امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 319256 |
تاریخ انتشار : 10 آبان 1398 - 14:16 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر ۱۴ میلیارد دلاری که در قانون بودجه برای تامین کالاهای اساسی تعیین شده بود، با وجود اما و اگرهایی که در رابطه با اختصاص آن وجود داشت در نهایت در مسیر پرداخت قرار گرفت، ولی تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر نحوه ارائه و جریان آن منتشر نشده و اخیرا […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

۱۴ میلیارد دلاری که در قانون بودجه برای تامین کالاهای اساسی تعیین شده بود، با وجود اما و اگرهایی که در رابطه با اختصاص آن وجود داشت در نهایت در مسیر پرداخت قرار گرفت، ولی تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر نحوه ارائه و جریان آن منتشر نشده و اخیرا مجلس برای بررسی آن ورود کرده است.

به گزارش صلح خبر، طبق قانون بودجه سال جاری دولت مکلف شد تا ۱۴ میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی و تجهزات پزشکی و دارو با نرخ ترجیحی تامین کند و گرچه این پیشنهاد از سوی خود دولت مطرح شده بود و نمایندگان به دلایل مختلف با آن مخالفت کردند اما در نهایت به تصویب رسید.

در شروع سال و اجرای قانون بودجه دولت موضع خود را تغییر داده و اعلام کرده به دنبال تعیین راهکارهای برای حذف یارانه پرداختی بابت کالاهای اساسی است؛ به عبارتی ۱۴ میلیارد دلار تعیین شده در بودجه را با ارز ۴۲۰۰ تومان تامین نکرده و آن را نرخ نیمایی پپردازد، دلیل هم آن بود که پرداخت ارز ۴۲۰۰ و اختلاف آن با بازار آزاد و ارز نیمایی موجب ایجاد رانت بزرگی می‌شد که در نهایت نفع چندانی از آن به مردم نمی رسید چرا که به اعتقاد نمایندگان مجلس و البته اذعان برخی مدیران دولتی کالاهای که با ارز ۴۲۰۰ وارد می شدند اغلب با قیمتی براساس ارز بازار آزاد در اختیار مردم قرار می‌گرفت.

با این که مجلس نیز ورود کرد و راهکارهای متفاوتی مطرح شد حتی بحث کوپن به میان آمد ولی دولت به یکباره تغییر مسیر داده و اعلام کرد تمامی کالاهای اساسی نیز با ارز ۴۲۰۰ وارد می‌شود.

مدت‌ها از اجرای قانون بودجه گذشته و تاکنون مشخص نشده ۱۴ میلیارد دلار کالاهای اسلاسی تاکنون به چه میزان و بر چه مبنایی برای واردات کدام گروه از کالاهای اساسی اختصاص پیدا کرده است.

این در حالی است که اخیرا لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی  به کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرده تا وضعیت پرداخت ارز ۴۲۰۰ به کالاهای اساسی را مورد بررسی قرار دهد.

 آن چه اخیر برخی از اعضای کمیسیون برنامه وبودجه در رابطه با وضعیت تامین کالاهای اساسی با ۱۴ میلیارد دلار پیش بینی شده در بودجه اعلام کردند از این حکایت داشت این رقم احتمالا تا ۱۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کنند.

در این شرایط احتمال این که روند تامین ارز کالاهای اساسی در بودجه سال آینده تغییر کند زیاد است؛ به طوری که این روزها بحث‌های در رابطه با اختصاص ارز با نرخ نیمایی به تمامی کالاهای اساسی مطرح بوده که در این حالت احتمالا به این گروه از کالاها یارانه تعلق خواهد گرفت.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید