امروز: یکشنبه, ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 11 شعبان 1446 | 2025-02-09
کد خبر: 376000 |
تاریخ انتشار : 09 مرداد 1399 - 5:15 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر درپی منتشر شدن تعدادی عکس از لاشه چند خرس قهوه‌ای در شبکه‌های مجازی که حاکی از کشته شدن آن‌ها توسط برخی کشاورزان و مردم محلی بود، یک دکتری مدیریت حیات وحش گفت: خرس قهوه‌ای در کشور وضعیت خوبی ندارد. باقر نظامی در گفت‌و گو با صلح خبر درباره وضعیت جمعیت […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

درپی منتشر شدن تعدادی عکس از لاشه چند خرس قهوه‌ای در شبکه‌های مجازی که حاکی از کشته شدن آن‌ها توسط برخی کشاورزان و مردم محلی بود، یک دکتری مدیریت حیات وحش گفت: خرس قهوه‌ای در کشور وضعیت خوبی ندارد.

باقر نظامی در گفت‌و گو با صلح خبر درباره وضعیت جمعیت خرس قهوه‌ای در کشور تصریح کرد: خرس قهوه‌ای گونه در معرض خطر انقراض نیست اما جمعیت آن در خوشبینانه‌ترین حالت ۵۰۰ قلاده در کشور است بنابراین وضعیت آن نسبت به برخی گونه‌ها مانند پلنگ و یوزپلنگ آسیایی بهتر است اما در مجموع وضعیت جمعیتی مناسبی ندارد.

وی در ادامه پراکندگی جمعیت خرس قهوه‌ای در کشور را یکی دیگر از عوامل تهدید این گونه دانست و گفت: جمعیت حدود ۵۰۰ قلاده این گونه در سطح بسیار وسیعی از کشور پراکندگی دارد. جمعیت خرس قهوه‌ای در نزدیک به نیمی از  سطح کشور و سراسر محدوده البرز و زاگرس شامل حدود ۱۹ تا ۲۰ استان پراکنده است و این مساله باعث ایجاد چالش‌های زیادی از جمله اختلالات درون‌آمیزی و مشکلات جمعیتی در آن‌ها شده است.

نظامی ضمن بیان اینکه چالش‌های تعارض خرس با جوامع انسانی دو بعد دارد، اظهار کرد: یک بعد این تعارضات ممکن است ناشی از چالش‌های درون جمعیتی باشد مانند فرار  گونه‌های ماده‌ از گونه‌های نر در فصل زادآوری یا فرار گونه‌های جوان‌تر از نرهای بزرگتر و نزدیک شدن آن‌ها به جوامع انسانی است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از ابعاد تعارض خرس با جوامع انسانی می‌تواند به‌علت جذب این گونه‌ به تله‌های زیست شناختی یا بوم‌شناختی مانند باغ و کندوی عسل در جوامع محلی باشد که باعث حمله این گونه به این مناطق می‌شود.

نظامی در پایان ضمن بیان اینکه بیمه دام و محصولات کشاورزی باید مورد توجه متولیان حیات وحش قرار گیرد، گفت: بیمه می‌تواند یک راهکار موثر در کاهش میزان مرگ خرس قهوه‌ای توسط جوامع محلی باشد همچنین آموزش جوامع محلی یکی‌ دیگر از راهکارهای موثر در این زمینه است اما لازم است در عین حال مردم محلی از طبیعت درآمد کسب کنند و از آن منتفع شوند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید