رضا اردکانیان عصر امروز در نشست مشترک شورای هماهنگی و توسعه صادرات ایران با محوریت اوراسیا که در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: باوجود اینکه تحریم ها بر ما تحمیل شده اند و هر لحظه به دنبال رفع آن هستیم اما یک فرصت بی نظیر هم محسوب می شوند لذا بیایید به یکدیگر کمک کنیم تا سفره تحریم ها جمع نشده، مشکلات را حل کنیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه اصلی ترین مشکل که موجب تجربه ناموفق در اکو شد، برخورداری ما از سازمان بخشی شده بود، گفت: اتحادیه موقت اقتصادی اورآسیا که از پنجم آبان ماه تشکیل شده می تواند نه تنها تخفیف دهنده مشکلات اقتصادی بلکه تعلیم دهنده مشکلات و چالش های اقتصادی باشد لذا باید در فرصت فراهم شده ساختارهای میان بخشی را تقویت کنیم.
وی اضافه کرد: اتحادیه اقتصادی اورآسیا ما را مجبور می کند که به شکل منسجم، اهداف را دنبال کنیم.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: روسیه در سال ۲۵۰ میلیارد دلار واردات دارد، باید از این فرصت بهره مند شویم، در این راستا نقش استان گیلان بسیار زیاد است.
متاسفانه از ظرفیت گردشگری در خزر استفاده نکردیم
وی گفت: موضوع گردشگری یکی از زمینه های کار جدی است، متاسفانه از ظرفیت گردشگری در خزر استفاده نکردیم. استان کیلان در این زمینه می تواند پیشرو باشد، دولت روسیه برای استفاده از ظرفیت گردشگری خزر در حال ساخت کشتی بزرگ است.
وزیر نیرو گفت: پس از عملیاتی شدن موافقتنامه اقتصادی اورآسیا تاکنون حدود ۲۵۰ میلیون دلار از اورآسیا واردات داشتیم و ۱۸۰ میلیون دلار صادرات ما به اورآسیا بوده، تعرفه ترجیحی اورآسیا ۸۶ درصد است در حالیکه ایران کمتر از ۲۳ درصد از این تعرفه بهره مند شده است.
وی گفت: ایجاد کارگروه و تشکل در گیلان برای حوزه صادرات می تواند نقطه شروع خوبی باشد اما منتظر نمانیم تا کار وسیع در مقیاس ملی صورت گیرد، بلکه هرچه زودتر باید شروع کرد.
وزیر نیرو افزود: بحث ارز حاصل از صادرات همواره مطرح بوده، اصلی ترین چالش که نیازمند توجه بوده، رابطه بانکی است. دبیرخانه اتحادیه اقتصادی اورآسیا روی این موضوع تمرکز دارد و راهکارهایی از قبیل استفاده از نظام سوئیفت روسیه، بهره مندی از ارزهای رایج با محوریت روبل، تبادلات کالا با کالا و کالا با پروژه را مطرح کرده است.
وی خاطرنشان کرد: منطقه قفقاز شمالی فرصت خوبی است که باید حضور فعالی با برگزاری نمایشگاه یا تعریف پروژه در آن منطقه داشته باشیم.
وی با اشاره به زیرساخت های برق در گیلان گفت: خوشبختانه در گیلان مشکلی برای تامین برق واحدهای صنعتی نداریم، زیرا در گیلان ظرفیت تولید برق هزار مگاوات به نسبت مصرف بیشتر است که بهترین مصرف کننده برق اضافی، واحدهای صنعتی است.
انتهای پیام