امروز: چهارشنبه, ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 14 شعبان 1446 | 2025-02-12
کد خبر: 312602 |
تاریخ انتشار : 11 مهر 1398 - 12:48 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت: امروز بیش از هر زمان دیگر مردم ما نیاز به آموزش مهارت‌های زندگی دارند؛ بنده معتقد هستم که بخش قابل توجهی از خانواده‌ها خصوصا باوجود فضای مجازی که کنترل قانونمند هم روی آن نیست، در حل مسائل پیرامونی زندگی به شدت ضربه پذیر هستند. […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت: امروز بیش از هر زمان دیگر مردم ما نیاز به آموزش مهارت‌های زندگی دارند؛ بنده معتقد هستم که بخش قابل توجهی از خانواده‌ها خصوصا باوجود فضای مجازی که کنترل قانونمند هم روی آن نیست، در حل مسائل پیرامونی زندگی به شدت ضربه پذیر هستند.

به گزارش صلح خبر، سردار احمد نوریان در مراسم رونمایی از کتاب آموزش مهارت های زندگی باتاکید بر حقوق خانواده تالیف دکتر “مهرشاد شبابی” که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: طی دهه های اخیر یک سلسله تغییرات سریع و مداوم و گسترده در مقیاس بین المللی و منطقه ای و در کشور حادث شده است و پیامد جامعه ارتباطی جدید مبتنی بر فناوری های نوین، عرصه زندگی اجتماعی بشر را به شدت تحت تأثیر قرار داده و فرصت‌ها، چالش‌ها و تهدیدات متنوعی را در پی داشته است. با این ملاحظه که تغییرات در گذشته عموما در دوره های تاریخی طولانی و برخی با سپری شدن تجربه‌های یک نسل رخ می‌داد.

سردار نوریان گفت: تغییرات دهه های اخیر دارای چهار ویژگی است: ۱- سرعت تغییرات در سایه رشد تکنولوژیک و توسعه شتابان فناوری اطلاعات و ارتباطات ۲- شدت، عمق و نفوذ تغییرات امروزه نفوذ تغییرات اجتماعی در عمیق ترین لایه ها، سطوح زندگی اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده است، ۳- گستردگی تغییرات از حیث جغرافیایی و لایه های اجتماعی همچنین از جنبه نهادها و سازمان ها و روندهای اجتماعی به گونه ای است که تمام سطوح و ابعاد زندگی بشر را در برگرفته است، ۴- درجه پیچیدگی تغییرات – یعنی  به هم تنیدگی مسائل مختلف و افزایش عدم قطعیت‌ها، فرآیند تغییرات بسیار پیچیده شده به گونه ای که نظام کنترل اجتماعی را با مشکلاتی در زمینه شناخت و هدایت تغییرات مواجه ساخته است. در مجموع این تغییرات عرصه‌های مختلف زندگی را تحت تاثیر قرار داده که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

وی عنوان کرد: اگر تغییرات را در عرصه زندگی مورد بررسی قرار دهیم در درجه اول تغییرات جمعیتی حائز اهمیت است؛ افزایش بیش از ۲ برابری جمعیت نسبت به سال ۵۷، رشد بالای زاد و ولد در دهه اول، پدیده جوانی جمعیت به گونه‌ای که امروز میانگین سنی کشور ۳۱.۱، میانه جمعیتی از ۲۷ به ۳۰ رسیده و ۵۰ درصد نیز به جمعیت جوان اختصاص دارد.

سردار نوریان به گسترش شهرنشینی و مهاجرت اشاره کرد و گفت: گسترش شهرنشینی از ۳۴.۵ درصد در سال ۱۳۴۰ امروز به ۷۴ درصد رسیده است. در کنار آن موضوع مهاجرت و حاشیه نشینی قابل تأمل است.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز حدود ۱۴ میلیون دانش آموز و ۳ میلیون و ۷۹۴ هزار دانشجو داریم و زنان نیز گوی سبقت را در تحصیلات عالیه از مردان ربوده اند و به صورت معنادار و چشمگیر در تمامی عرصه‌های مختلف اجتماعی حضور فعال دارند؛ ضمن اینکه موضوعات دیگری مانند اوقات فراغت، گسترش رسانه‌ها و ارتباطات اجتماعی، تغییرات سیاسی، گرایش به هویت‌های ذره‌ای، پدیده گم شدن شب از ابعاد دیگر تغییرات در عرصه زندگی محسوب می‌شود، اما به تبع تغییرات در عرصه زندگی، امروز ما مواجه با تغییرات در حوزه آسیب ها و جرایم نیز هستیم مانند دسترسی آسان به عوامل آسیب زا، کاهش سن آسیب پذیری و افزایش جرایم فضای مجازی، جرایم سازمان یافته و …

معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت: در نگاه دیگر بحث منشأ تغییرات است که بخشی از آن  برنامه‌ریزی شده با منشأ داخلی است مانند عملکرد نظام آموزش کشور، میزان اجرای قانون اساسی و برنامه‌های توسعه پنج ساله کشور همچنین روند تحقق سند چشم انداز ۲۰ ساله، آنجا که دستگاه ها و نهادها درست عمل کرده اند؛ در واقع مدیریت تغییرات به سمت مطلوبیت های نظام محقق شده اما هر جا کژکارکردی در عملکردها وجود داشته و یا سیاست گذاری به موقع صورت نگرفته، تأثیرات منفی داشته است.

