره آهن و متعلق به تپه کردلر در آذربایجان غربی به نمایش درآمدهاند.
«سرتبر مفرغی با پیکره جانوری» باقی مانده از دوره مفرغ از شهداد کرمان که به شماره ۷۷۴۵ در موزه ملی ایران، «سر نیزه مفرغی برگی شکل» از دوره مفرغ و متعلق به شهر سوخته سیستان و بلوچستان به شماره ۱۳۲۵۹ در موزه ملی ایران نیز از ابزار دفاع در دورههای تاریخی گذشته معرفی شدهاند.
«سرگرز سنگی» متعلق به دوره ایلام میانه از چغازنبیل خوزستان به شماره ۳۸۷۴ در موزه ملی ایران نگهداری میشود.
«سرگرز مفرغی» باقی مانده از دوره آهن مربوط به محوطه عمارلو در استان گیلان به شماره ۷۶۶۱ در موزه ملی ایران؛ «روکش مفرغی تیردان با زنجیرهای نگه دارنده» از عصر آهن و متعلق به استان لرستان و با شماره ۱۵۱۸۱ در موزه ملی ایران و «پیکره مفرغی با کتیبهای به خط میخی بابلی» باقی مانده از دوره آهن و متعلق به لرستان به شماره ۱۴۰۸ در موزه ملی ایران نگهداری می شود.
انتهای پیام