به گزارش صلح خبر، ایمان کرد، مدیرفرهنگی هنری منطقه یک و رییس فرهنگسرای ملل در خصوص برگزاری این برنامه گفت: همزمان با فرارسیدن روز بزرگداشت شهید چمران ویژهبرنامهای به همین مناسبت در بخش نمایشگاهی و بخش نشست و دعوت از برادر، همرزمان و دوستان ایشان تدارک دیده شد.
مدیر فرهنگی هنری منطقه یک اعلام کرد، حضور مصطفی چمران در مقطعی از زمان در کشور لبنان و نقش موثر او در جنبش امل به رهبری موسی صدر را نمی توان نادیده گرفت و این برهه از زندگی ایشان را در انعکاس شخصیت بین المللی و هویتی مهم شمرد.
این برنامه با حضور مهندس مهدی چمران، حسین امیرعبدالهیان، مدیرکل بینالملل مجلس شورای اسلامی و حضور اینترنتی عباس خامهیار، رایزن فرهنگی ایران در لبنان و حاج خلیل حمدان، رییس جنبش امل در لبنان و مدیران فرهنگی هنری در خانه موزه شهید چمران در فرهنگسرای ملل برگزار شد.
در این برنامه مهندس مهدی چمران گفت: سالها قبل در سی و یکم خردادماه او در منطقهای به نام دهلاویه در ۱۰ کیلومتری غرب سوسنگرد در حالی که روی خاک ریز همراه دو نفر از یارانش ایستاده بود و فرمانده جدید منطقه را به نام شهید سید احمد مقدم پور رو توجیه نظامی می کرده با ترکش خمپاره ۶۰ دشمن حیات ظاهری او غروب کرد و به لقاءالله پیوست.
مهدی چمران گفت: شاید برای جامعه ایرانی ما و لبنان و دراین شرایط کنونی بحث مقاومت اسلامی یکی از مباحثی است که امروز قابل توجه و دقت فراوان است. مقاومت اسلامی که هم اکنون و این سالها در منطقه خاورمیانه شکل گرفت و همه رویاهای آمریکا و بویژه اسرائیل را بر باد داد.
برادر شهید مصطفی چمران در مراسم تجلیل و یاد و خاطره ایشان خاطرنشان کرد: او در کشور لبنان و در کنار رهبری امام موسی صدر و آن زمان لبنان که حزباللهی و شیعهای نداشت توانستند این حرکت را در لبنان بیافرینند و شیعه اعلا را تاسیس کردند.
حاج خلیل حمدان رییس جنبش امل در لبنان در ارتباط تصویری گفت: سخن گفتن در مورد شهید چمران دشوار است چرا که شهید چمران با جهادش و با مبارزاتش یک فرد جهانی است.
حمدان اضافه کرد، چمران چه زمانی که در ایران دانشجو بود و چه زمانی که به آمریکا برای ادامه تحصیل رفت، نقش مهمی در مقاومت داشت و حتی زمانی که ساواک بورسیه تحصیلی او را قطع کرد باز هم به تحصیل ادامه داد و در نهایت به اوج قله شهادت رسید.
رییس جنبش امل در لبنان اضافه کرد، شهید چمران در این جهان افکارش فقط مبارزه بود و پرچم مبارزه با ظلم و طاغوت را برافراشت. با اینکه او درس حوزه و عرفان نخوانده بود ولی یک عارف تمام عیار بود.
حاج خلیل حمدان گفت: شهید چمران در واقع یک سلوک عقلی داشت و این سلوک و رفتار را از حضرت علی (ع) الگو گرفته بود. او همیشه با فقرا بود و درباره سیره ابوذرغفاری صحبت می کرد.
او با این سخن به بیاناتش خاتمه داد که شهید چمران نه مرده نه شهید شده بلکه زنده است و همچنان به ما آموزش میدهد که به مقاومت ادامه دهیم.
در ارتباط تصویری دیگر عباس خامهیار، رایزن فرهنگی ایران در لبنان درباره شهید چمران این گونه گفتند: من شهید چمران را نخستین بار در اول پیروزی انقلاب در اوایل سال ۵۸ در دانشگاه آذربادگان آن روز، دانشگاه تبریز امروز دیدم. عظمت این شهید بزرگوار از همان روزها تا به امروز برای عموم مردم ایران کاملا روشن شد. شاید برای دانشجویان و برای مردمی که به هر حال در این راه قدم برداشتند شهید چمران فراتر از زمان و مکان و جغرافیا و ملیت و قومیت بود. شهید چمران علت انتخاب لبنان را کاملا به روشنی بیان می کند و به وضوح می گوید من در آمریکا زندگی خوشی داشتم، از همه نوع امکانات برخوردار بودم ولی همه این لذات را سهطلاقه کردم تا در میان محرومان و مستضعفان زندگی کنم، به محرومیت آنها آغشته شوم و قلب خود را برای غمها و دردهای این دلشکستگان باز کنم.
