امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 357594 |
تاریخ انتشار : 19 اردیبهشت 1399 - 0:40 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مدتی است که نگرانی‌ ناشی از مبتلا نشدن به یک بیماری ناشناخته با دغدغه‌های معیشتی ترکیب شده و معجون بدی را به وجود آورده است. انگار «غم نان» در شرایطی عجیب و نابرابر با دغدغه «حفظ جان» در حال رقابت است. با تعطیل شدن بسیاری مشاغل و اصناف برای […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مدتی است که نگرانی‌ ناشی از مبتلا نشدن به یک بیماری ناشناخته با دغدغه‌های معیشتی ترکیب شده و معجون بدی را به وجود آورده است. انگار «غم نان» در شرایطی عجیب و نابرابر با دغدغه «حفظ جان» در حال رقابت است.

با تعطیل شدن بسیاری مشاغل و اصناف برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا در کشور، مشکلات معیشتی و ترس از بیکار شدن هم به دغدغه‌های مردمی اضافه شده است. قشر عظیم هنروران و صنعت‌گران صنایع‌دستی و به‌ویژه آنهایی که در روستاها مشغول به کار بودند نیز از این جمله‌اند که بیکاری آنها در این روزهای کرونایی برای برخی از فعالان این حوزه دغدغه‌آفرین شده است.

این درحالی است که وضعیت تولید و فروش صنایع‌دستی به‌ویژه در میان تولیدکنندگان روستایی پیش از شیوع ویروس کرونا هم چندان قابل قبول نبود و حالا با کاهش شدید فروش‌های پایان سال ۹۸ و تعطیلی کلیه نمایشگاه‌های نوروزی صنایع‌دستی بازار فروش صنایع دستی بیش از پیش کساد شده است. 

در این میان آنچه در شرایط فعلی حائز اهمیت است و بارها نیز از سوی کارشناسان حوزه صنایع‌دستی مورد تاکید قرار گرفته است، رسیدگی معاونت صنایع دستی به هنروران و به‌ویژه آن دسته از هنروران روستایی است که به‌صورت مستقل در کارگاه‌ها یا خانه‌هایشان مشغول به کار بوده‌اند.

در همین راستا بشیری، تولیدکننده و صادرکننده صنایع دستی در استان همدان درباره وضعیت بازار فروش صنایع‌دستی در روزهای کرونایی به صلح خبر می‌گوید: صنایع‌دستی در شهر لاجین به این صورت است که همه تولیدکننده‌ها یک سال تلاش می‌کنند و ثمره تلاششان را در اسفند همان سال و فرودین‌ سال بهره‌برداری می‌کنند. در طول سال به دلیل برخی از مناسبت‌ها مثل ماه‌های محرم، صفر و رمضان تولید و فروش صنایع‌دستی بسیار کم می‌شود و در واقع فروش اصلی آثار هنروران فقط در دوماه اسفند و فروردین انجام می‌شود. 

او همچنین درباره قانون جدید معافیت مالیاتی صنایع‌دستی تا سقف درآمد ۲۰۰ میلیون تومان نیز یادآور می‌شود: در ماده ۱۴۲ معافیت‌های مستقیم برای صنایع‌دستی معافیت در نظر گرفته شده، اما متاسفانه می‌خواهند به روش‌های مختلف این معافیت را بردارند و از تولیدکنندگان وصادرکنندگان صنایع‌دستی مالیات بگیرند. الان نیز که سقف گذاشته‌اند، می‌خواهند به طرق مختلف همین موضوع را نیز زیر سوال ببرند.

بشیری ادامه می‌دهد: به عنوان مثال امور مالیاتی شهرستان بهار تولیدکنندگان صنایع دستی را در معافیت گروه الف قرار داده است. بر این اساس کارگاه‌های تولید صنایع دستی که پروانه معافیت کارگاهی از معاونت صنایع دستی دارند ملزم به ارائه دفاتر قانونی و اظهارنامه فصلی و … هستند. اگر این اظهارنامه‌ها را در تاریخ مقرر ارائه کنیم معافیت مالیاتی داریم، اما اگر تناقضی در این دفاتر باشد مالیات به همراه جریمه اخذ می‌شود. این درحالی است که هنروران صنایع‌دستی در روستاها اغلب از قشر ضعیف جامعه هستند و سررشته‌ای از تنظیم دفاتر و اطلاعات مالی ندارند و قطعا همه دفاتر آنها رد می‌شود. 

همچنین حامد اکرمی، احیاگر و تولیدکننده صنایع دستی و سوغات شهرستان ابرکوه در همین زمینه اظهار می‌کند: وضعیت ما در شرایط فعلی فوق به هم ریخته است. با وضعیت اقتصادی موجود و در این روزهای کرونایی طبیعتا اولویت مردم خوراک است تا صنایع دستی! ما هم اصلا وضعیت فروش خوبی نداریم.

او با بیان اینکه «‌بسیاری از کارگاه‌ها و هنروران در این مدت آسیب‌ دیده‌اند»، خاطرنشان می‌کند: معاونت صنایع دستی می‌تواند در شرایط فعلی در زمینه تبلیغات بسیار در میزان فروش آثار موثر باشد و وام‌های کم بهره‌ای را دراختیار هنروران و کارگاه‌هایی قرار بدهد که در این ایام با ضررهای مالی زیادی مواجه شده‌اند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید