به گزارش صلح خبر، روزنامه شرق نوشت: رقابتهای لیگ عالی قرار است از ۳۱ مرداد شروع شود. این خبری است که روز گذشته حیدر بهاروند، رئیس سازمان لیگ فوتبال ایران اعلام و عنوان کرد که این بازیها از روز یکم شهریور پیگیری میشود. خود خبر به این معنی است که بعد از چند هفته بلاتکلیفی، بالاخره رقابتهای لیگ از سر گرفته میشود تا هم تیمهای باشگاهی و هم مربیان ملی از سردرگمی بیرون بیایند.
بهاروند یکی از همان افرادی است که در جریان اتفاقات فینال جام حذفی که در «فولاد آرهنا» برگزار شد، از سوی کمیته اخلاق مشمول محرومیتی سنگین شد ولی بعد کمیته استیناف با بیان این موضوع که نه بهاروند و نه سعید فتاحی نقشی در آن اتفاقات نداشتهاند، آنها را تبرئه و در پست خودشان ابقا کرد. بعد از آن گیرودارها بود که مسئولان سازمان لیگ بههمراه رئیس فدراسیون فوتبال روی یک اصل تأکید کردند؛ تا زیرساختها در ورزشگاه آماده نشود، خبری از شروع رقابتهای لیگ نخواهد بود. از اینجا به بعد داستان مسیر دیگری را دنبال کرد؛ مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال که نمیخواست دوستان نزدیکش در فدراسیون را از دست بدهد، با تأکید بر این که باید «استانداردها» رعایت شود، گفت که اجازه برگزاری بازیهای لیگ را نمیدهد.
در این بین البته شایعات زیادی هم مطرح شد: اول این که خبر رسید تاج برای این که دیگر دوستانش در مظان اتهام قرار نگیرند، چنین فشاری را به باشگاهها و ورزشگاههای مد نظرشان آورده تا با کنترل بیشتر تماشاگران فضا را آرامتر کند. این شایعه از آنجا سر زبانها افتاد که چندین اتفاق بهصورت همزمان مطرح شد؛ اول این که بعد از داستان محرومیت بهاروند و فتاحی از سوی کمیته اخلاق چنین تصمیمی (تعویق بازیهای لیگ به بهانه زیرساختها) رسانهای شد و از آن مهمتر اینکه تاج، در دورههای قبلی لیگ به یاد «استاندارد» کردن شرایط نیفتاده بود ولی به محض این که فدراسیونش زیر سؤال رفت و دوستانش در آستانه محرومیت قرار گرفتند، به یاد پیشرفت در زیرساختها افتاد.
هر چند سعید فتاحی چنین موضوعی را قبول نمیکند و میگوید مدتها قبل از فینال جام حذفی، فدراسیون چنین برنامهای را داشته است. مورد دیگری که البته هرگز تأیید نشد هم این بود که فدراسیون بهخاطر عدم ورود زنان به ورزشگاه از سوی فیفا تحت فشار است و به همین بهانه بازیهای لیگ را به تعویق انداختهاند. این مورد نیز توسط همه نهادهای درگیر رد شد؛ از فدراسیون و وزارت ورزش گرفته تا مسئولان کمیته ملی المپیک.
دیگر داستانی که البته تاج و نزدیکانش فقط بهصورت «کد و رمز» دربارهاش حرف زدهاند نقش یگان ویژه و قصور آنها در برقراری امنیت و نظم ورزشگاههاست؛ تاج که نمیتوانست همه تقصیرها را گردن یگان ویژه بیندازد، بهطور ضمنی اشاره کرد مسئول اتفاقات بازی فینال جام حذفی، نه دوستانش بلکه یگان ویژه است. شاید جرقه اصلی برای این که گیتها الکترونیکی، صندلیها شمارهدار و تعداد دوربینهای مداربسته در ورزشگاهها بیشتر از قبل شود، از همینجا زده شد؛ درست از جایی که نیروی انتظامی گفته بود تماشاگران اغتشاشگر نیستند و نمیتواند با آنها بهگونهای غیر متعارف برخورد کند.
فارغ از نقدهایی که به مدیریت مهدی تاج در این زمینه وارد است، باید به یک موضوع اشاره کرد؛ این که از هر جا بشود جلوی کار اشتباه را گرفت، سودآور است. شاید اتفاقات بازی فینال، شاید خطر محرومیت دوستان نزدیک به رئیس فدراسیون فوتبال و شاید چندین و چند دلیل دیگر باعث تعویق رقابتهای لیگ عالی شده باشد ولی رعایتکردن اصل استانداردسازی، چیزی که بیش از چهار دهه است در فدراسیونهای معتبر جهانی اجرا میشود، موردی است که باید آن را به فال نیک گرفت. با این حال و با وجود اصرار بر تشکیل زیرساخت حرفهای هنوز هم نگرانی اصلی پابرجاست؛ آیا تاج، توان مقاومت کردن برابر جریان بیرونی فوتبال را دارد؟
در تاریخ برگزاری رقابتهای لیگ عالی همواره دخالت نمایندههای مجلس در امور فوتبالی دیده شده است؛ نه این که الزاما همه دخالتهایشان بد و نابجا باشد ولی پر از درخواستهایی است که زیاد ارتباطی با کارشان نداشته است. پیشتر بارها از سوی فوتبالیها اشاره شده که عدهای از نمایندگان مجلس به طرق مختلف، از نزدیکان به فدراسیون فوتبال خواستهاند «هوای» تیمشان را داشته باشند؛ این مورد را باید گذاشت در کنار تمامی مواردی که نمایندگان تیمهای شهرستانی هر زمان فکر میکنند حقی از تیمشان ضایع شده بحث به مجلس کشاندن وزیر ورزش را مطرح میکنند. حالا مهدی تاج خیلی جدی میگوید اگر تیمها قرار است در ورزشگاهی بازی کنند که سازوکار میزبانی را کامل ندارد، بازی نهتنها در آن ورزشگاه برگزار نمیشود بلکه به ورزشگاهی در استان مجاور برده و بدون تماشاگر برگزار میشود! این تهدید و هشدار در نوع خودش بسیار جسورانه است ولی زمانی رنگ واقعی به خودش میگیرد که رئیس فدراسیون فوتبال هم جسارت به خرج بدهد و به درخواست نمایندگان مجلس که از طریق لابی میخواهند بازی در زمین خودی و در حضور تماشاگران خودی برگزار شود، «نه» بگوید؛ آیا تاج که در یکی، دو سال اخیر به دلایل متعدد ازجمله قانون بازنشستگی تحت فشار بوده توان مقاومتکردن برابر این درخواستها را دارد؟ پاسخش که فعلا نامشخص است ولی خودش تقریبا یکی دو، ماه است که برای مجلسیها خطونشان کشیده است؛ «از مجلس شورای اسلامی انتظار کمک و حمایت داریم و نمایندگان استانهایی که ورزشگاههای آنها فاقد شرایط استاندارد ازجمله بلیتفروشی الکترونیکی، شمارهگذاری صندلی و دوربینهای مداربسته و دیگر الزامات مهم است، «بهجای فشارآوردن به فدراسیون فوتبال»، استانهای خود را برای تجهیز ورزشگاهها تشویق و حمایت کنند.»
انتهای پیام