به گزارش صلح خبر، جمشید محبت خانی در نشست خبری که امروز (۱۹ اسفند) که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، در مورد لایحه حمایت از محیط بانان گفت: لایحه محیط بانان برای بررسی در مجلس آماده است. این لایحه مراحل مربوط به کمیسیونها را پشت سر گذاشته است و در حال حاضر منتظر بررسی آن در مجلس هستیم. از طرف کلیه محیط بانان از نمایندگان مجلس درخواست میکنم که لایحه حمایت از محیط بانان را در اولویت بررسی قرار دهند تا این قانون بتواند کمک حال محیط بانان در اجرای وظایفشان باشد.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از اقدامات محیط بانان پیشگیرانه است، اظهارکرد: برای اندازهگیری اقدامات پیشگیرانه محیط بانان هیچ پارامتری وجود ندارد اما قطعاً بسیاری از زحمات آنها در حوزه پیشگیری بوده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست همچنین با اشاره به ضرورت فرهنگسازی و آگاهیرسانی به مردم برای حفظ محیط زیست گفت: رویکرد یگان حفاظت محیط زیست یک رویکرد اجتماعی است و در حوزه حفظ محیط زیست لزوماً به دنبال برخورد، مقابله و اقدامات سلبی نیستیم. طرح «یک ساعت با محیط بانان» نیز یکی از مهمترین اقدامات در جهت فرهنگسازی در حوزه محیط زیست است.
وی تصریح کرد: در قالب طرح یک ساعت با محیط بانان مطالب مربوط به حفظ محیط زیست به دانش آموزان در مقاطع مختلف توسط محیط بانان خبره آموزش داده میشود. سال گذشته میزان حضور محیط بانان در مدارس ۳۷ هزار و ۵۷۲ ساعت بود که در سال ۹۷ این رقم به ۸۲ هزار ساعت افزایش یافت بنابراین میزان حضور محیط بانان در مدارس در قالب طرح یک ساعت با محیط بان، رشد ۱۳۴ درصدی داشته است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه در سال ۹۸ طرح یک ساعت با محیط بان را تقویت خواهیم کرد، گفت: برای مدارس دخترانه نیز به دنبال کارشناس خانم هستیم که با لباس محیط بانی در مدارس به منظور آموزش مسائل محیط زیستی حضور یابند.
وی با اشاره به ضرورت همکاری معاونت آموزش و پژوهش به منظور استفاده از کارشناسان خانم برای اجرای طرح یک ساعت با محیط بان در مدارس دخترانه تصریح کرد: باید دستورالعمل مشخصی برای این مورد داشته باشیم. بدین ترتیب که یا در پستهای یگان برای کارشناسان خانم جایگاهی را تعریف کنیم یا اینکه از طریق بخشهای اداری کارشناسانی را به مدارس برای آموزش محیط زیستی اعزام کنیم.
محبت خانی در پاسخ به این پرسش که چرا محیط بانان مرد نمیتوانند برای آموزش محیط زیستی در مدارس دخترانه حضور یابند، گفت: این اتفاق افتاده اما مدارس و وزارت آموزش و پرورش درخواست کرده است که محیط بانان خانم برای تدریس مطالب محیط زیستی به مدارس دخترانه ارسال شود البته شاید این موضوع در ترسیم مسائل محیط زیستی اثرگذاری بیشتری داشته باشد و در عین حال انتظار آموزش و پرورش را نیز برآورده میشود.
محبتخانی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد وجود محیط بانان زن در کشور گفت: در مقطعی محیط بان زن در کشور وجود داشت اما میدانیم که امکان حضور و فعالیت خانمها برای شرح وظایف مربوط به محیط بانی وجود ندارد. همچنین در یک سال اخیر حضور من در یگان محیط زیست کشور هیچ گزارشی مبنی بر دستگیری شکارچی زن در مناطق چهارگانه محیط زیست ثبت نشده است بنابراین نیازی به محیط بان زن نداریم. تعداد محدودی محیط بان زن در کشور داریم که در کادر اداری فعال هستند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه محیط زیست جزو ارکان امنیت ملی به حساب میآید، گفت: باید به حفظ محیط زیست توجه کنیم. چون اگر این موضوع مورد غفلت قرار گیرد ممکن است باعث تنش و برخورد بین استانهای مختلف شود. سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه دارد که همه دستگاهها را برای حفظ محیط زیست به خط کند. بازوی اجرایی سازمان محیط زیست نیز محیط بانان هستند و قطعاً بخش آموزش و فرهنگسازی مهمترین وظیفه محیط بانان در حفظ محیط زیست است.
ادامه دارد