خامهیار به این نکته اشاره کرد که حقیقتاً حیرتآور است که او از بالاترین مرتبههای علمی تحصیل در فیزیک هستهای با سینهای گشاده زندگی آرام خود در آمریکا را رها می کند و به دعوت امام موسی صدر در کنار مستضعفین در سختترین و دشوارترین شرایط حاضر میشود. پس از طی آموزشهای چندساله در مصر به مدت هشت سال در لبنان زیست تا بعد هم به دعوت دیگر در شرایط جدید به کشورمان بازگشت. نقش بزرگ و عمده را شهید چمران به همراه امام موسی صدر در بنیانگذاری افواج المقاومت اللبنانیه و حرکت المحرومین ایفا کرد و سر و سامان داد. او مسئول اول تشکیلات سازمانی و نظامی جنبش محرومان بود. از پایگاه آموزشی ینبوه و جنتا تا حدود تماس بلندیهای لبنان نقش داشت. جای جای جغرافیای امروز لبنان مبارزات و جهاد خستگیناپذیر شهید چمران را می شناسند و بر آن گواهی می دهند.
امیرعبدالهیان نیز گفت: نکته اول هنر مشترک امام موسی صدر و شهید چمران در این بود که پیام حضرت امام خمینی (ره) را سالها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به خوبی دریافت کردند و در راستای تحقق پیام امام راحل از آمریکا به لبنان آمدند، دغدغه فلسطین را داشتند، با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران دغدغه مبارزه با ضد انقلاب در ایران را داشتند، با تجاوز رژیم بعث عراق به جمهوری اسلامی ایران دغدغه دفاع از کیان و ام القراء اسلامی در قرن حاضر جمهوری اسلامی ایران را داشتند و در نهایت نیز در این مسیر ارج و مزد خود را دریافت کردند و به شهادت رسیدند. ویژگی دیگر شهید چمران اعتقاد به رهبری امام و به ولایت امام بود. حرکت ایشان در مسیر جلب رضایت الهی، جلب رضایت ولایت فقیه، جلب رضایت و تامین اهداف و نظرات امام راحل عظیمالاشان بسیار بارز است. ویژگی دیگر شهید چمران این بود که ایشان کار سازمانی و تشکیلاتی انجام میدادند. در رهبری حرکت با امام موسی صدر بود اما تنظیم تشکیلات این حرکت به شهید چمران سپرده شده بود. یکی دیگر از ویژگی های شهید چمران تکیه بر قدرت مردم بود؛ چیزی که بارها در سخنان حضرت امام مقام معظم رهبری به عنوان اعتقاد از آن یاد میشود. سالها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شهید دکتر مصطفی چمران تکیه بر مردم را به عنوان یکی ازمحورهای اساسی کار خودشان به جای تکیه بر قدرت های زر و زور قرار داده بود.
مدیرکل بینالملل مجلس شورای اسلامی گفت: ویژگی دیگر شهید چمران دشمنشناسی بود و این که شهید چمران در تله و دام عوامفریبانه دیگران هیچ گاه گرفتار نشد و با دشمنان با دشمنشناسی توانست هم رقبای داخلی را خوب بشناسد و همرقبای منطقهای و هم دشمنان منطقهای و هم بینالمللی.
وی افزود: به راستی اگر امروز شهید چمران در بین ما بود، چه میکرد؟ بدون تردید در فلسطین فعالانه در کنار محرومان و مظلومان فلسطین بود. اگر شهید چمران در بین ما بود، در یمن در کنار کودکان و زنان یمنی که از بیش از پنج سال جنگ متجاوزگرانه ویرانگر و محاصره انسانی عربستان سعودی رنج میبرند، درکنار مردم مظلوم یمن بود و کمک میکرد به کودکان یمنی که در جنگ نابرابر به خاک وخون کشیده شدند، کمک میکرد به شکست محاصره یمن، کمک میکرد به این که یمن به دست همه یمنیها برگردد. شهید چمران اگر در بین ما بود، به حاکمان عربستان سعودی، امارات و بحرین با صدای بلند اعلام میکرد که بهسازی روابط با اسرائیل هیچ کمکی به امنیت کشورهای شما و به امنیت منطقه نمیکند. اگر در بین ما بود، با صدای بلند فریاد میزد که مثلث عربستان، امارات و بحرین باید به مثلث خدمت به اهداف آرمانی مردم مظلوم فلسطین تا آزادی قدس و تا برقراری دولت واحد فلسطینی در سراسر سرزمین تاریخی فلسطین به پایتختی قدس بدیل شود. او به این سه هشدار میداد که کاری نکنید که آیندگان شما را مثلث خیانت آرمان قدس بنامند.
در بخش پایانی آیین گشایش نمایشگاه عکس و نوشتههای دکتر مصطفی چمران از جوانی به روایت تصویر در قالب بیش از ٢٠ فریم عکاسی در نگارخانه فرهنگسرای ملل رونمایی شد.
انتهای پیام