سردار نوریان در ادامه مطلب فوق عنوان کرد: بخشی از تغییرات نیز برنامه ریزی شده با منشأ خارجی عمدتا در قالب جهانی سازی، پروژه های استحاله فرهنگی، اجرای برخی سندهای خاص مانند ۲۰۳۰، بحث نفوذ و امثالهم و … است که تاثیرات منفی بالایی بر روی جامعه گذاشته است. البته تحرکات ضدفرهنگی دشمن رصد می شود و دلسوزان نظام و نیروهای ارزشی در این حوزه با اقدامات بازدارنده و ایجابی درصدد چاره جویی هستند.   

وی ادامه داد: سرعت تغییرات، به کارگیری تدابیر جدید و روش های نوین بازنگری در بسیاری از شیوه ها و پیش فرض های حیات اجتماعی را ضروری ساخته است.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی در ادامه تصریح کرد: در شرایط جدید برای حضور در صحنه های گوناگون زندگی ضرورت دارد که اولا به پذیرش تغییرات و شتاب آن به عنوان یک پدیده جدید و واقعی قائل باشیم، ثانیا شناخت و تبیین ماهیت، چگونگی و چرایی تغییرات به جد در دستور کار قرار گیرد. ثالثا برای برنامه ریزی و مدیریت این تغییرات با توجه به مطلوبیت های نظام و ارزش ها تلاش متفکرانه و عالمانه مورد اهتمام ویژه مسئولان نظام و پژوهشگران و اساتید و نخبگان قرار گیرد.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی با تاکید بر اینکه پلیس بخشی از حاکمیت است و در لبه جلوی نظام بیشترین سطح تماس و ارتباط را با جامعه، مسائل و مشکلات مردم به ویژه در کلانتری ها و پاسگاه ها دارد، تصریح کرد: آنچه به حوزه ماموریتی پلیس بر می گردد، آثار و پیامدهای این تغییرات روی امنیت عمومی جامعه به ویژه بعد اخلاقی امنیت آن است که بار انتظامی پلیس را افزایش داده است، جهت اطلاع اساتید و دانشجویان محترم اداره کل مطالعات اجتماعی ما باهمکاری دانشگاه ها و مراکز علمی روند تغییرات در دهه های اخیر و تأثیر آن بر امنیت را به طور خاص دنبال کرده‌ایم. ضمن اینکه اداره کل مشاوره مددکاری ناجا از سال ۸۰-۷۹ با تشکیل مراکز مشاوره، امروز در سطح کشور به ۴۴ مرکز رسیده است. همچنین استقرار مددکار در کلانتری های تمامی استان‌ها  ظرفیت علمی خوبی را پای کار آورده است که در سرفصل های مختلف این کارشناسان با تجربه سعی کرده اند هوشمندانه گره های مراجعین به کلانتری ها را حل و فصل کنند؛ به طوری که در سال ۹۷ در ۹۰۰ کلانتری حدود بیش از ۴۰۰ هزار نفر از خدمات مشاوره و مددکاری ناجا بهره‌مند شده‌اند. آمار عملکرد مددکاران پلیس نشان می دهد تا ۷۰ درصد پرونده ها در کلاس نزاع و درگیری و اختلاف خانوادگی و … منجر به مصالحه شده و مسیر کلانتری _ سیستم قضائی طی نشده ضمن اینکه به همین نسبت نیز بار پرونده ها کاهش یافته و این بسیار ارزشمند است.

سردار نوریان با اشاره به کتاب آموزش مهارت های زندگی با تاکید بر حقوق خانواده گفت: امروز بیش از هر زمان دیگر خانواده ها نیاز به آموزش مهارت های زندگی دارند؛ بنده معتقد هستم که بخش قابل توجهی از خانواده ها خصوصا با وجود فضای مجازی که کنترل قانونمندی روی آن نیست؛ در حل مسائل پیرامونی زندگی به شدت ضربه پذیر شده اند.

بنابر اعلام پایگاه خبری پلیس، وی تأکید کرد: متأسفانه در خصوص فضای مجازی و مدیریت همه جانبه آن در سطح نظام تصمیمات کارسازی گرفته نشده است که مطمئنا به تدریج تبعات گوناگون آن را در حوزه آسیب ها به ویژه تاثیرات منفی و مخرب در حوزه خانواده را در جامعه مانند روابط ناسالم، ناسازگاری، طلاق و  ….شاهد خواهیم بود.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت: مولف این کتاب ارزشمند به خوبی توانسته است موضوع خانواده را از منظر دینی با استفاده از آیات قرآن و روایات همچنین از جنبه های روان شناسی و حقوقی با ظرافت مورد بررسی قرار دهد و از نتایج و یافته های پژوهشی به خوبی استفاده کرده و در قالب آموزشی به صورت دسته بندی شده و مطالب را با نگاه تربیتی و کاربردی ارائه کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: به نوبه خود از سرکار خانم دکتر مهرشاد شبابی تقدیر و تشکر کرده و امیدوارم محتوای ارائه شده در این اثر مورد استفاده خانواده‌ها مخصوصا زوج‌های جوان و جوانان در آستانه ازدواج قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید